Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Слушайте на 14 юли от 06.00 до 9.00 часа

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка.

Третата неделя след Петдесетница: неделята  на Светите Отци  от шестте вселенски събора – отец Светослав Кючуков.

Пред първото издание на Националния туристически фестивал (19 - 21 юли под връх  Мальовица) - Венцислав Венев, председател на БТС.

Защо горещите вълни в Европа и у нас зачестяват? – Д-р Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве.

„Искаме Благоевград да бъде чист и сме готови да работим за това“ – Надежда Тачева и Златина Секулска  от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Васил Левски” – Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ефир за приятели" с Ваня Бахчиванова

17 октомври е обявен за Международен ден за изкореняване на бедността. Целта за съществуването на подобен ден в календарите е да се държи будно съзнанието за бедността по целия свят, така че да продължават да се търсят адекватни мерки за нейното изкореняване. Освен чисто материалната бедност, обаче има една може би дори по-страшна от нея –..

публикувано на 17.10.24 в 18:31

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Спасители на животи – програма на фондация „Първите три минути“ в обучение на ученици и преподаватели в оказване на първа помощ при животозастрашаващи състояния и често срещани наранявания. Разговор с Марияна Манушева, председател на организацията. Облагородяване на младежките пространства в Радомир и почистване на екопътеки в село Планиница..

публикувано на 17.10.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Готовността за предстоящите парламентарни избори. Важни срокове. Гости в студиото ще бъдат: Георги Динев, областен управител на област Благоевград и Мартин Бусаров, председател на РИК Благоевград. Темата ще коментираме също с Румяна Петрова, председател на РИК Перник, с Венцеслав Механджийски, председател на РИК Кюстендил и с Венцислав Алексов,..

публикувано на 17.10.24 в 08:10

"Събуди деня" с Мария Благоева

Сезонът на годежите и сватбите в Рибново започна. Шарената приказка на гърменското село продължава. Разказва Ибрахим Къдриев, преподавател. Българското консервно производство беше представено на изложение в Швеция. Ко и  родни продукти могат да навлязат на скандинавския пазар ? Разговор с Антоанета Божинова, организационен секретар..

публикувано на 17.10.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска кошница Внимание: Опасни играчки крият химически рискове за здравето на децата, алармират от Платформата „Ние, потребителите“. Габриела Руменова, експерт в сферата на потребителската защита, за опасностите, които крият детските играчки. Има ли достатъчно ваксини срещу грип в аптечната мрежа на Благоевград? Какво е..

публикувано на 16.10.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

С експерименти по природни науки и вълнуващи инженерни инсталации от света на роботиката и автоматизацията, млади учени провокират интереса на ученците към практико-приложното обучение от света на високите технологии и науките. Разговор с Богомил Йорданов, Ева Ангелкова и Александър Бонев от Университет за деца.   Безплатен курс по..

публикувано на 16.10.24 в 08:15

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Започна подаването на ученически проекти в националния младежки конкурс “Млад благотворител”. Училища от Благоевград традиционно са сред отличените, а какво е новото тази година ще разберем от Станислава Рашева, председател на фондация “Благотворител”. Форумът “Библиотеките днес” акцентира върху грамотността, достъпа до технологии и..

публикувано на 16.10.24 в 04:00