Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още двама мъже са обвинени за побоя над гребците в Асеновград

Снимка: БТА

Още двама мъже са задържани и привлечени като обвиняеми за  хулигански действия при масовото сбиване между роми и млади спортисти в Асеновград. 40-годишният Асен и 32-годишният Джавет са задържани за 72 часа с прокурорско постановление. 

По същото досъдебно производство за хулигански действия бяха задържани други девет лица. От началото на тази седмица те са са мярка за неотклонение „задържане под стража“, която ще обжалват в четвъртък пред окръжния съд в Пловдив. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Богослужение за въдворяването на патриарх Даниил като Софийски митрополит в столичния храм "Св. Неделя"

В столичния храм "Света Неделя" започна богослужение за въдворяването на патриарх Даниил като Софийски митрополит.  Отслужва се патриаршеска вечерня, след което ще последва молитва за покойния български патриарх Неофит пред неговия гроб. Ето какво пожелаха вярващите, дошли да присъстват на церемонията: "Направо е чудо, че видях Даниил. Голяма..

публикувано на 06.07.24 в 19:33
Кирил Петков

Кирил Петков допусна възможност за преговори с "Възраждане" за "анти ГЕРБ и ДПС" правителство

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков допусна възможност в дългосрочна перспектива за преговори с "Възраждане" във връзка с тяхната идея за съставяне на "анти ГЕРБ и ДПС" правителство при определени условия. След остра реакция на представители на "Демократична България" Петков излезе с опровержение и заговори за "медийни внушения". В..

публикувано на 06.07.24 в 19:17
Джевдет Чакъров

След срещата в "Росенец": Да се възстанови нормалното функциониране на ДПС и работата на колективните органи

Да се възстанови нормалното функциониране на ДПС и да заработят колективните органи на партията. Това е решението след днешната среща на депутати от Движението с почетния председател Ахмед Доган.  Срещата се състоя в лятното имение на Доган в парк "Росенец".  Участниците в нея не отговориха на въпроса дали има разцепление в ДПС, след като на разговора не..

публикувано на 06.07.24 в 17:46

Отец Петко Вълов беше ръкоположен за епископ на Софийската католическа епархия

Отец Петко Вълов тържествено беше ръкоположен за епископ на Софийската католическа епархия.  С решение на Светия престол той поема поста от монсеньор Христо Пройков, управлявал епархията от 1995 г.  досега.   Съгласно действащия устав в Католическата църква след навършване на 75-годишна възраст епископите подават оставка пред папата.

публикувано на 06.07.24 в 17:13
Киър Стармър

Киър Стармър проведе първото заседание на кабинета и веднага даде пресконференция

Новият британски премиер Киър Стармър проведе първото заседание на кабинета си само часове след неговото сформиране. Веднага след това той даде пресконференция. Мнозина са изненадани от факта, че Киър Стармър реши да даде пресконференция след заседанието, но това се приема като промяна в стила на "Даунинг стрийт " за общуване с журналистите и..

публикувано на 06.07.24 в 17:06

Кипър преполови годината с много добри резултати в туризма

Кипър преполови годината с много добри положителни резултати в туризма, отчетоха от правителството. То обяви и започването на 5-годишен план, насочен към решаването на проблема със сезонността в сектора. Рекорден пътнически поток в Кипър за всички времена е регистриран през първото шестмесечие, обявиха от транспортното министерство. Над 5,1 млн. пътници..

публикувано на 06.07.24 в 16:46
Снимката е илюстративна

Пожар избухна на гръцкия остров Лесбос в източно Егейско море

Пожар избухна на гръцкия остров Лесбос в източно Егейско море. Раздухвани от силен вятър, пламъците са обхванали гориста територия близо до едно от селата, северозападно от столицата на острова Митилини. С огнената стихия се борят 30 пожарникари с 10 противопожарни автомобила, подкрепяни от седем самолета цистерни и един хеликоптер, уточнява БТА...

публикувано на 06.07.24 в 16:25