Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдийската колегия на ВСС освободи Методи Лалов като магистрат

Методи Лалов
Снимка: БГНЕС

Методи Лалов вече не е магистрат. От четвъртия път членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет приеха днес молбата му да бъде освободен от съдебната система, но преди това го наказаха със „забележка“ по две стари проверки. 

Оставката на Лалов беше приета месец и половина след нейното депозиране. При това с 4 гласа „против“, заради една висяща мярка за неотклонение, която той е отказал да гледа, защото вече е бил депозирал молбата си за напускане.

Преди това вече бившият съдия беше наказан със забележки по проверка за неизпълнение на служебни задължения като председател на СРС и по оплакване за лошо отношение от служителка на съда.

Тази сутрин Съдийската колегия отхвърли желанието на Методи Лалов да бъде публично изслушан по дисциплинарните производства срещу него. Решението беше взето с 11 гласа „за“.

Зад искането на Лалов застана само председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Методи Лалов

Съдийската колегия на ВСС отново не се произнесе по молбата за освобождаване на Методи Лалов

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет днес отново не се произнесе по молбата на бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов да бъде освободен като магистрат. Според мнозинството от съдебните кадровици тя е била внесена в..

обновено на 09.09.19 в 14:48
Методи Лалов

Методи Лалов: Съдебната система все повече върви към своята гибел

"В рамките на тази Конституция - така, както тя урежда съдебната власт, и в рамките на това законодателство, особено което се произвежда през последните години, не само че нещата не могат да бъдат подобрени, но съдебната система все повече върви към..

публикувано на 07.08.19 в 12:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проучване: Реалистичният срок за присъединяване на България към еврозоната е началото на 2026 г.

Според проучване на Асоциацията на търговците на нехранителни стоки реалистичният срок България да се присъедини към еврото е в началото на 2026 г.   Адвокат Галин Попов, изпълнителен директор на асоциацията, обясни: "25% смятат, че това (въвеждането на..

публикувано на 18.06.24 в 16:09
Лидерът на

Митинги на опозицията в Италия в защита на конституцията и срещу реформи на правителството

Митингът в Рим е организиран на площад "Santi Apostoli“  - символ на победите на левите политически сили. В него участват Демократическата партия, движението „Пет зврзди“, алианса „Зелена партия – Левица“, „Повече Европа“ начело с техните лидери..

публикувано на 18.06.24 в 15:59

МЗ е обещало пари за увеличение на заплатите в кръвните центрове и психиатричните болници

Служебното ръководство на здравното министерство е обещало да осигури средства за увеличение на заплатите в кръвните центрове и държавните психиатрични болници. Това съобщи Красимир Митов от синдикат "Защита" след среща с министър Галя Кондева.  По думите..

публикувано на 18.06.24 в 15:49
Щети от градушка в Сливенско.

КФН: Застрахованите да търсят компаниите, при които имат полици, да ги информират писмено за щетите

Комисията за финансов надзор (КФН) призова обществото да използва застрахователните си права. Призивът идва на фона на опустошителните градушки и наводненията в някои населени места. От регулатора припомнят, че застрахованите лица трябва "проактивно" да..

публикувано на 18.06.24 в 15:46
Снимката е илюстративна.

Инспекцията по труда: Работодателите да съобразят режима на работа с летните горещини

Главната инспекция по труда препоръча на работодателите да съобразят режима на работа с очакваните опасни горещини. При работа на закрито през летни месеци температурата трябва да е между 18 и 25 градуса, в зависимост от типа работа, като максимално..

публикувано на 18.06.24 в 15:31
Зам.-министър на образованието Наталия Митева

Наталия Митева: Медийната грамотност влиза в нови учебни програми за учениците от тази есен

Нов модел на учебните програми в училище ще има от тази есен, а медийната грамотност сред подрастващите ще бъде заложена като основополагаща и ключова. Това съобщи в интервю пред БНР зам.-министърът на образованието Наталия Митева. В новия..

публикувано на 18.06.24 в 15:09

Любчо Нешков: В РСМ имат ясна програма за отдалечаване от ЕС и приобщаване в т.нар. Сръбски свят

Да не бъде маргинализирана българската външна политика от следващото правителство . Това пожелание изказа пред БНР журналистът Любчо Нешков, собственик на агенция БГНЕС. Според сближаването между България и Република Северна Македония е неизбежно :..

публикувано на 18.06.24 в 14:23