Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Слушайте на 21 февруари 10:00 – 11:00 ч.

Нова стипендиантска програма за развитие на технологични лидери ще осигури подкрепа на български студенти в областта на математиката и информатиката.

Анелия Попова, учител по икономика в Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ гр. Петрич получи наградата  „Учител на годината по икономика“ от министъра на образованието Галин Цоков. Интервю.

Близо 100 ученици се включиха в областния кръг на Националното състезание „Ключът на музиката“. Разговор с Александър Георгиев, учител по музика в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли, Китан Стойчев, учител по музика в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ /Бивша Солунска/ и ученици. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Проблемите в управлението на страната по време на служебните правителства - проф. Нина Дюлгерова, експерт по геополитика. Поглед назад в годините. Времето на концлагерите в България. Разговор за книгата „„Бившите хора на концлагерна България“ – с историка доц. д-р Мартин Иванов. В Благоевград се открива новата сграда на..

публикувано на 19.04.24 в 09:15

„Събития и личности“ с Мария Благоева

Как ще бъдат организирани предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент? Разговор с Мартин Бусаров, председател на РИК-Благоевград. В навечерието на вота: Ще има ли смислен политически дебат? Интервю с Димитрина Хаджиева, народен представител от ПП „Продължаваме промяната“. Как работят общините в условия на..

публикувано на 19.04.24 в 06:00

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

„Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква“ -  национална кампания на Главната инспекция по труда и Министерството на труда и социалната политика за превенция на трудовия травматизъм.  Темата за безопасността при работа ще коментираме в студиото със Славянка Симитчийска, директор на Инспекцията по труда в Благоевград, със Силвия..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Великденски инициативи организират от сдружение „Заедно за успех“ в Кочериново. За новите акции и идеи, включващи младите хора, е разговорът с д-р Даниела Миланова и Василка Тасева. “Без расизъм в изборната кампанията за Европейски парламент” е проектът на Мулти култи колектив, който цели да повиши осведомеността и да посочи вредните..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Предстои м одернизация на образователната среда в детска градина “Брезица” в град Брезник. Мария Добревска, заместник-кмет. С поредица от събития в Трън отбелязват 129-годишнината от рождението на народната певица Гюрга Пинджурова. Цветислава Цветкова, кмет на община Трън. Стартира дарителска кампания за..

публикувано на 18.04.24 в 06:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Преподавател в ЮЗУ с награда за бизнес и туризъм Bright Awards 2024 в категория „Право – млад адвокат“. Какви са предизвикателствата на професията днес? Гост в студиото Вероника Стоилова. 110 години Народно читалище „Братя Миладинови“ в Петрич. Разговор с Вангелия Тренева, секретар. Ще се стигне ли до ескалация на напрежението в..

публикувано на 17.04.24 в 09:00

„Събуди деня“ с Ваня Бахчиванова

Репортаж от срещата на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев с жителите на квартал „Струмско“. НевидимиТЕ – децата с аутизъм, които все още не получават необходимата подкрепа и разбиране от обществото ни. Как един треньор по борба посвети живота си на тези деца и техните родители? Разговор с Емил Нешев, основател на училище за родители..

публикувано на 17.04.24 в 07:05