Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искрен Веселинов: Ще има пари за всяко дете

Снимка: БГНЕС

С ГЕРБ постигнахме общо разбиране, че трябва да бъдат подпомагани всички деца. Реално ефектът от данъчното облекчение ще се усети през 2021 година. Тези пари - около 250 млн. лева, ще влязат в домакинствата... Смятам, че държавната подкрепа за всички деца е едно от най-позитивните неща в този мандат“. Това каза пред БНР съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. 

Той поясни, че детската надбавка ще се получава в пълен размер при 510 лева доход на член на семейството, а при доход от 610 лева на член на семейството надбавката ще се получава в 80-процентов размер. 

Независимо дали получава, или не получава надбавки семейството ще има право на данъчната преференция за дете“. 

В предаването „Нещо повече“ Веселинов допълни, че по бюджета няма сериозни проблеми между коалиционните партньори, а само второстепенни виждания, по които не е постигнат консенсус. 

По темата за Северна Македония депутатът поясни

„През последните години бяха полагани усилия македонската страна да промени този постюгославски манталитет на правене на политика, на фалшификация на истини. За съжаление за политическата класа в Македония е по-лесно да разчитат на пропаганда вътре в страната си, обикновено с антибългарски характер, отколкото да извървят стъпките за гарантиране на истинското добросъседство и трайните взаимоотношения. Безспорно символ на този тип политика е провалянето на изграждането на Коридор 8. Имаме демонстрация на недобронамереност“. 

Интервюто с Искрен Веселинов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Храмът в с. Завой

Храмът "Покров на Пресвета Богородица" в село Завой ще бъде осветен от Сливенския митрополит

В ямболското село Завой днес ще бъде осветен новоизграденият с дарения православен храм “Покров на Пресвета Богородица“. Службата ще води Сливенският митрополит Арсений. Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица Градежът на храма  започва през 2002 г. – основният камък е положен от покойния вече Сливенски митрополит..

публикувано на 01.10.24 в 08:07

ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване

От Централната избирателна комисия ще представят бюлетината, с която ще се гласува на извънредните парламентарни избори на 27 октомври. Ще бъде направена и демонстрация на машинното гласуване. Във вота за народни представители ще участват 28 партии и коалиции, като поредността им в бюлетината беше определена от Централната избирателна..

публикувано на 01.10.24 в 08:03

Българинът консумира новинарско съдържание от социалните медии над средното ниво за ЕС

Технологичната революция се оказа разрушителна за традиционния медиен пазар . Това отбеляза в интервю за БНР Мария Стоянова, анализатор в правната програма на Центъра за изследване на демокрацията Българинът консумира новинарско съдържание от социалните медии над средното ниво за ЕС , посочи тя. В нашата част на Европа, на..

публикувано на 01.10.24 в 08:02
Илияна Йотова

Йотова – гост на официално откриване на академичната учебна година на СУ

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на официално откриване на академичната учебна година на Софийския университет -  заедно с председателя на Народното събрание Рая Назарян и служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков . Академичната учебна година ще бъде открита официално днес и в Пловдивския университет ...

публикувано на 01.10.24 в 07:55

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за тяхна защита. Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави Света литургия..

публикувано на 01.10.24 в 07:52

В 11 часа: Тест на Националната система за ранно предупреждение и на BG-Alert

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и на Системата BG-Alert ще бъдат проведени днес в 11 часа . Целта е да бъде проверено техническото им състояние, обясниха от МВР. Проверката ще се осъществи на територията на градовете: София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян,..

публикувано на 01.10.24 в 07:51

Започва вторият мандат на Кристалина Георгиева начело на МВФ

От днес започва вторият 5-годишен мандат на Кристалина Георгиева като управляващ директор на Международния валутен фонд.  През 2019-та година Георгиева получи подкрепа във втория кръг на гласуването за избор на европейски кандидат за поста на ръководител на най-големия световен кредитор, като събра повече гласове от нидерландеца Йерун Дейселблум...

публикувано на 01.10.24 в 07:48