Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делтапланеристи се включиха в издирването на 2-годишното дете от Равнец

| обновено на 19.03.19 в 15:08
2
Изчезналият Юлиян Иванов Митков (Онур)
Снимка: МВР

Втори ден неуспешно продължава издирването на 2-годишния Юлиян Иванов от бургаското село Равнец. Над 80 полицаи и доброволци, както и двама делтапланеристи участват в спасителната операция днес.

Различни слухове за изчезването на детето се разпространяват в селото:

"Някои казват, че са го отвлекли, някои казват, че е убито, някои казват, че е изчезнало".

"Отвлечено е детето. То ако беше убито, някое куче ще му намери дрешките или обувка. Казват, че го видели на пътя. Детето как ще изкачи този баир?"

Прабабата на двегодишния Юлиян, Таня Иванова, разказа, че бащата бил в конфликт със свой роднина от село Кошарица.

"Намеса на мъжа ѝ, племенника, с него, защото той го наръга с нож. Имаше и дело. Съмняваме се в този човек".

Екипи от полицаи и доброволци продължават огледа на територия в радиус от два километра извън селото.

Хеликоптер от авиобаза „Безмер“ и над 60 полицейски служители се включиха в издирването вчера. Беше направен и оглед с дрон на голяма територия, но неуспешно.

Юлиян е бил облечен със светла връхна дреха с дълъг ръкав. Той има лек дефект при придвижване, изразяващ се във влачене на единия крак.

От полицията призоват всички, които имат някаква информация за Юлиян, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Версията, че детето е отвлечено, е отхвърлена от полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Фериботите останаха закотвени в пристанището на Пирея

Протест срещу изпращането на оръжие за Израел блокира гръцкото пристанище Пирея

Голям протест срещу изпращането на оръжие за Израел блокира гръцкото пристанище Пирея тази нощ. Моряци и пристанищни работници попречиха за бъдат натоварени контейнери с военна помощ за Израел. Към тях се присъединиха активисти на комунистическата партия и граждани. Според протестиращите, контейнерите са пристигнали от Северна Македония и..

публикувано на 18.10.24 в 10:46
Британската Национална галерия

Британската Национална галерия забрани на посетителите си да внасят течности заради посегателствата над картини

Британската Национална галерия забрани внасянето от посетители на течности, с изключение на бебешко мляко, изцедена кърма и лекарства, отпускани с рецепта, след поредицата атаки срещу картини в централната й сграда в Лондон.  Мярката идва след физическо увреждане на произведенията на изкуството от протестиращи.  "За съжаление, сега сме достигнали..

публикувано на 18.10.24 в 10:44

ВМС вече разполагат с дистанционно управляеми подводни апарати за хидрографски изследвания

В Хидрографската служба на Военноморските сили вече разполагат с два нови дистанционно управляеми подводни апарата.  От министерството на отбраната информират, че подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Включени са и допълнителни модули сонар за..

публикувано на 18.10.24 в 10:37
Възстановка на взаимно училище в Национален музей на образованието – Габрово

50 години Национален музей на образованието в Габрово

В Габрово днес ще бъдат отбелязани 50 години от създаването на Националния музей на образованието, който съхранява паметта за просветното дело в документи, снимки и предмети от училищния живот. : Националният музей на образованието в Габрово е създаден преди 50 години, като е определено да се помещава в западното крило на историческата сграда..

публикувано на 18.10.24 в 10:29

Щетите от градушката във Великотърновско и Лясковец - за близо 1,2 млн. лева

Областната комисия за бедствия и аварии подкрепи искането за ремонти на 11 общински обекта в общините Велико Търново и Лясковец. Те пострадаха сериозно от градушката в средата на юни тази година. Искането за държавно финансиране за възстановяването на обществените сгради е за близо един милион и двеста хиляди лева.  В община Велико Търново..

публикувано на 18.10.24 в 10:25

Шестима загинали и 25 ранени, след като автобус се преобърна в Турция

Шест души са загинали и 25 са били ранени, след като автобус се е преобърнал на магистралата към Анкара в турския вилает Аксарай тази сутрин. На пострадалите е оказана първа помощ в болница. Причините за инцидента се изясняват.  Автобусът е превозвал пътници към популярния туристически район Кападокия.  Губернаторът на Аксарай Мехмет Али..

публикувано на 18.10.24 в 10:05

ТЕЦ "Бобов дол" с глоба от 100 000 лева за вредни емисии

Глоба от 100 000 лева ще плати ТЕЦ "Бобов дол" по наложена санкция от РИОСВ, която е потвърдена от Районнния съд в Дупница и с окончателно решение след обжалване от Административен съд - Кюстендил. Санкциите на централата за последните пет години за допуснати вредни емисии при работа на блоковете вече възлизат на около 800 000 лева...

публикувано на 18.10.24 в 09:48