Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Апостолов: ДПС винаги извива ръцете на ГЕРБ

Депутатът от патриотите призова БСП да се върне в парламента и да се "сборят" срещу данъчната амнистия за вероизповеданията

Йордан Апостолов
Снимка: БГНЕС

„ДПС винаги извива ръцете на ГЕРБ. Това се случва от сформирането на този парламент. ДПС не е абдикирало от властта. ДПС чрез свои лица, останали в управлението или новоназначени, прикрити като кадри на ГЕРБ, продължава да управлява и то доста успешно, за да пълни собствения си джоб. Такива политически договорки се правят от самото начало“. Това обяви пред БНР Йордан Апостолов от НФСБ.

В предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ той коментира промените в Закона за вероизповеданията, с които се опрощават над 8 млн. задължения на вероизповеданията:

„Сблъска се истината с политическата лъжа. Обедини се политическата манипулация с политическите договорки. Това се случи в действителност и нека всички български граждани го знаят. Това опрощаване няма нищо общо нито с национална сигурност, нито с някакво противопоставяне между двете най-големи религиозни общности в страната“.

Според него Българската православна църква е ощетена.

„Съгласно този закон се получават по 10 лв. за всеки самоопределил се мирянин, независимо от религията. Мюсюлманската общност ще получи в пълна степен, а БПЦ ще получи през тази година само около 1/3 от полагащите ѝ се пари“.

Заиграването с националната сигурност от страна на ДПС ще ни донесе по-нататък една много голяма политическа изненада и тя съм сигурен, че ще се отрази и върху резултатите на ГЕРБ, прогнозира Йордан Апостолов. Той твърди, че има договорки между ГЕРБ и ДПС и това няма да бъде простено от избирателите.

Депутатът от Патриотите не вярва на казаното вчера от премиера Борисов:

„Това е чиста проба политическа лъжа и опит за политическа манипулация. Българи и мюсюлмани живеят много добре по места“, категоричен бе той и добави. че се заиграва с тази карта, за да се оправдае „подаръка“ към мюфтийството. Според него е много трудно след подобно действие да се призоват българските граждани да бъдат съвестни данъкоплатци.

Национално отговорната политика по този казус е БСП да се върне в парламента, категоричен бе Йордан Апостолов и призова:

„Опозицията трябва да се върне, за да можем да се сборим. Това е борба между едно чудовище срещу нас, изпълнено с политическа лъжа, и истината, която ние трябва да защитаваме... Нека БСП да изберат страната, на която ще застанат. Страната - да обединим българската нация или да разрушим държавността чрез призоваване за неплащане на осигуровки и данъци и ревизионни актове“.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепрезидентът: Избрахме един достоен български патриарх

Вицепрезидентът Илияна Йотова пожела на новоизбрания български патриарх Даниил да бъде „нашият истински духовен водач“. Според нея първите негови думи трябва да бъдат за обединението на българския народ: Видинският митрополит Даниил е новият патриарх "Избрахме един достоен български патриарх и искам да му пожелая на добър час. Познавам го от общи..

публикувано на 30.06.24 в 15:14

Опашки пред избирателните секции във Франция

Дълги опашки се извиха пред много от избирателните секции във Франция, където днес гласуват предсрочно за нов парламент. Близо 26% от френските избиратели са отишли до урните в първите четири часа от вота. Резултатът от днешния първи тур на гласуването може да промени политическата картина във Франция, ако крайната десница победи.  Активността се е..

публикувано на 30.06.24 в 14:58
Премиерът на Италия Джорджа Мелони

Премиерът на Италия Джорджа Мелони се премести в нов дом на стойност над 1 млн. евро

Преместването на Мелони в новото ѝ жилище направи публично достояние чрез интервю с нея ежедневника IlFattoQuotidiano. Отразено след това от всички други медии, стана известно за широката общественост, че тя е закупила вила в южната част на Рим. Първоначално е бил внесен депозит от 300 хиляди евро.  Доверено лице, представящо премиера Джорджа..

публикувано на 30.06.24 в 14:21
Велислава Дърева

Велислава Дърева: Върху българската църква се упражнява брутален геополитически натиск

" Честит да бъде новият български патриарх Даниил , каза за БНР Велислава Дърева, журналист.  Проф. Желев: От новия Патриарх очакваме да разпространява християнската просвета "Той трябва да бъде преди всичко духовен човек . Аз познавам и тримата кандидати. Дядо Даниил и дядо Григорий ги познавам от времето, когато бяха съвсем млади монаси в..

публикувано на 30.06.24 в 14:14
Херберт Кикъл, лидер на австрийската крайна десница.

"Патриоти за Европа": Орбан, Бабиш и австрийската крайна десница обявиха ново политическо обединение

Крайнодясната австрийска Партия на свободата (АПС), партията ФИДЕС на унгарския министър-председател Виктор Орбан и популисткото чешко движение "Действие на недоволните граждани" (АНО) на Андрей Бабиш сформират ново политическо обединение и канят и други да се присъединят към него, съобщи председателят на АПС Херберт Кикъл, цитиран от Ройтерс...

публикувано на 30.06.24 в 14:05
Врачанския митрополит Григорий

В митрополит Григорий врачани разпознават своя духовен водач

След седем години начело на Врачанска епархия, в митрополит Григорий врачани разпознаха своя духовен водач . Разпознаха го и по-ревностните във вярата и тези, които имат търсения само по големите празници. Патриаршеският църковен събор избира нов патриарх Балотаж между митрополитите Григорий и Даниил С всеотдайно служение..

публикувано на 30.06.24 в 13:50
Митрополит Даниил Видински

Митрополит Даниил: Господ иска от нас да му подражаваме в живота

Митрополит Даниил, който бе един от тримата кандидати за български патриарх, оглавява Видинската епархия вече шест години . "Съзнавам колко много ще се очаква и ще се изисква от мен занапред и затова още в този първи мой ден тук искам да засвидетелствам пред вас, че съм готов да сторя всичко , за да продължа и да разширя според силите си и..

публикувано на 30.06.24 в 13:40