Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 ареста при полицейска акция в карловското село Розино

Снимка: БНР

Специализираната полицейска операция е проведена по разпореждане на директора на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев. В началото на месеца той е изпратил и писмо до  кмета на Карлово Емил Кабаиванов с настояване общината да предприеме действия за установяване на незаконните къщи в селата Розино и Христо Даново и съответно да пристъпи към процедури за премахването им. 

При снощната полицейска акция са проверени 42 адреса,  106 лица и  26 МПС. Съставени са 16 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за горите. Срещу няколко от членовете на две ромски фамилии е започнало досъдебно производство за хулиганство, като те са в ареста в Карлово. 

При претърсванията е открито и незаконно оръжие. Задържан е и непълнолетен. В хода на операцията са иззети също 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грама нарязан тютюн, открит в дома на 41-годишна жена от Розино.  Разследванията се извършват под наблюдението на Районната прокуратура в Карлово.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Полицейска приемна ще бъде изградена скоро в карловското село Розино

Полицейска приемна ще бъде изградена възможно най-скоро в село Розино, каза старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Остава засилено полицейското присъствие в карловското село, където през почивните дни..

обновено на 24.06.19 в 08:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

ООН: Светът е на ръба на климатична пропаст

Светът е на ръба на климатична пропаст, предупреди ООН. Реакцията на световната организация дойде в отговор на проучване на британското издание "Гардиън", в което водещи климатични експерти обявиха, че очакват глобалното затопляне да бъде доста по-голямо от..

публикувано на 10.05.24 в 05:26

Нетаняху се надява, че с Байдън ще преодолеят различията си за войната в Газа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че с американския президент Джо Байдън ще преодолеят различията си за войната в Ивицата Газа.   "Често сме се разбирали, но сме имали и неразбирателства. Успявали сме да ги преодолеем. Надявам се, че ще можем..

публикувано на 10.05.24 в 05:22

Кипър ще въведе мерки за борба с нелегалната заетост

Близо 10 млн. евро приходи годишно губи Фондът за социално осигуряване в Кипър заради работа "на черно", обяви социалният министър Янис Панайоту. Правителството предприема засилени мерки за справяне с недекларирания труд, които ще бъдат обсъдени..

публикувано на 10.05.24 в 05:16
Британският крал Чарлз III

Чарлз Трети изненадващо посети казарма в графство Хемпшър

Британският крал Чарлз Трети, който се завърна към обществените си ангажименти, направи изненадващо посещение в казарма в графство Хемпшър. По време на посещението кралят се пошегува с войниците, че са го "пуснали да излезе от клетката", визирайки..

публикувано на 10.05.24 в 05:09

Германия ще достави на Украйна още три системи за залпов огън

Германия ще достави на Украйна още три мобилни реактивни системи за залпов огън HIMARS, обяви министърът на отбраната Борис Писториус, който е на посещение във Вашингтон. Трите системи са налични в резерва на американските въоръжени сили и ще бъдат..

публикувано на 09.05.24 в 23:14
Министър-председателят на Армения Никол Пашинян

Протест в Ереван с искане за оставката на премиера Пашинян

Хиляди протестиращи се събраха в столицата на Армения Ереван, за да поискат оставката на премиера Никол Пашинян. Повод за недоволството стана решението на Пашинян да предаде на Азербайджан няколко необитаеми гранични села в Тавушкия район, които Армения..

публикувано на 09.05.24 в 23:09

Гръцки съд оправда българин по обвинение за трафик на хора

Гръцки съд оправда българин по обвинение за нелегален трафик на хора. Гръцкият съд оправда изцяло Тошко Тодоров - Машора Един несменен талон на кемпер щеше да изпрати в затвора за шокиращите 224 години съвсем невинен българин. Случаят предизвика..

публикувано на 09.05.24 в 23:01