Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл: Владимир Путин е готов да се срещне с Доналд Тръмп

Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин е готов да се срещне с новия американски държавен глава Доналд Тръмп, но подготовката за евентуалната среща може да отнеме месеци. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за Би Би Си.

Надяваме се, че президентът Путин ще се обади на президента Тръмп след инагурацията, за да го поздрави. Тогава очакваме да обменят мнения за възможността за среща. За съжаление, засега нямаме предположения за мястото или датите. Няма да е през идните седмици. Но да се надяваме, че тази среща може да се състои през идните месеци. Нямам съмнения, че президентът Путин ще бъде готов за нея, обясни Песков.

Говорителят на Кремъл заяви, че обвиненията за руска намеса в предизборната кампания в САЩ трябва или да бъдат доказани, или да не бъдат отправяни повече. Според него няма доказателства за руски хакерски атаки.

Нито руското правителство, нито Кремъл, нито лично президентът Путин, нито военното разузнаване стоят зад тези атаки, ако те в действителност съществуват, обясни Песков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп подписа указ срещу "Обамакеър"

Часове след като встъпи в длъжност, новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ срещу закона за здравната реформа, известен като "Обамакеър". Така той спази обещание, поето по време на кампанията си за изборите миналия ноември. Указът има за..

обновено на 21.01.17 в 10:30

Първите реакции на руските политици към Доналд Тръмп са предпазливи

Бутилки с шампанско гърмяха снощи в Москва, където руснаци празнуваха началото на президентския мандат на Доналд Тръмп в САЩ, убедени, че предстоят по-добри времена за отношенията между двете страни, съобщи Асошиейтед прес. Странно е, но е страхотно - за..

публикувано на 21.01.17 в 08:44
Доналд Тръмп

Проф. Иванов: Речта на Тръмп създаде усещането, че Америка е ужасно място за живот

Вчерашната реч на новия американски президент създаде едно субективно усещане, че Америка едва ли не е едно ужасно място за живот в резултат на съществуващата политическа система. Това заяви в интервю за предаването "Събота 150" на програма..

публикувано на 21.01.17 в 10:21

Доналд Тръмп положи клетва като президент на Съединените щати

Доналд Тръмп положи клетва като 45-ия президент на САЩ на церемония пред сградата на Американския конгрес във Вашингтон Тържествено се заклевам, че честно ще изпълнявам длъжността Президент на Съединените щати и ще дам най-доброто от способностите..

обновено на 20.01.17 в 22:08
папа Франциск

Папата отправи духовни напътствия към Доналд Тръмп

Папа Франциск призова новия американски президент Доналд Тръмп да се ръководи от духовните и етични ценности на американския народ и да се грижи за бедните. В момент, когато голямото човешко семейство преживява дълбока хуманитарна криза, която изисква..

публикувано на 21.01.17 в 08:26
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гръмотевична буря, силен вятър и 13 литра/кв.м дъжд над Русе

Около 18:00 часа тази вечер над Русе и региона се разрази гръмотевична буря със силен дъжд. Паднали са 13 литра на квадратен метър, а силният вятър достигна скорост от 50,4 километра в час.  Прогнозите са за още и по-обилни валежи през нощта. Движението..

публикувано на 02.07.24 в 20:44

Вятър наклони стълб от електропреносната мрежа в Кюстендил

Стълб от електропреносната мрежа по кюстендилската ул."Даскал Димитри" се е наклонил заради силния вятър в града.  Екипи на "Електрохолд" и Общината са спрели движението в дветe посоки, както и електрозахранването до изграждането на временна въздушна..

публикувано на 02.07.24 в 20:41
Снимката е илюстративна, архив.

Системата за сключване на "Гражданска отговорност" функционира нормално

Възстановено е нормалното функциониране на системата за сключване на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, съобщиха от Гаранционния фонд. През последните дни се появиха проблеми със системата за задължителната полица. От фонда..

публикувано на 02.07.24 в 20:35

До 14 юли - специализирана полицейска операция на Пътна полиция в цялата страна

Увеличава се броят на жертвите и ранените при пътни инциденти през последните седмици, констатира пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник на отдел "Пътна полиция". "До 14 юли тече специализирана полицейска операция на територията на..

публикувано на 02.07.24 в 20:25

Търговски камари с отворено писмо към депутатите: Бизнесът очаква стабилност и предвидимост

За отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България призовават в отворено писмо няколко търговски камари, които представляват компании от основните външнотърговски партньори на страната ни. Те се..

публикувано на 02.07.24 в 20:12

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа утре

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа утре, 3 юли. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на..

публикувано на 02.07.24 в 20:11

Областният съвет на БСП в Русе заяви пълна подкрепа за новото партийно ръководство

Областният съвет на БСП в Русе разпространи съобщение, в което заявяват пълната си подкрепа за новото партийно ръководство и широко ляво обединение.  Корнелия Нинова подава оставка Нинова към членовете на БСП: Не давайте партията на търговците!..

публикувано на 02.07.24 в 19:51