Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГП обвини в присвояване кмета на Созопол Панайот Рейзи

| обновено на 11.03.19 в 17:33
Панайот Рейзи
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на кмета на Созопол Панайот Рейзи за присвояване, в съучастие с друго лице, на пари на Община Созопол.

Рейзи е обвинен, че през периода август 2014 година – март 2017 година е присвоил близо 2 милиона лева. Това станало с 33 отделни деяния под предлог, че плаща за строително-монтажни дейности. За да улесни присвояването, кметът е съставял фалшиви договори и фактури, твърди прокуратурата. Парите постъпвали по банкова сметка на човек, който няма нищо общо с фирмата изпълнител.

Панайот Рейзи е с най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

При доказване на вина го заплашва затвор до 20 години, конфискация на част или на цялото имущество и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

"Срещу мен няма повдигнато обвинение, няма и никаква наложена мярка за неотклонение". Такъв коментар направи Рейзи пред БНР.

Процедурата е такава, че няма как да бъде повдигнато обвинение, ако не е предявено лично и в присъствието на адвокат, отбеляза по случая съдебният репортер Силвия Великова.

Още по темата чуйте в репортажите в звуковите файлове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българските деветокласници са на 55-о място в класация на ОИСР за креативни идеи

Българските деветокласници са на 55-о място от общо 64 в класация на Организацията за  икономическо сътрудничество и развитие за създаване на оригинални и креативни идеи и за предлагане на иновативни решения за социални и научни проблеми. Това сочи доклад на Организацията, който изследва творческото мислене на учениците. Общият среден резултат..

публикувано на 18.06.24 в 17:05
Джъстин Тимбърлейк

Арестуваха Джъстин Тимбърлейк, карал пиян

Популярният изпълнител Джъстин Тимбърлейк е бил арестуван от полицията в Саг Харбър, щата Ню Йорк заради шофиране в нетрезво състояние, съобщи Си Би Ес. Очаква се днес да му бъдат предявени обвинения в съда. Тимбърлейк има два планирани концерта - в Чикаго в края на седмицата и в Ню Йорк следващата седмица.

публикувано на 18.06.24 в 16:49
Иво Инджов

Иво Инджов: Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще има съдбата на сглобката

Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще последва съдбата на сглобката . Трябва да има някакво споразумение, за да има някаква стабилност. Такава е практиката в целия свят. Това мнение изказа пред БНР доц. Иво Инджов, анализатор и експерт по политически комуникации. Според него нарастват шансовете за правителство на ГЕРБ с ДПС и..

публикувано на 18.06.24 в 16:46

Проучване: Реалистичният срок за присъединяване на България към еврозоната е началото на 2026 г.

Според проучване на Асоциацията на търговците на нехранителни стоки реалистичният срок България да се присъедини към еврото е в началото на 2026 г.   Адвокат Галин Попов, изпълнителен директор на асоциацията, обясни: "25% смятат, че това (въвеждането на еврото) може да се случи към 1 юли 2025-а, под 15% смятат, че това може да стане в началото на..

публикувано на 18.06.24 в 16:09
Лидерът на

Митинги на опозицията в Италия в защита на конституцията и срещу реформи на правителството

Митинги на опозицията в Италия в защита на конституцията и срещу реформи на правителството. Митингът в Рим е организиран на площад "Santi Apostoli" - символ на победите на левите политически сили. В него участват Демократическата партия, движението "Пет звезди", алианса "Зелена партия – Левица", "Повече Европа" начело с техните лидери съответно Ели..

публикувано на 18.06.24 в 15:59

МЗ е обещало пари за увеличение на заплатите в кръвните центрове и психиатричните болници

Служебното ръководство на здравното министерство е обещало да осигури средства за увеличение на заплатите в кръвните центрове и държавните психиатрични болници. Това съобщи Красимир Митов от синдикат "Защита" след среща с министър Галя Кондева.  По думите му отпуснатият през април ресурс от 13 милиона лева за спешните центрове е изцяло разпределен. От..

публикувано на 18.06.24 в 15:49
Щети от градушка в Сливенско.

КФН: Застрахованите да търсят компаниите, при които имат полици, да ги информират писмено за щетите

Комисията за финансов надзор (КФН) призова обществото да използва застрахователните си права. Призивът идва на фона на опустошителните градушки и наводненията в някои населени места. От регулатора припомнят, че застрахованите лица трябва "проактивно" да потърсят компаниите, при които са си направили полици и да ги информират писмено за нанесените щети...

публикувано на 18.06.24 в 15:46