Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на следващата седмица ще е готов докладът за инцидента в тунел „Железница“

Снимка: Кети Тренчева

До края на следващата седмица трябва да е готов докладът на експертната комисия, назначена със заповед на регионалния министър за обследване на участъка от строящия се тунел „Железница“,  в който се срути скална маса и рани трима работника. Това заяви в Банско министър Петя Аврамова, която коментира и състоянието на пострадалите.

Неотложните аварийно-възстановителни дейности са извършени  още в първите два дни след срутването, каза министър Аврамова и  потвърди, че един от най-сериозните въпроси е свързан с отводняването на  земните пластове:

„Трябва да бъдат взети проби, както от скалната маса, която се е срутила, да бъде направено обследване за овлажняване и теч на вода в забоя и да бъдат предписани мерки“.

Тежко е състоянието на един от тримата пострадали при срутването работници, който се оказа, че е заразен с коронавирус:

„Има проблем с овладяването на коронавирусната инфекция, за да му бъде направена операцията на бедрената кост. Другите двама са добре, единият даже вече иска да тръгва на работа“.

Регионалният министър Петя Аврамова присъства на първата копка на източния околовръстен път на Банско, за чийто първи етап са осигурени 1 милион лева.

Пред местната власт тя пое ангажимент за финансиране на всички инфраструктурни проекти в курорта:

„Банско ще получи и моята подкрепа, и подкрепата на правителството за реализация на инфраструктурните обекти, които е заложила общината в своята инвестиционна програма“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Няма данни за технологична или човешка грешка в инцидента в тунел „Железница“

Рано е да се каже какви са причините за срутването на тунела “Железница“, това коментира за БНР тунелният експерт, инж. Павел Диковски, който е и бивш шеф на Пътната агенция . “От опита, който имам такива срутвания стават не рядко, те са едно..

публикувано на 25.06.20 в 09:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Организация на българските изселници в Турция обяви бойкот на изборите

Бойкот на предстоящите парламентарни избори обяви една от организациите на българските изселници в Турция.  От Сдружение "Бултюрк" посочват, че решението за бойкот на изборите на 27-и октомври е резултат от натрупаните с години несправедливости,..

публикувано на 19.10.24 в 22:51

АПИ: Пуска се движението при детелината на столичния бул. "България"

Пуска се движението при детелината на столичния булевард "България", съобщиха от Пътната агенция. От там уточниха, че мярката се предприема, въпреки пропуските, които според ведомството са допуснати от Столична община за изискването за рамка за височина..

публикувано на 19.10.24 в 22:01

Близо 4 000 българи са се подписали под европетиция срещу унищожаването на видеоигрите

Близо 4 000 българи са се подписали под европейската петиция срещу унищожаването на видеоигрите.  Инициативата е част от глобалният опит, организиран от американския геймър Скот Рос, след като френска компания спря онлайн поддръжката на играта The Crew...

публикувано на 19.10.24 в 22:00

Храмов празник чества на църквата "Св Йоан Рилски Чудотворец" в село Средногорци

Празничната служба събра в село Средногорци, община Мадан, събра десетки хора в църквата "Св Йоан Рилски Чудотворец", която чества храмовия си празник. "Днес се събрахме в този храм и почетохме покровителя и закрилника на българския народ,..

публикувано на 19.10.24 в 21:42
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху се обяви за жертва на покушение

 Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се обяви за жертва на покушение след като военните прехванаха дрон, насочен към резиденцията му в северния град Кесария.  По думите му, организации, поддържани от Иран, са се опитали да убият него и съпругата..

публикувано на 19.10.24 в 21:20
Френският министър за Европа и външните работи Жан-Ноел Баро (вляво) и украинският външен министър Андрий Сибиха (вдясно) присъстват на съвместна пресконференция след среща в Киев, Украйна, 19 октомври 2024 г.

Франция ще подкрепи плана на Зеленски за прекратяване на войната с Русия

Франция ще подкрепи плана на украинския президент Володимир Зеленски за прекратяване на войната с Русия. Това увери френският външен министър Жан-Ноел Баро  при визитата си в Киев днес: "Победа на Русия би затвърдила правото на по-силния и така би..

публикувано на 19.10.24 в 21:13

ПТП затвори пътя Велико Търново - Русе край Преображенски манастир

Временно е затворен за движение пътят Велико Търново - Русе, при разклона за Преображенски манастир. По първоначална информация челно са се ударили два леки автомобила. Пострадала е жена. Автомобилите, пътуващи за Русе, се отклоняват по обходен маршрут..

публикувано на 19.10.24 в 20:58