Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 16 декември в Банско откриват зимния туристически сезон

Снимка: архив

В последните години работим добре с Община Банско, която ни делегира  изграждането на туристическата стратегия на Банско за последните седем години, подкрепя участията ни в туристическите борси и виждаме как интересът към Банско се засилва, сподели за Радио Благоевград Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес – Банско. Тя съобщи, че официалното начало на новия зимен сезон ще бъде даден на 16 декември 2023 година.

 „Отчетохме едно прилично лято, летен туристически сезон с добри доходи и се надяваме така да продължи“, каза още Зорка Тумбакиева и посочи, че недостигът на работна ръка е била основната тема на съвместното заседание на Управителните съвети на Съюза на туристическия бизнес – Банско и град Сандански. „Работим в тясно сътрудничество с колегите от град Сандански, защото смятаме, че трябва да се развиваме като регион и трябва да предлагаме на туристите преживявания, които са на близки дестинация и са интересни за тях.“ Според експерта, обединението на туристическите сдружения е много важно, за да може регионът да се рекламира по-добре и да се предлага по-сериозен туристически продукт. Браншът се надява отпадането на израелския пазар да бъде  компенсиран с туристи, най-вече от  европейските страни. „Трябва да свикнем, че маржът на печалбата ще бъде все по-малък. Надявам се хората да разберат, че качествената туристическа услуга струва пари и да могат да си я позволят“, каза още  Зорка Тумбакиева.

Интервюто със Зорка Тумбакиева чуйте в звуковия файл.Вижте още

Цветан Цветанов: Съдебната система е овладяна и в немалка част обслужва организираната престъпност

Съдебната система е овладяна, а добрите резултати в МВР биха били възможни само с добра координация, с истински отговорен главен прокурор. Това каза в предаването “Събития и личности” Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и лидер на “Републиканци за България”. Той коментира темата за п аралелното правосъдие и мрежите от зависимости в съдебната..

публикувано на 23.02.24 в 11:49
Асен Генов

Асен Генов: Не вярвам да се стигне до предсрочни избори

Меморандумът на раздора: ще продължи ли да работи настоящата управленка формула или отиваме на избори 2в1 през юни? - политическите събития от седмицата коментирахме в предаването “Събития и личности” с журналиста Асен Генов. По думите му, начинът по който в момента се реализира вътрешната ни политика се базира на похватите на една нискоразрядна..

публикувано на 23.02.24 в 11:17

Никола Зикатанов: Ключът към успеха е в ръцете на общността

Никола Зикатанов и семейството му вече второ десетилетие вървят успешно по пътя за възраждане на лозарството и винопроизводството в Санданския край , за оползотворяване на възможностите за атрактивен винен туризъм. 12 винарски изби се включиха в тазгодишните традиционни дни на отворените врати на винарните по долината на река Струма, посрещнаха..

публикувано на 22.02.24 в 14:01

Актьорът Теодор Ненов: Театърът е чувство!

Теодор Ненов, младият актьор от Драматичния театър “Н. Вапцаров“  в Благоевград е с номинация в категория „Дебют“ на националните театрални награди „Икар“- 2024 на Съюза на артистите в България . Тя е за ролята му на Грегор Замза в постановката „Преображението“ по Франц Кафка. „ Това е едно от най-емоционалните неща, които са ми се случвали в..

публикувано на 22.02.24 в 13:54

Георои с кауза

Започнаха номинациите за годишните награди за доброволчество „Героите” на фондация „TimeHeroes”. Платформата обединява хора от цялата страна, които всекидневно се включват в социални инициативи, като вече наброяват колкото един областен град или над 95 хиляди души. Близо 100 са получените награди през годините и те са признание и мотивация за..

публикувано на 22.02.24 в 13:35

Македонка Иванова: Село Ключ ще стане по-привлекателно за живеене

Благоустрояването на петричкото село Ключ е един от основните приоритети в работата на новоизбрания кмет Македонка Иванова. Амбицията й е населеното място да стане по-приятно за живеене за местните хора, да бъдат привлечени и нови жители, да бъде развит селски туризъм, за който има чудесни природни дадености. Още при встъпването си в длъжност..

публикувано на 21.02.24 в 16:20

Какво пише на таблото на стадион „Христо Ботев“?

Любовта на феновете към ОФК „Пирин“ в Благоевград, понякога граничи както казват тук с религия. Доказателство за това е една постъпка на 12 д клас от Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" – Благоевград, които поканиха своя класен ръководител Илиан Донев на абитуриентския си бал от светлинното табло на стадион „Христо Ботев“.  На таблото беше изписано..

публикувано на 21.02.24 в 12:32