Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КПКОНПИ проверява кмета и председателя на ОбС в Ковачевци за конфликт на интереси

Снимка: www.ciaf.government.bg

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на противозаконно придобито имущество (КПКОНПИ) образува производство за установяване на конфликт на интереси срещу кмета на община Ковачевци (област Перник) Васил Станимиров и председателя на местния Общински съвет Венцислав Тодоров.

Кметът Васил Станимиров е проверяван по сигнал, че свързани с него лица ползват общински имоти, с част от които са участвали в проекти, кандидатствали пред Държавен фонд „Земеделие“ и са получили субсидии.

В хода на производството ще бъдат проверени данни и за това, че местният управник ръководи търговските дружества на майка си, като използва ресурси на общината.

Проверка ще бъде извършена и за твърденията, че кметът използва суми, отделени за снегопочистване в общината, за предоставяне на бонуси на служители по негова преценка.

Сигналът срещу председателя на Общинския съвет Венцислав Тодоров е, че негови роднини ползват общински имоти за получаване на субсидии от Държавен фонд „Земеделие“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В Кремъл оценяват резултатите от конференцията за Украйна в Швейцария като "близки до нулата"

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи като "поредно нагнетяване на напрежението" изявлението на генералния секретар на НАТО, свързано с ядрените арсенали. НАТО води преговори за разполагане на повече ядрени оръжия Според Кремъл Западът се опитва да натрупва напрежение В Кремъл оцениха и резултатите от мирната конференция за..

публикувано на 17.06.24 в 19:32

Питейната вода в Дупница поскъпва от 1,37 на 3,71 лв. за куб. м

Питейната вода в Дупница поскъпва от 1,37 на 3,71 лв. за куб. метър, два пъти и половина. Това влиза в сила от 1 юли, откогато ще стане юридическото, административното и финансовото вливане на общинското ВиК към регионалния оператор "Кюстендилска вода". Това трябваше да стане още на 1 април т.г., но се отложи по процедурни причини с 3 месеца.  До..

публикувано на 17.06.24 в 19:30

32-годишна жена роди на паркинга на болницата във Велико Търново

32-годишна жена роди на паркинга на областната болницата във Велико Търново. Екип от лекари, акушерки и неонатолози извършиха раждането при полеви условия. Родилката и бебето са добре и днес бяха изписани от лечебното заведение. Това е четвърто раждане за майката Калинка Пенева, която в петък миналата седмица късно тръгнала от дома си в..

публикувано на 17.06.24 в 19:26
Проф. Михаил Станчев

Михаил Станчев: Много е важно, че формулировката вече е "война на Русия срещу Украйна"

Много е важно, че в декларацията от Конференцията в Швейцария формулировката вече е "война на Русия срещу Украйна", а не "конфликт в Украйна" , както преди това се говореше. Това каза пред БНР историкът проф. Михаил Станчев от Харковския университет в Украйна и уточни: "На Конференцията се подчерта, че това е военна агресия на Русия срещу Украйна..

публикувано на 17.06.24 в 19:17
Българският министър-председател Димитър Главчев пристига за срещата в Брюксел, 17 юни 2024 г.

Още няма яснота какъв ресор ще има българският представител в новата ЕК

Лидерите на 27-те страни членки на Европейския съюз се събраха тази вечер в Брюксел на извънредна среща, на която се очаква да синхронизират позициите си за председатели на Съвета на Евросъюза, на Европейската комисия и на Европарламента след изборите от 6 до 9 юни. Европейските лидери обсъждат разпределението на висшите постове в ЕС Служебният..

публикувано на 17.06.24 в 19:15
Леоноре Гевеслер, министър на околната среда на Австрия

Скандал в Австрия заради екозакон на ЕС

Съветът на Европейския съюз одобри закон, предвиждащ държавите членки да въведат мерки за възстановяване на увредената природа върху една пета от сушата и водите до 2030 г. Властите в Австрия обаче заплашиха да заведат съдебно дело, за да оспорят гласуването. Съветът на ЕС прие важен регламент за възстановяване на увредената природа Австрийската..

публикувано на 17.06.24 в 18:55

Високи температури и повишен брой случаи на коронавирус в Кипър

Коронавирусът се завръща в Кипър сред продължаващите горещи вълни в страната и увеличените летни пътувания, съобщиха здравните власти. Двама възрастни вече починаха от топлинен удар. Ръст на случаите на коронавирус и на хоспитализираните с него е отчетен през последните три седмици, при постоянна тенденция на увеличаването им, показват данните на..

публикувано на 17.06.24 в 18:44