Кои са вашите любими песни на Тони Димитрова?

За празника на Бургас, общественото радио отправя предизвикателство към своите слушатели и онлайн читатели.  Едва ли има бургазлия, който да оспори, че един от символите на града е Тони Димитрова. Затова в ефира на БНР Бургас именно тя ще представи своите..

обновено на 06.12.21 в 15:40

Разходка с лодка на вълните на БНР-Бургас на Никулден

Разходка с лодка в Бургаския залив само на 6 декември на вълните на БНР-Бургас-тръгваме от Бургас, минаваме през Черноморец и Созопол и акостираме в Царево!  Най-морската медия ще отбележи Никулден със специален сутрешен блок, който в празничния ден..

обновено на 02.12.21 в 14:00
Снимки: Ани Петрова

Ива Дойчинова: Будителството е звание до живот

Всяка голяма промяна започва с първата крачка към нея. А онези, които дръзват да я направят въпреки всичко, или заради всичко, в името на добруването на другите, често пъти могат да се определят с чисто българската дума - будители. Една..

публикувано на 26.10.21 в 12:22

Рисунките на София Железнова украсиха петото издание на сборника "Приказни истории с БНР-Бургас"

Ученичката от бургаската Математическа гимназия София Железнова е автор на корицата на петия сборник „Приказни истории с БНР Бургас". Нейна е и една от 70-те истории от конкурса „Създай книга с БНР-Бургас". Сборникът събра идеите, въображението и..

обновено на 06.10.21 в 14:07
Митрополитска катедрала

Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна

Варненски строителни фирми и граждани с подкрепата на Българското национално радио започват Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Митрополитската катедрала "Св. Успение Богородично" във Варна. Средствата, необходими за..

публикувано на 12.07.21 в 07:00
архив

Десетки интересни прояви и демонстрации на празника на полицията в неделя

Десетки интересни прояви и демонстрации ще привлекат интереса на малки и големи. това ще се случи тази неделя /4 юли/, от 18.00 ч., на Централната алея между „Гъбката” и „Морско казино”. Поводът е  142 години от създаването на Министерство на вътрешните..

публикувано на 03.07.21 в 13:08

"Странджа пее" излъчва от остров "Света Анастасия"

Специално издание на предаването "Странджа пее" от остров "Света Анастасия" е подготвил екипът на БНР Бургас. Присъединяваме се към програмата на Биле фест  по случай Еньовден. Водещият Георги Янакиев ще ни срещне с Мария Маркова. Тя е известен..

публикувано на 24.06.21 в 19:35

„Изгрев парк фест - 101 слънца” - празник на деца творци по повод 1 юни

Читалище „Изгрев“ организира детски празник под надслов „Изгрев парк фест - 101 слънца”. Това е четвъртото издание на феста. Акценти в четвъртото издание на феста са връчване на специалната награда от конкурса „Моята мечтана история с…”...

обновено на 01.06.21 в 09:08

БНР на 9! Посветиха ни стихотворение

Освен да информира и забавлява, БНР-Бургас и вдъхновява. Доказа ни го бургазлията Атанас Пенев. Той е на 65 години, бивш разследващ полицай, а след това и автоинструктор. След животоспасяваща операция започва да пише поезия. Нашият верен..

обновено на 31.05.21 в 12:40

БНР Бургас подарява виртуален фолклорен концерт за 9-ия си рожден ден

В навечерието на своя девети рожден ден БНР Бургас отново ще поднесе на своите слушатели и последователи фолклорен концерт.  С оглед запазване здравето на всички, и тази година той ще бъде онлайн, събирайки едни от  най-добрите групи и състави..

обновено на 29.05.21 в 09:01