Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Атака“ чака до края седмица решение на партньорите си за евроизборите

Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров заяви пред журналисти в парламента, че ако до края на тази седмица няма окончателно решение в какъв формат ще се яви коалицията „Обединени патриоти“ на евровота през май, „Атака“ ще вземе самостоятелно решение на национален форум в средата на март. Сидеров настоя евентуалното разделно явяване да е съпроводено с ясни гаранции за пълен управленски мандат.

„Тъй като вече наистина няма накъде да се чака, то нашият национален сбор ще трябва да приеме едно решение как участва „Атака“. В крайна сметка, ако не сме заедно и решим сме поотделно, то нека да го направим културно. Нека това да бъде комбинирано с едно ясно уверение, мандатът се изкарва, управленският, програма се изпълнява управленската и няма пряка връзка, явяването на патриотичните партии заедно или по отделно с изкарването на мандата, тоест господин Борисов да го оставим спокойно да направи един пълен мандат, че все нещо се случва и го принуждава да го прекратява преждевременно“, заяви лидерът на „Атака“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

АФИС: Подкрепата за ГЕРБ продължава да спада, БСП запазва лидерска позиция

БСП удържа позицията си, подкрепата за ГЕРБ продължава да спада, сочи проучване на Агенция „Афис“. Преди месец шансовете на коалицията „Обединени патриоти“ за един мандат бяха под въпрос, а сега единият мандат изглежда сигурен. Ако преди месец..

публикувано на 05.03.19 в 10:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Административният съд в Пазарджик атакува пред КС текст от Изборния кодекс

Административният съд в Пазарджик внесе в Конституционния съд искане за установяване на противоконституционност на текст от Изборния кодекс. Това съобщиха от Върховния административен съд. Искането е свързано с административно дело, в рамките на..

публикувано на 03.07.24 в 20:08
Стойко Петков и Роберто Петков в съдебната палата в Ловеч

Съдът в Ловеч задържа под стража баща и син заради побой край Карлуково

Окръжният съд в Ловеч отмени мерките, наложени от луковитския районен съд на двамата мъже, баща и син, обвинени като извършители на побоя над шофьор на автобус с туристи край село Карлуково и им наложи най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под..

публикувано на 03.07.24 в 20:01
Кристина Джурджова, магистър фармацевт, управител на аптека в Монтана.

Фармацевти ще внесат в РЗОК предизвестия за прекратяване на договорите с НЗОК

Аптеки в Монтана се включиха в националния протест на фармацевтите. За 2 часа днес не се изпълняваха рецепти по Здравна каса (НЗОК). Протест на собственици на аптеки и фармацевти в цялата страна Протестът на аптеките днес: Защо фармацевтите..

публикувано на 03.07.24 в 19:55

Кабинетът предлага промени в бюджета, свързани с инвестиционната програма за общините

Кабинетът предлага промени в бюджета, свързани с инвестиционната програма за общините. С него броят на проектите се увеличава с 271 проекта, т.е. стават 2 529 броя. С направените предложения за промени прогнозният бюджет на проектите за 2024 г. се..

публикувано на 03.07.24 в 19:52
Заседание на служебното правителство, ръководено от Димитър Главчев.

Служебното правителство назначи седем нови областни управители

Седем нови областни управители са назначени от служебния кабинет, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба. Те ще ръководят областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, като със същото решение са освободени досега..

публикувано на 03.07.24 в 19:19

"Хизбула" е изстреляла над 100 снаряда срещу Израел

Ливанската групировка "Хизбула" е изстреляла над 100 реактивни снаряда по цели в Северен Израел в късния следобед, съобщава "Ройтерс". Няма данни за жертви. Атаката дойде след гибелта на командир от "Хизбула" при израелски удар край южния ливански град..

публикувано на 03.07.24 в 19:07
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Владимир Путин разговаря около час с китайския лидер Си Цзинпин в Астана

В рамките на форума на Шанхайската организация за сътрудничество в Астана Владимир Путин разговаря около час с китайския лидер Си Цзинпин. Путин заяви, че "руско-китайските отношения на всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие преживяват..

публикувано на 03.07.24 в 18:43