Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамид Хамид: Има координирана атака по линия на енергетиката в самото управляващо мнозинство

Хамид Хамид
Снимка: БГНЕС
Според мен има координирана атака по линия на енергетиката вътре помежду им в самото управляващо мнозинство. Това заяви в интервю за предаването "Неделя 150" Хамид Хамид от ДПС:

"Може би това е оправданието им, че има някаква атака срещу тях заради безобразията, които вършат самите управляващи в тази тежка за страната и за света ситуация с енергоизточниците. На всяка тяхна крачка виждаме фал след фал и не е проблем решението да "заключите“ вратата на "Газпром“.

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС коментира и темата за "златните паспорти“:

"Нямам представа как сигналът за "златните паспорти“ се е оказа в нашата пощенска кутия. Често получаваме най-различни сигнали в пощенските кутии. Получавал съм десетки през годините – някои наистина странни, други – придружени с документация и достоверност. Аз като всеки български гражданин, който има задължение да предаде необходимите документи и сигнали на съответните власти, изпълних своя ангажимент. Използва се тази "къса писта“ за придобиване на българско гражданство с цел по-бърз достъп до българския паспорт с оглед членството ни в Европейския съюз. По този начин лица с помощта на посредници и на властимащи придобиват така желания документ, който им дава безпрепятствено влизане на територията на целия съюз и именно заради това повече от 5-6 години европейските ни партньори упорито насочват вниманието ни да вземем мерки в тази посока".

Депутатът от ДПС отказа да коментира дали знае кой е подателят на този сигнал.

Цялото интервю с Хамид Хамид можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Панагюрско златно съкровище

Общинският съвет в Пловдив гласува единодушно за връщане на Панагюрското съкровище в града

Представителите на всички политически групи в пловдивския Общински съвет приеха единодушно предложение Панагюрското златно съкровище да бъде върнато в Регионалния археологически музей в Пловдив. Решението трябва да бъде взето от Министерството на културата.  Сега Панагюрското съкровище е в Националния исторически музей по силата на договор, който обаче е..

публикувано на 20.06.24 в 22:56

Световноизвестният канадски актьор Доналд Съдърланд почина на 88-годишна възраст

Световноизвестният канадски актьор Доналд Съдърланд, смятан за един от най-надаренитe творци на киното, е починал на 88-годишна възраст, съобщи синът му - Кийфър Съдърланд, който също е известен актьор. Кариерата на Доналд Съдърланд продължава половин век - от 60-те на миналия век до днешно време. Една от визитните му картички беше дълбокият му глас.

публикувано на 20.06.24 в 21:52

Мъж уби жена и се хвърли от висок етаж в Бургас

Жестоко убийство на 32-годишна жена е извършено в Бургас. Убиецът е мъж на 35 години, с когото жертвата е живеела на семейни начала.  Той се е самоубил, скачайки от висок етаж на блок в жилищния комплекс "Славейков". За трагедията е информирала 4-годишната им дърщеря, която е намерена близо до местопрестъплението от случайно преминаващ гражданин. По..

публикувано на 20.06.24 в 21:11

Обходни маршрути заради строителството на първокласния път Мездра – Ботевград

Заради завършване на строителството на шосето от Мездра до пътния възел Новачане до Ботевград от понеделник ще бъде спряно движението между Мездра, Лютидол и пътния възел "Новачене". Тежкотоварни камиони ще минават през прохода Петрохан през деня и през нощта освен в тричасови пикови интервали на трафика сутрин и вечер. Служебният министър на..

публикувано на 20.06.24 в 21:00

Кристалина Георгиева разговаря със служебния вицепремиер Людмила Петкова в Люксембург

Членството на България в еврозоната е фактор за защита на паричната политика, подкрепа на българската икономика и увеличаване на чуждестранните инвестиции.  Това е заявила Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, на среща със служебния вицепремиер Людмила Петкова, съобщиха от Министерството на финансите. Георгиева и..

публикувано на 20.06.24 в 20:34

ЦИК публикува публичните криптографски ключове за гласуване в новите и частични местни избори

Централната избирателна комисия публикува на интернет страницата си публичните криптографски ключове за машинното гласуване в насрочените за 23 юни нови и частични местни избори. В неделя отново ще се избират общинските съветници в Хасково, тези в община Борован, както и кмет на община Панагюрище и 7 кметове на кметства.   Насрочените частични избори..

публикувано на 20.06.24 в 19:34
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев пита НС кой ще представлява България на срещата на НАТО

Служебният премиер Димитър Главчев изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян и парламентарните групи в 50-ия парламент с искане да се реши кой ще представлява България на срещата на върха на НАТО, съобщиха от правителствената пресслужба. В периода от 9 до 11 юли във Вашингтон ще се състои срещата на върха на НАТО...

публикувано на 20.06.24 в 19:18