Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Социалистите трябва да бъдат критични към всички процеси в държавата

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че ако партията иска да си върне доверието, социалистите трябва да бъдат критични към всички процеси в държавата, колкото са самокритични към самите тях и към партията. Този призив лидерът на социалистите отправи пред Националната конференция на лявото крило в БСП. Лидерът на обединението Янаки Стоилов беше категоричен, че БСП трябва да провежда радикална лява политика за социална България. 

Когато светът, Европа и България преоценяват необходимостта от лява политика, трябва да бъдем искрени и критични, заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред форума на лявото крило в партията.

Трябва да бъдем критични точно толкова, колкото сме самокритични към нас, към партията, помежду си, да бъдем критични към онези процеси, които ни заобикалят всеки ден. Само тогава можем да стигнем до завръщане на доверието. Само тогава ние можем да претендираме, че, успявайки да запазим демократичния характер на българската държава, сме успели да поведем и хората към онази конституционна повеля за социалната държава, обясни Миков.

Лидерът на лявото крило Янаки Стоилов предупреди, че БСП се намира в критичен период за бъдещето си. Затова призова за радикална лява социална политика.

Днес БСП трябва да реши социаллиберална или радикална лява политика. Нашият избор е ясен. БСП трябва да изпише на знамето си "Промяна, решителност, морал". Промяна - да променяме себе си, за да променим България. Решителност - за да изпълним обещаното. Морал - за да върнем доверието към партията и към политиката, подчерта Стоилов.

Над 200 социалисти от цялата страна се събират през следващите два дни във Варна за мобилизация в редиците на БСП преди местните избори на есен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Отворено писмо до Михаил Миков изпрати Дискусионният клуб към БСП-Шумен

„От 1952 година съм член на БСП, но никога никой не си е позволявал да се подиграва така с нас. За първи път ми се случва!” Така Нико Майеров от Дискусионния клуб към БСП-Шумен коментира отсъствието на заместник-председателя на партията Бойко Великов от..

публикувано на 20.03.15 в 19:34

Семинар на БСП събира на едно място Станишев и Миков

През почивните дни във Варна ще се проведе семинар на социалистите под мотото "Местните избори – важна битка за БСП". Той ще събере на едно място бившия и настоящия председател на левицата Сергей Станишев и Михаил Миков .   Борислав Гуцанов –..

публикувано на 20.03.15 в 08:41

БСП и ДПС не подкрепят промените в Закона за здравното осигуряване

БСП и ДПС няма да подкрепят промените на първо четене в Закона за здравното осигуряване, защото те няма да подобрят достъпа до здравеопазване и ще доведат до ново разделение на пациентите. Депутатът от БСП Емил Райнов е против идеята хората с..

публикувано на 18.03.15 в 18:58
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44