Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майсторски клас на оперната певица и педагог Райна Кабаиванска

Снимка: operasofia.bg / Светослав Караджов

От днес до 26 септември ще се проведе 20-ият международен майсторски клас на оперната певица и педагог Райна Кабаиванска, съобщава БТА.

Галаконцертът на лауреатите е на 27 септември с оркестъра на Софийската опера и балет под диригентството на Найден Тодоров.

На показалите особено високи постижения ще бъдат осигурени стипендии лично от Райна Кабаиванска от едноименния фонд, за да продължат своето образование в Италия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 700 изпълнители на фестивала "Между Верила и Рила - с традиции в бъдещето"

Над 700 участници - в групи или индивидуално, са на втория фестивал "Между Верила и Рила - с традициии в бъдещето", организиран от кметството и читалище "Развитие-1910" в с. Крайници и Община-Дупница. Фестивалът е с конкурсен характер, жури ще определи победителите в няколко жанра и категории. Фестивалът започна с поздрав за..

публикувано на 15.06.24 в 16:43
Дейвид Камерън

Дейвид Камерън критикува Найджъл Фарадж в интервю за "Таймс"

Найджъл Фарадж се опитва "да унищожи" торите като стане лидер на "Реформирай Обединеното кралство“, посочва Дейвид Камерън в интервю за вестник "Таймс", в което критикува "огнения език" на Фарадж по отношение на миграцията.  Външният министър допълва, че се надява в парламента да няма представители на партията на Фараж след изорите на 4 юли и че..

публикувано на 15.06.24 в 16:31

Любители на старинни автомобили на ретро парад в София

Любители на старинни автомобили взеха участие в традиционния ретро парад в София, организиран от Българския автомобилен клуб "Ретро", с подкрепата на Съюза на Българските автомобилисти.   На площад "Батенберг", в 34-ото издание на парада, любители на ретро автомобили показаха колите си. Те разказаха за интереса си да колекционират..

публикувано на 15.06.24 в 16:26

Зеленски на срещата в Швейцария: Вярвам, че ще станем свидетели на исторически стъпки

Украинският президент Володимир Зеленски изрази надежда, че започналата днес двудневна среща на върха в Швейцария за това как да се сложи край на войната в неговата страна, ще помогне бързо за постигането на "справедлив мир". "Вярвам, че ще станем свидетели на исторически стъпки тук, на срещата на върха. Благодаря ви за подкрепата и нека..

публикувано на 15.06.24 в 16:09
Самолет

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция, съобщиха от въоръжените сили на скандинавската страна. Военната машина е била пресрешната от шведски изтребители. Външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом нарече нарушението на въздушното пространство "неприемливо" и каза, че служители от руското посолство в Стокхолм ще бъдат привикани..

публикувано на 15.06.24 в 15:18

Членове на СБЖ изразиха недоволство срещу некоректен наемател на имот на организацията

Членове на най-старата и авторитетна организация на журналистите в България излязоха пред централата ѝ на ул. "Граф Игнатиев" 4 в 13 часа, за да изразят своето право на глас срещу фирма, която повече от 3 години неправомерно ползва имот на организацията. От ноември 2021 г. наемателят не само не е заплащал наем, но и продължава да ползва..

публикувано на 15.06.24 в 15:02

Атанас Зафиров е избран за временен председател на БСП

За временен председател на БСП е избран Атанас Зафиров.  Нинова призова НС на БСП да не хвърля партията в хаос До 10 ноември ще бъде извършен и прекият избор на постоянен лидер на социалистите, стана ясно на заседанието на Националния съвет на БСП.  След като досегашният партиен председател Корнелия Нинова подаде оставка..

публикувано на 15.06.24 в 14:08