Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът прекрати делото, заведено от "Артекс" срещу член на инициативния комитет "Лозенец"

Небостъргачът "Златен век" в "Лозенец"
Снимка: Златина Йовкова

Софийският градски съд прекрати заведеното от "Артекс" дело срещу Мариан Башур от инициативния комитет "Лозенец" и друг активен протестиращ срещу строителството на небостъргача "Златен век" - Никола Вапцаров. Строителната фирма твърдеше, че с изказванията си пред медии двамата са ѝ нанесли вреди. 

Решението на съда не е окончателно. Мариан Башур коментира:

"Това дело е несъстоятелно, защото аз много добре знам какво съм говорил, какво съм писал. Не само аз, а въобще цялата ни група от Инициативния комитет. Ние никога не сме имали за цел атака срещу "Артекс" или уронване на техния престиж. Всичките ни протести бяха насочени към институциите. Ние искахме от институциите да работят и да се спазва закона".

Интервю с Мариан Башур можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Небостъргачът

"Артекс" заведе дела срещу активисти от протеста срещу "Златен век"

200 хиляди лева е искът срещу активисти от протеста срещу изграждането на небостъргача "Златен век". Строителните компании "Артекс - Златен век" и "Артекс - инженеринг" са завели две граждански дела, съобщиха от Софийския градски съд. Делата са срещу Мариан..

публикувано на 06.06.19 в 15:39
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Германия влиза в сила нов закон, който съкращава сроковете за получаване на паспорт

Днес в Германия влиза в сила новият закон за получаване на гражданство. Новата процедура трябва да съкрати сроковете за получаване на германски паспорт. Новият закон за гражданството в Германия прави възможно двойното гражданство...

публикувано на 27.06.24 в 13:38
Мярка за неотклонение на задържаната за убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова, 21 май 2024 г.

Бившата дипломатка, обвинена за убийството на зет ѝ, остава в ареста

Бившата дипломатка Красимира Трифонова, която заедно с дъщеря си Габриела Савова, е обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев, получи пореден съдебен отказ да излезе на свобода. Съдът отказа да пусне на свобода Красимира Трифонова Съдът..

публикувано на 27.06.24 в 13:21
Благовест Георгиев прави изявление преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 27 юни 2024 г.

Благовест Георгиев: Няма да подавам оставка от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, чието име нашумя след участието му в катастрофа през април, няма да подава оставка. Тя беше поискана от колегите му, които го изключиха от всички комисии с негово участие, в това число и по пътна безопасност...

публикувано на 27.06.24 в 13:14
Асен Василев

Асен Василев: Победителят в изборите да си осигури мнозинство за правителство

От ПП-ДБ се усъмниха във възможността 50-ото НС да излъчи правителство.  На брифинг в кулоарите на парламента съпредседателят на коалицията Асен Василев отхвърли възможността за "връщане на жеста към ГЕРБ-СДС заради провалената ротация" и напомни, че..

публикувано на 27.06.24 в 13:14

МВР ще глоби Столичната община за неизпълнение на съдебното решение, отменило новата организация на движението в центъра

МВР ще глоби Столичната община между 2000 и 7000 лева за неизпълнение на съдебното решение, с което беше отменена новата организация на движението в центъра на София. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов: "Срокът, който сме дали, е до..

публикувано на 27.06.24 в 13:03

Служителите в Бърза помощ в Гърция стачкуват

Служителите в Бърза помощ в Гърция стачкуват днес с искания за нови линейки и по-високи заплати. От синдиката на работещите в Бърза помощ съобщават, че са принудени днес да стачкуват след като исканията им не се обсъждат от министерството на..

публикувано на 27.06.24 в 12:39
Андрей Гюров

Гюров в отпуск от БНБ, антикорупционната комисия е установила несъвместимост

Комисията за противодействие на корупцията е установила несъвместимост по отношение на подуправителя на БНБ Андрей Гюров, който ръководи управление "Емисионно".  Парламентът избра нови подуправители на БНБ Това съобщи Централната банка, която..

публикувано на 27.06.24 в 12:27