Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилен екип за Covid ваксиниране на трудноподвижни хора в Добрич

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мобилен екип за ваксиниране срещу Covid-19 на трудноподвижни хора започна работа от днес в Добрич. Заявка за ваксиниране може да се подаде в Единния информационен портал, при личния си лекар или в РЗИ.

Мобилният екип засега ще работи само на територията на град Добрич, като днес ще бъдат поставени ваксини на 6 души, които са трудноподвижни.

Според броя на желаещите ваксинирането по домовете на този етап ще продължи два-три дни, заяви д-р Стелиян Щерев. 

„Постоянно могат да заявяват желание, ваксини има, така че, стига да имаме физическата възможност, ще ги посетим. Интересът, сега особено с отварянето на туризма и на границите, мисля, че няма да спадне“.

Желание за ваксиниране може да се заяви на тел. 058 655 501. В област Добрич са налични всички видове одобрени Covid ваксини. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Самолет

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция, съобщиха от въоръжените сили на скандинавската страна. Военната машина е била пресрешната от шведски изтребители. Външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом нарече нарушението на въздушното пространство "неприемливо" и каза, че служители от руското посолство в Стокхолм ще бъдат привикани..

публикувано на 15.06.24 в 15:18

Членове на СБЖ изразиха недоволство срещу некоректен наемател на имот на организацията

Членове на най-старата и авторитетна организация на журналистите в България излязоха пред централата ѝ на ул. "Граф Игнатиев" 4 в 13 часа, за да изразят своето право на глас срещу фирма, която повече от 3 години неправомерно ползва имот на организацията. От ноември 2021 г. наемателят не само не е заплащал наем, но и продължава да ползва..

публикувано на 15.06.24 в 15:02
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров е избран за временен председател на БСП

За временен председател на БСП е избран Атанас Зафиров.  Нинова призова НС на БСП да не хвърля партията в хаос До 10 ноември ще бъде извършен и прекият избор на постоянен лидер на социалистите, стана ясно на продължавщото заседание на Националния съвет на БСП.  След като досегашният партиен председател Корнелия Нинова подаде..

публикувано на 15.06.24 в 14:08
Камала Харис

Американска помощ за Украйна на стойност над 1,5 милиарда долара

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис обяви американска помощ за Украйна на стойност над милиард и 500 милиона долара. Подкрепата бе анонсирана по време на двудневната конференция за мир в Украйна, която се провежда в Швейцария. Според обявеното от нея - почти 400 милиона долара от помощта са за подпомагане на бежанци, за хранителна помощ,..

публикувано на 15.06.24 в 14:08
Ивицата Газа, както се вижда от израелската граница в южен Израел, 7 януари 2024 г.

Майкъл Милщайн: В Израел сме объркани, защото инициативата, обявена от Байдън, всъщност е на Нетаняху

Две седмици отминаха, откакто американският президент Джо Байдън обяви публично план за прекратяване на кръвопролитията в ивицата Газа. Планът, отбеляза Байдън - е по предложение на Израел. И както предишните обсъждани и нематериализирани предложения, предвижда в общи линии спиране на бойните действия, освобождаване на израелските..

публикувано на 15.06.24 в 13:28

Рекордно количество кокаин е открито в пратка на пристанището на Хамбург

Рекордно количество кокаин е открито от германската полиция в пратка на пристанището на Хамбург. Дрогата е за няколко милиарда евро. Вероятно това е най-големият досегашен успех в разследването на германските служители от отдела за борба с наркотиците: както съобщи Централната служба за борба с организираната престъпност към прокуратурата в..

публикувано на 15.06.24 в 13:13

ДПС с мандат в Ямбол, ПП без народен представител в областта

ДПС взе мандат в Ямбол, въпреки че партията е на седмо място по резултат в избирателния район. Без народен представител в областта остават "Продължаваме промяната". Кметът на бургаското село Трояново, община Камено, Димитър Николов спечели депутатското място по системата "Хеър – Ниймайер" при резултат за ДПС – 4,3% за района.  ГЕРБ- СДС,..

публикувано на 15.06.24 в 13:06