Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова видя лични нападки в твърденията на Симеонов

Валери Симеонов намеква за още един министър с евтин апратамент

| обновено на 04.04.19 в 17:36
4
Снимка: БГНЕС

„Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен“. Това каза след връщането си от туристическо изложение в Севиля министърът на туризма Николина Ангелкова, която беше замесена от председателят на НФСБ Валери Симеонов в поредния имотен скандал.

По-рано днес Симеонов коментира нечие имотно състояние, без да уточнява име, посочи само адрес.

„То добре е Борисов по-внимателно да си гледа министрите, че и там има такива – „Овча купел“, „Бързарица 2“, 142 кв. м, 61 хил. лева. Намерете го кой е. 220 евро – знаете ли, че това е всъщност цената на груб строеж в София 2008-а, когато беше най-големият пик на цените“.

Справка в имотната декларация на Ангелкова показва, че през 2008 година тя е придобила апартамент 142 кв. м с гараж на обща стойност 75 000 лева, а описаният източник на средствата е дарение и собствени средства. В същата декларация тя описва дарение на стойност 48 хил. лева. Параметрите съвпадат с описаните от депутата от НФСБ Валери Симеонов с изключение на сумата, която според него е 61 000 лева. Ако апартаментът е придобит на цена от 220 евро за квадратен метър, сумата съвпада, а разликата до 75 000 вероятно е цената на гаража. Местоположението на имота не е упоменато в имотната декларация. В същия документ Ангелкова сама декларира, че през 2015 година е придобила апартамент с гараж, отново в София, но на цена 210 000 лева, а дъщеря ѝ Далия Христова Ангелкова е получила дарение от дядо си на стойност 48 000 лева две години по-късно.

През 2008 година, когато според Валери Симеонов Ангелкова е придобила имота в „Овча купел“ на занижени цени, тя все още няма нищо общо с политиката, а работи в частния сектор.

Николина Ангелкова показа нотариалния акт, с който е закупен имотът в „Овча купел“ с финансовата подкрепа от родителите през 2008 на акт 14 с чистите рискове, които носи толкова предварителна продажба на зелено.

„Апартаментът е закупен 2008 година от моите родители на мое име. Апартаментът е в „Овча купел“. 116 квадрата е! Другото са гараж, мазе, общи части, които се описват в нашата декларация. 75 000 лева е цената, която е платена на груб строеж. Апартаментът е закупен по онова време, на груб строеж - акт 14 и съответно - с всички рискове за купувача за това дали ще бъде въведен в експлоатация с акт 16“.

Министър Ангелкова ще разговаря с премиера Бойко Борисов във връзка със ситуацията. Тя не даде яснота дали би излязла в отпуск, ако започне проверка срещу нея. Категорично заяви, че към момента няма да говори за оставка.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът и папата: Предизвикателството пред света е спирането на войните в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев обяви, че по време на днешната му аудиенция пред папа Франциск двамата са се обединили около мнението, че най-голямото предизвикателство пред човечеството е да бъдат спрени кръвопролитните войни в Украйна и в Ивицата Газа. Румен Радев подари на папа Франциск икона на Светите братя Кирил и Методий "Разбира се, това..

публикувано на 23.05.24 в 13:28

770 секции в чужбина, в 1/3 - машини. МВнР изпраща 700 представители

Над 700 представители на държавата ще бъдат командировани за изборите на 9-и юни, за да помагат в работата на секции в чужбина, съобщиха от Министерството на външните работи.  Секциите зад граница са близо 770 в 60 държави. В около една трета от тях ще има и машина за гласуване.  Най-много по традиция ще има в Турция - 166, като в 2/3 от тях..

публикувано на 23.05.24 в 13:17
Министерство на енергетиката

Владимир Малинов и Джеймс О'Брайън обсъдиха във Вашингтон напредъка по общите енергийни проекти

Стратегическото сътрудничество между България и САЩ е потвърдено по време на среща на министъра на енергетиката Владимир Малинов и помощник държавния секретар Джеймс О'Брайън във Вашингтон, са казва в съобщение на Министерството на енергетиката.  Двамата са обсъдили напредъка по общите енергийните проекти, сред които е изграждането на нови мощности в АЕЦ..

публикувано на 23.05.24 в 13:15

Кола падна от мост в столицата, двама са пострадали

Автомобил е паднал от мост на столичната улица "Самоковско шосе".  При катастрофата са пострадали двама души - мъж на 33 години, който е бил пътник във возилото, и шофьорката - 44-годишна жена. Водачката е с контузия на гръдния кош, а спътникът ѝ - с контузия на главата. И двамата са откарани в УМБАЛ "Света Анна".  Сигналът за инцидента, станал..

публикувано на 23.05.24 в 12:58

Пострадалият от мълния в столицата младеж е добре, утре ще бъде изписан

Младежът, пострадал вчера от паднала в близост мълния, ще бъде изписан  утре от Клиника по кардиология на УМБАЛ "Св. Анна", съобщават от болницата. Няма опасност за живота му, но остава в болницата за наблюдение на състоянието му. Младежът е контактен и адекватен. Не са констатирани изгаряния по тялото му. Припомняме ви, че при..

публикувано на 23.05.24 в 12:07

В Троян и Априлци разчистват след пороя, унищожена е реколта

В общините Троян и Априлци продължава разчистването след падналия вчера пороен дъжд, придружен с градушка. Няма пострадала пътна инфраструктура, но е унищожена селскостопанската реколта. В Априлци ледените късове са били с диаметър 4 см. В момента екипи на общината разчистват наноси по пътната настилка в кв. "Зла река".  Кметът Тихомир..

публикувано на 23.05.24 в 11:53

Шествие на близки на загинали на пътя започна в София

Две шествия - автобилно и пешеходно - под надслов "СТОП на беззаконието по пътищата!" организират в София от сдружението "Ангели на пътя". Протестиращите се събраха в подкрепа на родителите на 14-годишния Филип, който беше убит на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" в София през миналата година. Протестът е подкрепян от редица..

публикувано на 23.05.24 в 11:45