Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фламенго - Ривър Плейт е финалът за Копа Либертадорес

Радост след третия гол.
Снимка: БТА

Фламенго е вторият финалист в тазгодишното издание на Копа Либертадорес! Бразилският гранд не показа никаква милост в реванша с Гремио и спечели с разгромното 5:0 на “Маракана” в Рио де Жанейро. 

Първата среща между двата тима бе завършила при резултат 1:1, но днес червено-черните бяха безпощадни и разкъсаха съперника, за да си уредят среща с Ривър Плейт на финала на 23 ноември в Чили. 

Бруно Енрике откри резултата в 42-ата минута, а Габигол добави нови два гола в 47-ата и 56-ата минута от дузпа. Пабло Мари бе автор на четвъртото попадение в мача в 71-ата минута, а петото бе на сметката на Родриго Кайо в 74-ата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Капитанът на Бока Хуниорс Тевес дриблира покрай Перес от Ривър Плейт.

Шампионът Ривър Плейт отново на финал в Копа Либертадорес

Отборът на Ривър Плейт загуби гостуването на големия си съперник в Аржентина Бока Хуниорс с 0:1, но се класира за втора поредна година на финала на Копа Либертадорес. В първата среща Ривър спечели с 2:0. За Бока се Хуан Уртадо се разписа на..

публикувано на 23.10.19 в 10:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Епитропов

Любомир Епитропов е осми във финала на 100 метра бруст на ЕП по плуване

Любомир Епитропов завърши на осмо място във финала на 100 метра бруст при мъжете на Европейското първенство по плуване в сръбската столица Белград. Епитропов плува в осми коридор и даде време 1:00.34 минути. Шампионската титла спечели Мелвин Атохаме..

публикувано на 18.06.24 в 20:52
Ивет Банкова

Шефът на Международния отдел на БФС Ивета Банкова ще бъде делегат на мача Италия – Испания на Евро 2024

Началникът на Международния отдел на БФС Ивета Банкова получи ново доверие от УЕФА за качествата си, след като й беше даден втори мач на европейското първенство по футбол, на който ще бъде делегат. УЕФА изпрати българката на топ-дербито не само на група..

публикувано на 18.06.24 в 20:50
Национален отбор по волейбол

Волейболистите ни с трети успех в Лигата на нациите

Мъжкият национален отбор на България записа трета победа във Волейболната лига на нациите.  В първия си двубой от третата седмица на турнира момчетата на старши треньора Джанлоренцо Бленджини надиграха Турция с 3:1 (27:25, 25:20, 12:25, 25:22) гейма. По..

публикувано на 18.06.24 в 20:09
Григор Димитров

Григор Димитров срещу Себастиан Корда във втория кръг на турнира "Куинс Клъб"

Американецът Себастиан Корда ще бъде съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира на трева в "Куинс Клъб" в Лондон. На старта на надпреварата 23-тият в световната ранглиста Корда победи със 7:5, 7:6(5) намиращия се  с едно място пред него в..

публикувано на 18.06.24 в 17:59
Красимир Дунев - президент на БФ Гимнастика

Гимнастиците ни в първи и в трети поток на олимпийския турнир в Париж

Кевин Пенев попадна в трети поток, а Валентина Георгиева е в първи на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж, това съобщи специално за БНР президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев. Последната проверка за Валентина..

публикувано на 18.06.24 в 15:08
Васил и Надя Тончеви в студиото.

Надя Тончева за успеха в Румъния и шахматната олимпиада

Надя Тончева се класира на второ място при жените на рапид на силния шахматен турнир в Клуж-Напока, Румъния, с актив от 7 точки. Тя гостува в „Хоризонт до обед“ с водеща Валерия Николова заедно със своя баща - социолога Васил Тончев, в качеството му..

обновено на 18.06.24 в 12:18

Турнир по плажен хандбал в Несебър подгря европейското във Варна

Близо 200 състезатели по хандбал от България, Украйна и Сърбия премериха сили по време на 6-ото издание Несебър бийч къп, съобщиха организаторите. Тридневният турнир се проведе на Южния плаж в Слънчев бряг.  Купата при жените стана притежание на отбора на..

публикувано на 17.06.24 в 20:13