Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Чакърова: Кампанията на БНР Бургас ще допринесе за по-добрата култура на пътя

Стикерите на БНР Бургас, които призовават шофьорите да спират на пешеходните пътеки, ще допринесат за по-добрата култура на пътя сред бургазлии. Това смята Петя Чакърова, която е ст. експерт „превенции“ към дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в община Бургас. Тя е координатор и на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", които заедно с младежите от БЧК ще раздадат посланието "Спри! Дай път на пешеходеца" сред водачите.

"Те са ученици 11 и 12 клас и спазват правилата за движение по пътищата. Тези, които са шофьори, спират на пешеходни пътеки. Но споделят, че понякога родителите им не пропускат пешеходците. Но те ще са техен коректив и ще ги санкционират да спазват правилата."

Инициативата ще се проведе на 20 ноември, когато се отбелязва денят без жертви на пътя. Младежите ще раздават стикерите с посланието „Спри! Дай път на пешеходец“ на три кръстовища в града, за да може повече шофьори да бъдат толерантни към пресичащите на пешеходни пътеки. 

"Раздаването на стикери е една първична превенция. Ще залагаме и на добрия пример, който младите хора дават като шофьори и като пешеходци. Правилата трябва да се спазват и от двете страни. И тук добрата култура на пътя трябва да се изгради от най-ранна възраст, още от детската градина."

Партньори в кампанията на БНР Бургас са ОД на МВР Бургас, Община Бургас, Съюз на българските автомобилисти в Бургас, Български младежки червен кръст, Общински младежки клуб "J.J.Cool A" и автора на стикерите Юлиан Арнаудов.  От следващата седмица може да се снабдите и вие безплатно с тези стикери в офиса на БНР Бургас. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Със стикери БНР Бургас напомня на шофьорите да пазят пешеходците

Днес отбелязваме ден без  жертви пешеходци на пътя. Това е повод да погледнем към една от  успешните инициативи свързани с пътна безопаност, която се провежда във Варна. Над 40 000 автомобила там носят гордо стикер с посланието „Спри! Давам път..

публикувано на 13.11.18 в 16:19

Петя Чакърова: Кампанията на БНР Бургас ще допринесе за по-добрата култура на пътя

Стикерите на БНР Бургас, които призовават шофьорите да спират на пешеходните пътеки, ще допринесат за по-добрата култура на пътя сред бургазлии. Това смята Петя Чакърова, която е ст. експерт „превенции“ към дирекция „Социални дейности, здравеопазване..

публикувано на 14.11.18 в 14:36

"Спри, дай път на пешеходец" - новата кампания на БНР Бургас

Според данни на бургаската полиция, една от най-честите причини за тежки пътни инциденти в града е, че шофьорите не спират на пешеходни пътеки. Затова и посланието на БНР Бургас през този месец  е: „ Спри, дай път на пешеходец “. Кампанията е част от..

публикувано на 05.11.18 в 08:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

От детска градина "Златното ключе", БНР Бургас стартира Маратон на четенето

БНР Бургас започна маратон на четенето сред детските градини и училищата в града. Екипът на обществената медия чете на малчуганите едни от най-интересните сюжети от книжката „Приказни истории с БНР Бургас“ . Нашето издание, в което разказите са..

публикувано на 09.04.24 в 17:17

БНР-Бургас събира приказни детски истории за осми път

За осми път БНР-Бургас провокира детското въображение и интерес към четенето на книги и създаването на истории! В Международния ден на детската книга напомняме на деца и родители, че проектът на обществената медия „Приказни истории с БНР Бургас“ е отворен и..

обновено на 02.04.24 в 13:45
Водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова

Художничката Емилия Николова пред "Детско царство"

Художничка Емилия Николова гостува в седмичното издание на предаването „Детско царство“. Пред водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова тя разказа за увлечението си по изобразителното изкуство: „Рисувам от малка. Това увлечение към..

публикувано на 31.03.24 в 09:00

Народната певица Златка Ставрева пред "Детско царство"

Народната певица Златка Ставрева бе специален гост в предаването "Детско царство" на 10 март. Пред водещите Надя, Григор и Атанасия Петрова тя разказа за първите си стъпки в народното пеене и фолклорната традиция, която предава на младите. Певицата..

обновено на 10.03.24 в 16:39

Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна..

публикувано на 13.02.24 в 10:43