Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 6 декември 2023 г. с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“

Има ли нарушения при отглеждането и търговията с риба в рибните стопанства на област Благоевград по повод празника Никулден? Какво показват проверките на инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – Благоевград? Ще чуем директора на Сектор – Благоевград Иван Попов.

Как жителите на Благоевград почитат Никулден? Репортаж от черквата „Свети Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“.

 „Земеделска рубрика“

След протестите на животновъдите – накъде? Каква година изпращат българските фермери и кои проблеми остават нерешени? Бойко Синапов, председател на Съюза "Обединени български животновъди".

Онлайн семинар за пчеларите ще се проведе на 8 декември. Темите и участниците ще анонсира Стилиян Рупов, началник на Областната служба за съвети в земеделието - Благоевград.

„Ние и животните“

Как да се грижим за здравето на кучетата през зимата? Ще чуем съветите на д-р Весела Василева от Фондация „Четири лапи“.

„Подари време“ – инициатива на Радио Благоевград в Дома за стари хора „Света Петка“ в Благоевград. Репортаж.


Вижте още

„Събуди деня“ с Мария Благоева

Десетки села без аптека - ще решат ли проблема вендинг машините? Репортаж . Археолози проучват средновековната църква „Света Богородица Животворен извор“ - едно от най-значимите духовни средища в Мелник. Разговор с с гл. ас. д-р Методи Златков от Националния археологически институт с музей при БАН. Кога ще бъде подновено..

публикувано на 28.02.24 в 19:00

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

"Потребителска кошница" С какви цени на храните изпращаме февруари и как се отразява на пазара земеделското недоволство у нас и в Европа? Ще чуем коментара на Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. „Земеделска рубрика“ Земеделци от региона усвояват основни принципи при резитбата на..

публикувано на 28.02.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Близо 170 ученици от училищата в общините Благоевград, Симитли, Банско, Разлог, Белица и Якоруда се явиха на областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Разговор с Мариана Керанджиева, учител по български език и литература в прогимназиален и гимназиален етап в СУ „Н. Рилски“, гр. Банско и анкета с ученици от Благоевград, Банско и..

публикувано на 28.02.24 в 08:15

“Събуди деня“ с Ваня Бахчиванова

Кой дарява повече – бизнесът или гражданите? Защо българското законодателство не стимулира корпоративните дарения и как компаниите могат да използват по-пълноценно доброволческия ресурс? За даренията и дарителите в България ще разговаряме с изпълнителния директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ Илияна Николова. В..

публикувано на 27.02.24 в 19:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Политическата обстановка в страната преди ротацията в управлението – разговор с политолога Борислав Ангелов. Макроикономистът Аркади Шарков за въпросите, които трябва да намерят решение преди въвеждането на еврото като основна парична единица у нас. Днес и утре ще се проведе поредното Общо събрание на Националното сдружение на..

публикувано на 27.02.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

В Анекса към НРД за медицински дейности се предвижда улеснен достъп до изследвания и диагностика за пациентите – д-р Ваня Добрева, член на УС на БЛС, общопрактикуващ лекар. Исхемичната болест на сърцето – симптоми, причини – доц. д-р Красимира Христова, председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика и медицински  директор..

публикувано на 27.02.24 в 08:15

“Събуди деня“ с Биляна Славчева

Транспортни проблеми в петричкото село Беласица. Как може да бъде решен проблемът с нередовните автобуси и с високите цени на билетите? Разговор с жители на село Беласица и с кмета Велик Филчев, който ще разкаже и за обновяването на една от автобусните спирки. Защо трябва да бъде спряно едностранното вдигане на цените на мобилните услуги?..

публикувано на 26.02.24 в 19:00