Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров предлага създаване на съвет към КПКОНПИ, Найденов залага на превенция

Сотир Цацаров - кандидат за председател на КПКОНПИ
Снимка: БГНЕС

Кандидатите за председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров и Симеон Найденов са внесли в Народното събрание концепциите си.

Сотир Цацаров предлага създаване на консултативен съвет от утвърдени юристи към комисията, който да подготвя поискани становища по законопроекти.

Комисията трябва да се активизира в предлагането на антикорупционни мерки и да има звено за мониторинг на медиите за сигнали за корупционни практики, смята Цацаров.

Превенцията на корупцията, регулярна отчетност на работата на комисията и сътрудничество с всички институции, които имат отношение по темата. Това са приоритетите на депутата от Воля Симеон Найденов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Цацаров: Няма да има чадър над депутатите, които биха ме избрали за шеф на КПКОНПИ

Парламентарната група "Обединени патриоти" ще подкрепи кандидатурата на Сотир Цацаров за нов председател на Антикорупционната комисия. Това съобщи за "Хоризонт" председателят на НФСБ Валери Симеонов. По думите му на днешната среща на групата с..

обновено на 21.11.19 в 13:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христомир Сърбинов

Флашмоб "Ела в София" на 16-ти юни на стадион “Юнак”

Богатство е да живееш на приказно място , за което легендите и до днес разказват истории за града наричан с много имена – Сердика, Сердикия, Триадица, Средец. В "Нощен хоризонт" ви каним на вълнуващо пътешествие с разказ за богатата..

публикувано на 15.06.24 в 10:33

Започва двудневният празник на тетевенската саламура

В Тетевен започва двудневният празник на тетевенската саламура - традиционна местна рибена чорба, която майстори кулинари от региона са приготвили за гостите на празника. Кулинари от Тетевен и околните села по поречието на планински реки ще..

публикувано на 15.06.24 в 10:33
Джорджа Мелони

Мелони и старите нови силни в Европа

В третата по големина икономика в Европейския съюз - Италия - изходът от евроизборите беше до голяма степен очакван.      Премиерът Джорджа Мелони беше оглавила листата на своята радикално дясна популистка партия "Италиански братя", и спечели с..

публикувано на 15.06.24 в 10:31

Изтеглят 60 вида сандвичи и салати от магазините във Великобритания

Производители на храни във Великобритания изтеглят от магазините 60 вида предварително опаковани сандвичи и салати поради възможно заразяване с бактерии. В съобщенията на британските медии се казва, че в продуктите не са открити бактерии E. coli,..

публикувано на 15.06.24 в 10:14
Владимир Шопов

Владимир Шопов: Ключовият играч в предишния ЕП бяха либералите, сега ще е ЕНП

Десните партии сумарно имат мнозинство в Европейския парламент . Центристките проевропейски партии отново получиха мнозинство, което по всяка вероятност ще е достатъчно за избиране на председател на Европейската комисия . Това каза пред БНР..

публикувано на 15.06.24 в 09:59
Проф. Ханс Форлендер, политолог от  унивреситета в Дрезден

Партийните предпочитания на изток и на запад разкриват драматично разделение в Германия

Следизборният трус в Германия - за разлика от Франция - не е толкова голям. И все пак - крайната десница е втора политическа сила. Друга, нова популистка партия, но лява - Съюз Сара Вагенкнехт - спечели на евроизборите от раз толкова подкрепа,..

публикувано на 15.06.24 в 09:39

Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй" за превантивен ремонт

Днес ще бъде спрян за планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Причината за ремонта са констатирани в процеса на експлоатация неизправности, както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор...

публикувано на 15.06.24 в 09:29