Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Слушайте на 10 юни 2024 година от 10:00 до 11:00 часа

Как се развиват ловно-рибарските сдружения в региона – ще чуем председателя на благоевградското ЛРД „Сокол 1911“, Иван Василев.

За проектите, които предстоят да се реализират на територията на гоцеделчевското село Баничан ще ни разкаже секретарят на местното читалище, Румяна Джибова.

А директорът на фолклорния фестивал „Рила ни гледа“, Дилиана Диканска, ще ни покани на поредното негово издание. Дупница е домакин в началото на юли.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“:  Разговор с Алисия Сусанина – световна шампионка по кикбокс за кадети 2024 от Будапеща Унгария. Каква е цената на успеха? Рубриката „Спортисти в неравностойно положение“ – Да повториш злато на Олимпиада – разказва Ружди Ружди – олимпийски шампион от Париж 2024 в тласкането на гюле. Рубриката..

публикувано на 07.09.24 в 08:10

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

Във времето ни заедно до 09:00 часа щ е се разходим до санданското село Лебница, което посреща своя традиционен събор - за богатата програма тази година, новите придобивки на селото и бъдещите подобрения ще ни разкаже кметът Васил Джибов.  С председателя на читалището в селото, Калина Стаменова, пък ще разговаряме за дейността на културната..

публикувано на 07.09.24 в 05:43

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

6-ти септември – Ден на Съединението на  Княжество България и Източна Румелия – репортаж от честванията в Благоевград. Поглед към събитията в страната преди 139 години - Съединението на България – разговори с историците проф. д-р Петко Петков и доц. д-р Ангел Джонев от Института за исторически изследвания към БАН и член на Македонския..

публикувано на 06.09.24 в 08:25

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Състави от България, Сърбия и Македония си дават среща във Втория Международен фолклорен фестивал „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев. Нова детска градина ще строят в Сатовча. Готова ли е образователната инфраструктура за новата учебна година? Разговор с кмета Арбен Мименов. Капсула с послание към бъдещото поколение,..

публикувано на 05.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Храсти и треви превземат пътищата в Благоевградска област. Кой ще обезопаси най-натоварените участъци? Коментар на Кирил Стоянов. Разклатената държава: Разговор с Иван Сабахлъков, земеделец. Какво ще се промени с новите избори? Коментар на Станислав Богдански, народен представител. Две гледни точки: БСП накъде след..

публикувано на 05.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

  „Потребителска рубрика“ Поевтиняха ли цените на храните в края на лятото и колко ще ни излезе тази година зимнината? Владимир Иванов, председател на ДКСБТ. Кои бяха най-сериозните нарушения на потребителските ни права през летния туристически сезон? Габриела Руменова, създател на Платформата „Ние, потребителите“. „Земеделска..

публикувано на 04.09.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Променя ли се политическата картина у нас преди поредните предсрочни избори? Разговор с политолога Атанас Радев. Изявленията на управляващите в Северна Македония по отношение на България отново предизвикаха намесата на Европейския съюз. Разговор с доц.  д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и преподавателя в..

публикувано на 03.09.24 в 08:00