Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СТРОЙКО ЕКСПО - най-голямото специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане в България

СТРОЙКО ЕКСПО е най-голямото специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане в България. СТРОЙКО се утвърждава като институция и емблематично за София и страната събитие, което бизнесът и крайните потребители познават и очакват.

Следвайки ритъма на строителството, изложението се провежда два пъти годишно - пролет и есен. СТРОЙКО има изключително влияние върху пазара в България през последните 27 години и е без конкуренция по отношение перспективите за договаряне, продажби контакти с бъдещи клиенти и връзка с крайния потребител.

Предлаганите стоки, продукти и услуги обхващат целия спектър в бранша – от проучване, проектиране и инвестиране, през груб строеж, довършителни дейности и обзавеждане, до най-дребни детайли от интериора, екстериора и ландшафта.

Цялото разнообразие от изложени стоки може да бъде разделено на две големи групи – предмети за крайна употреба и такива, които се влагат в процеса на строителството. Представят се нови продукти и технологии, екологични и енергоспестяващи технологии и иновативни решения за строителството.

В изложението участват стотици български и чужди фирми, които представят своите най-нови и атрактивни продукти и услуги. Изложението е насочено както към крайните потребители, така към срещата на потенциални бизнес партньори, инвеститори и специалисти.

Изложението се фокусира върху всички иновации за хармонично взаимодействие между хората и техните жилища, представяйки един пълен цикъл на устойчиво живеене в хармония със зелените технологии и иновации.

Входът за посетители е свободен.

СТРОЙКО ЕКСПО има богата съпътстваща програма. През петте изложбени дни се организират събития за посетители, семинари за професионалистите, продуктови презентации, демонстрации и публични дискусии.

СТРОЙКО ЕКСПО организира богата култура програма - премиери на книги, изложби, работилници за стари занаяти, опазване на културно-историческото наследство. Помислено е и за най-малките посетители, които могат да включат в някоя от детските занимални за изработка на предмети от глина, кожени бижута, те могат да рисуват или да направят пластики с мъх, докато техните родители, разглеждат изложението.

През 2020 година съпътстващата програма на СТРОЙКО ЕКСПО е фокусирана върху ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИЯ ДОМ И ГРАД. Как да живеем сигурно и в хармония със своите жилища и град? Как да пестим време и да пазим природата като използваме всички иновации и зелени технологии? Как да опазим своето здраве и да направи дома си щит срещу вируси и патогени? Това са темите, с които по атрактивен и забавен начин ще представим на нашите посетители. Ще представим един пълен цикъл на живеене в съвременния свят, включително нови тенденции в храните, козметиката и препаратите за хигиенизиране на дома и технологии за “Нула отпадъци”. Ще се постараем да представим много идеи за пречистване на въздуха в домашни условия, за дезинфекция и защита.

Бяхме достатъчно дълго вкъщи. Опознахме всяка пукнатина и гънка. Време е за нова самоличност на дома ни! Нека заедно открием къщата, която се подчинява на индивидуалните ви нужди и предлага сигурна среда за живот.

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА:

СЕМИНАР

СТРОЙКО ЕКСПО: ДИГИТАЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА СЪВРЕМЕНЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Съвместно със Столична община, Камарата на строителите в България, Камарата на архитектите в Българи, Русеснски университет, Платформа за зелен рестарт MOVE.BG, 24 часа

Непотвърдено, МВР, ИАНМСП

22 октомври, 2020, НДК, Клуб А1

 Регистрация

Откриване:

Предизвикателства и подкрепа за малкия и среден бизнес – Бойко Таков, Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия.

Здравко Здравков, Главен архитект на София

ПАНЕЛ 1

Спешна помощ за инвестиционния процес - промените в ЗУТ неизбежни – Представяне на предложение за изменение в ЗУТ и дискусия – участват: Искрен Веселинов, народен представител, председател Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; Дора Янкова, народен представител и зам.-председател на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; Младен Шишков, народен представител, член на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; арх. Здравко Здравков, гл. архитект на София; арх. Димитър Ахрянов, гл. архитект на Пловдив; арх. Виктор Бузев, гл. архитект на Варна; арх. Емил Бурулянов, гл. архитект на Бургас- модератор арх. Бурулянов, Камара на архитектите в България

Дигитално строителство – модерни решения за управление на инвестиционния процес в общината  – арх. Николай Баровски, Председател на УС на Камара на архитектите в България.

Зелена сделка и енергийна ефективност - Димитър Копаров, Директор организационна политика, \камара на Строителите в България

ПАНЕЛ 2

"Съвременни области на приложение на 3D технологиите, безпилотните летателни апарати и изкуствения интелект" - Лектори - доц. д-р Георги Христов, доц. д-р Пламен Захариев, ас. д-р Дияна Кинанева;

 Дигитално управление на транспорта. Мобилен и Свързан град – Димитър Дилчев, Изпълнителен директор на „Център за градска мобилност“, СО

Превенция на престъпността - единна платформа за обмен на информацията -  Младен Петров, Директор на Дирекция “Комуникационни и информационни системи“ на МВР

ПАНЕЛ 3

“Умен градски начин на живот” през погледа на учения, архитекта и предприемача- решения от българия с MOVE.BG с модератор Саша Безуханова

Как технологиите могат да ни помогнат да живеем по умен начин в  градовете, без да вредим на природата и на здравето ни? Как можем да се справим с основни предизвикателства като транспортния трафик, излъчването на вредни емисии и високото потребление на ресурси? Каква е ролята на модерните архитектурни решения и как те могат да помогнат градовете ни да бъдат зелени?

Елисавета Гюрова - СУ, Нощ на учените

Силвия Илиева - СУ Гейт

Борислав Игнатов - архитект

Стефан Спасов - Спарк електрически коли

Саша Безуханова - модератор

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Постановление на МС за закрила на децата с изявени дарби

Министерският съвет прие постановление за приемане на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета. С приемането на Програмата се постига необходимото конкретизиране на мерките и уточняване на списъка на националните и международните конкурси,..

публикувано на 12.05.24 в 17:36
Слънчев бряг

Очаква се по-добър туристически летен сезон

Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през миналата година, но ръстът на туристите няма да е много висок. Това прогнозира за БНР Иван Грошев – председател на асоциацията на агенциите за входящ туризъм преди официалното откриване на сезона през следващата седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, каза Иван Грошев:..

публикувано на 12.05.24 в 16:38
Дейвид Камерън

Камерън: Забрана за продажба на британско оръжие за Израел би укрепила "Хамас"

Забрана Обединеното кралство да продава оръжие на Израел само би укрепила “Хамас”, заяви британският външен министър Дейвид Камерън за Би Би Си. Камерън посочи, че въпреки че няма да подкрепи голяма наземна офанзива в град Рафах в Ивицата Газа, Обединеното кралство няма да копира плановете на САЩ за спиране на някои продажби на оръжие. Той каза,..

публикувано на 12.05.24 в 16:11

Искат изграждане на ракетни площадки за противоградова защита в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил инж.Огнян Атанасов и областният управител инж.Александър Пандурски инициират среща с Изпълнителната агенция “Борба с градушките”. Ще се настоявя за изграждане на ракетни площадки и противоградова защита. За това настояват и земеделски прозиводители и най-вече овощари и черешопроизводители от района. Над 20  хил. декара са..

публикувано на 12.05.24 в 16:06

Израелски танкове са влезли в две предградия на град Газа

Израелската армия е изпратила танкове в две предградия на Газа. Съобщава се за тежки бомбардировки и разрушени няколко жилищни постройки. Междувременно от здравното министерство в анклава съобщиха, че над 35 хил. души са жертвите от началото на продължаващия вече седем месеца конфликт. Израелски танкове са щурмували отново южното предградие на Газа..

публикувано на 12.05.24 в 15:36
Гордана Силяновска, президент на Република Северна Македония

Гордана Силяновска положи клетва като президент на Северна Македония

Новоизбраният президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова положи клетва пред парламента на страната. В словото си пред депутатите тя заяви: "Да имате разбиране за мое евентуално вето, за моите предложения, за моята меритокрация и накрая - за върховенството на правото и това ще може да направи тази страна европейска държава"...

публикувано на 12.05.24 в 15:16

Най-малко 19 души са пострадали при украински удар в Белгород

Най-малко 19 души, сред които две деца бяха ранени при частично срутване на 10-етажен жилищен блок в руския град Белгород вследствие на украински удар.  Според руските служби за справяне с извънредните ситуации, поне още 10 души са затрупани под развалините на сградата. Белгород, който се намира близо до границата с Украйна, често става обект на..

публикувано на 12.05.24 в 14:57