Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл иска диалог с Германия по случая „Навални“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кремъл обяви днес, че е поискал диалог с Германия по повод случая с опозиционния политик Алексей Навални. Както и че руските лекари, които са го лекували първоначално, са били далеч по-прозрачни от германските си колеги, предаде Ройтерс.

Германия, където Навални е хоспитализиран, обяви по-рано, че опозиционерът е бил отровен с вещество от типа на съветския нервнопаралитичен агент „Новичок“. И настоява извършителите да бъдат подведени под отговорност.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е искала да разбере посредством диалог с Германия какво точно вещество е предизвикало неразположението на Навални, в резултат на което той бе поставен в състояние на изкуствена кома.

Той каза още, че руски специалисти са се заели със случая.

Руски съд отхвърли днес жалба от приближени на Навални, които обвиняват руските власти в бездействие спрямо опита за убийство, както го определят съратниците на опозиционера и критик на Кремъл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Алексей Навални

Извънредна среща на НАТО заради отравянето на Навални

Отравянето на Алексей Навални ще бъде обсъдено днес на извънредна среща на НАТО, след като евролидерите заплашиха с нови санкции срещу Москва, която категорично отрича да е вземала на мушка руския опозиционен лидер, предаде АФП. 44-годишният..

публикувано на 04.09.20 в 09:31
Алексей Навални

Разпоредиха проверка за намесата на чужди сили в случая с Навални

Председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин разпореди на парламентарната комисия по сигурност и борба с корупцията да разследва дали зад предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални не стоят чужди сили. Председателят..

публикувано на 26.08.20 в 07:49
Дмитрий Песков

Кремъл не иска да се кара със Запада след инцидента с Навални

Русия също има интерес от установяването на причините за състоянието на Алексей Навални и не иска да се кара със Запада. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на настоятелните призиви на Берлин, Париж и Брюксел за разследване на..

публикувано на 26.08.20 в 18:39
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59