Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Мария Благоева

Слушайте на 4 юли от 07 до 11 часа

Румен Томов

Нови тенденции в ароматите и водещите принципи за развитие на индустрията у нас. Разговор с Гергана Андреева от Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“.

Опазването на българския език и националната идентичност. Гост в студиото доц. Лъчезар Перчеклийски, който представи ЮЗУ „Неофит Рилски“ на Международен форум за кирилицата.

В Благоевград ще бъде открит паметен знак от наследниците на бежанците от село Зарово, Солунско. Интервю на Ива Сеизова с д-р Камелия Грънчарова.

Високи заплати има, но кадри няма. За кризата в строителния бранш. Гост в студиото Румен Томов, строителен предприемач.

За кадровия дефицит в сферата на услугите и ресторантьорството разговаряме с Васил Димитров, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград.

Приоритети и предизвикателства в работата на ЮЗДП. Гост в студиото инж. Валентин Чамбов, директор на ЮЗДП, който отчита една година на управленския пост.

Припомняме ви срещата с младия преподавател по история Димитър Гилев и неговите уроци по родолюбие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"По първи петли“ с Петрана Кимчева

Как живеят днес хората в село Господинци? Разговор с кмета Ахмед Ходжов. Статия на Бог Хермес, единствен по рода си в България, бе открита на Хераклея Синтика. Разговор проф. д-р Людмил Вагалински, ръководител на разкопките. „Свет като цвет“ е изложена в Регионалния исторически музей в Благоевград. Светлана Костова, автор на..

публикувано на 09.07.24 в 02:00
Проф. Веселин Вучков

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

С бившия вътрешен министър, проф. Веселин Вучков, ще представим авторския му учебник за полицаи. За реформите в системата и за вътрешната сигурност ще разговаряме с него. Богати ли сме наистина, ние, българите – с професора по икономика, Преслав Димитров, ще коментираме данните, изнесени от Световната банка за състоянието на нашите..

публикувано на 08.07.24 в 15:19

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Започва записването на ученици в гимназиите след 7 клас. Разговор с експерт от РУО. Забавно лято за децата в община Кочериново. Гост в студиото Ива Черногорска, заместник-кмет. Благоевградски деца се класираха на шесто място на Световната купа по танцово изкуство в Прага. За успеха на танцьори и за най-мащабния танцов конкурс –..

публикувано на 08.07.24 в 08:30

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ О т 1 юли ваучерите за храна станаха електронни. Можем ли да ги използваме за плащане на други сметки и услуги? Ще чуем разясненията на Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема.  „Живей на чисто“ Децата от  петричкото село Коларово ще се забавляват в "Еко кът - обитателите на кестеновите..

публикувано на 08.07.24 в 04:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

7 юли - Световен ден на шоколада. Любопитно. „Защотковците“: Защо плуването е сред най-полезните спортове за децата?  С деца на море или планина: практични съвети за родители. "Учителството е професията, която създава всички други професии." Да бъдеш учител е предизвикателство и огромна отговорност. Среща с  Цветанка Кадиева, учител в..

публикувано на 07.07.24 в 10:37

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Втората Неделя след Петдесетница: Неделята на Всички български светии – отец Светослав Кючуков. 7 юли: Голяма Света Неделя – традиции, обичаи, именници. Честваме европейския ден на шоколада - Мария Куманова, сладкар. Екологичното сдружение „За Земята“ с..

публикувано на 07.07.24 в 02:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Момичета на „Спортика“ – Благоевград отново на върха на футбола – разговор с Радослав Креснички – треньор. Рубриката „Децата и спорта“: 11-годишният Асен Грозданов от Петрич медалист от престижен турнир по тенис на маса – разговор с него. ПК „Вихрен“ първи на Държавното лично отборно първенство по..

публикувано на 06.07.24 в 08:20