Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Аламанов: Толкова нагла подмяна на дневния ред не е имало в последните 30 години

Като се напише Конституцията ще пишем нова Библия ли, пита пиар специалистът

Любомир Аламанов
Снимка: БГНЕС

Хората на площада искат едно основно нещо – искат техният глас да бъде чут. В момента обаче основната комуникация масова публика – управляващи е нарушена и целенасочено се подменя темата на разговора. Това е прочитът на пиар специалиста Любомир Аламанов, който коментира протестите срещу властта в предаването "Преди всички".

Масовата публика казва – защо не разследвате корупционни сделки. Управляващите казват – добре, пишем нова Конституция. Хората казват – ние не искаме нова Конституция, искаме да кажете защо се раздават милиони без обществени поръчки. Управляващите казват – добре, де, пишем нова Конституция. На всяко нещо, което хората казват, има някакъв стандартен отговор, който няма нищо общо с темата. Целенасочено се подменя темата на целия разговор“, подчерта пиар специалистът. По думите му, всяка липса на комуникация поражда кризи, а настоящата криза и напрежението се задълбочават.

„Колко пари могат да вземат тези хора? Толкова ли им е важно, за да ни връщат в това Средновековие? Коя е следващата тема, която ще извадят – да направим референдум дали да върнем робството, да направим референдум дали жените са хора и дали имат право да гласуват? Като се напише Конституцията, няма какво друго да се измисли. Ще се свика Вселенски събор и ще пишем нова Библия ли? Толкова нагла подмяна на дневния ред не е имало за последните 30 години“, смята Любомир Аламанов.

„Цялата подмяна на разговора, да ни бъде размахван червеният флаг на някаква Конституция и целенасочено да бъдем вкарвани да говорим за нея, докато отзад се правят много други неща, това е факт и за съжаление работи, но разбива демократичните устои“, допълни той

„И даже днес да не излязат хората, проблемът не е решен, проблемът е заметен“, категоричен е Аламанов.

Процесът на комуникация е нарушен, хората са насъсквани едни срещу други, а вина за това имат изцяло хората, които ни управляват през последните десет години, отбеляза още експертът по комуникации.
     

Върнаха постепенно обществото ни, което беше тръгнало макар и с плахи, бавни стъпки към нормализация, го върнаха на едно ниво отпреди 15-20-30 години, когато ситуацията беше коренно различна.“

Според Аламанов провокациите, ултрасите и елементите, които се опитаха да откраднат част от протеста, не бива да отказват протестиращите. 

Пиар специалистът призна, че се чувства объркан от всичко, което чува като послания на политическата сцена.

Чухме управляващи, които казват – ние сме „за“ обединение, искаме да чуем всяко едно мнение и в буквално следваща минута стават, тръгват и не слушат обръщението на президента. Те искат да чуят всяко мнение или искат да правят политически демонстрации? /…/ Чуваме една уж опозиция в лицето на г-н Марешки, който непрекъснато твърди, че той е най-истинската опозиция и буквално един час след като е гласувана една концесия на един известен плаж във Варна, той изведнъж дава подкрепата си за някакво предложение на управляващите. Ние се намираме в някаква шизофренна ситуация, в която не сме сигурни какво чуваме.“

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Евелина Славкова

Евелина Славкова: Борисов трябва да се стреми към олекотяване на падането

Това, което постигна протестът е, че прави невъзможно Бойко Борисов да бъде министър-председател в следващ кабинет , независимо дали ГЕРБ е първа политическа сила. Това каза социологът Евелина Славкова от Изследователски център „Тренд“ в интервю..

публикувано на 03.09.20 в 08:11

Петър Чолаков: Заглъхване на протестите няма да реши проблема на ГЕРБ, недоволството остава

Дори протестите да заглъхнат и да отблъснат много хора заради провокациите, недоволството ще остане, категоричен е Чолаков. „ Това, че Иван, Драган и Петкан не е излязъл на площада, с плакатите и знамената да отиде да вика „Оставка“ и „Долу“, не..

публикувано на 03.09.20 в 08:55
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Георгиев

Стефан Георгиев: Негласуващите отказват да легитимират елит, който не защитава интереса им

" Голяма част от българските граждани казват - този политически елит не защитава нашият интерес, поради което отказваме да го легитимираме . Не е просто – отегчих се или понеже са шести поредни избори, няма да гласувам. "Всички са маскари" е..

публикувано на 02.06.24 в 10:07
Служебният министър председател Димитър Главчев (вдясно) се срещна в МС с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Форум на НАТО в София, жп инцидент и други теми от отминаващата седмица

Седмицата започна с кулминационната част от заседанието на парламентарната асамблея на НАТО и участието на генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг. Още преди обичайните финални снимки на участниците, се разпалиха и..

публикувано на 02.06.24 в 10:04
Марк Галеоти

Марк Галеоти: Арестите в Русия не отстраняват основните проблеми на системата

Украйна и съюзниците ѝ с право могат да бъдат притеснени от правителствените промени, предприети от Владимир Путин в началото на петия му президентски мандат. Промените ще направят руската военна машина по-ефективна в близките месеци, но нито..

публикувано на 30.05.24 в 17:34

"Затворник №1 съм." Защо националната програма за достъпна среда не помага на хора с увреждания?

Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с увреждания се оказва трудна или неприложима за някои от потенциалните ѝ бенефициенти. 76-годишният Кольо Колев от Ловеч живее затворен в апартамента си . За да..

публикувано на 30.05.24 в 10:55
Ирина Манушева

Ирина Манушева: Да скъсаме с масовото и задължително кандидатстване с външни оценявания!

Националното външно оценяване разтваря изключително много ножицата между училищата . Това заяви в интервю за БНР Ирина Манушева, бивш учител и граждански активист. " Образованието трябва да отваря врати, а не да затваря, както е в момента..

публикувано на 30.05.24 в 07:59

Асоциацията на екскурзоводите ще обжалва становище на КЗК

Ще обжалваме становището на Комисията за защита на конкуренцията , обяви пред БНР Николай Миндов от Асоциацията на екскурзоводите относно  документ на КЗК, според който нормативната уредба, регулираща дейността на екскурзоводите, съдържа ограничение на..

публикувано на 29.05.24 в 12:36

Присъдите на обвинените за измами във Великобритания българи се очакват в четвъртък

Петимата български граждани, обвинени в една от най-крупните измами със социални помощи в Обединеното кралство, се явиха днес в лондонския съд в Ууд Грийн. Присъдата се очаква да стане известна в четвъртък. Очакват се присъдите на 5-мата българи,..

публикувано на 28.05.24 в 18:54