Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева очаква инфлационните процеси да бъдат овладени догодина

| обновено на 17.05.22 в 17:21
В УНСС се проведе тържествена церемония по връчването на почетното звание "доктор хонорис кауза" на УНСС на д-р Кристалина Георгиева, 17 май 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева очаква през 2023 г. инфлационните процеси да бъдат овладени. По отношение на България Георгиева коментира:

"Най-важното в момента за България е да усвои финансирането от NextGenerationEU и този план да се изпълнява, както и да може да включи в антикризисните мерки ускоряване на някои от тези проекти, които по причина на открита корупция бяха спрени."

Кристалина Георгиева получи почетното звание "доктор хонорис кауза" на УНСС.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българска ритейл асоциация се оплаква от увеличение на кражбите в молове и вериги

За 2023 г. кражбите от големите търговски обекти са със 70% повече от 2022 г., а загубите за търговците са около 220 000 лева. За това се оплакаха от Българската ритейл асоциация, която представлява моловете и най-големите търговски вериги. По думите на Валя Веселинова от Асоциацията има изключително много непълнолетни крадци. "Обличат се..

публикувано на 08.05.24 в 14:09

Обвинение за мъж, превел незаконно през ГКПП "Капитан Андреево" 13-годишно дете от Сирия

52-годишен мъж е обвинен за незаконно превеждане през ГКПП "Капитан Андреево" на 13-годишно дете от Сирия, съобщават от държавното обвинение. На 4 май от Турция в България пристигнал лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от обвиняемия. При проверка в колата на задната седалка, на която имало поставени пакети с тоалетна хартия,..

публикувано на 08.05.24 в 14:01

През април: Повече работни места за търговия и туризъм

С 5% са се увеличили работните места през април според анализ на най-голямата платформа за предлагане на работа и подбор на персонал. Пазарът на труда отчита усилено търсене на работна сила в търговията и туризма. Търговията, хотелиерството и ресторантьорството търсят най-много служители и работници. Само в тези сектори..

публикувано на 08.05.24 в 13:56
Мая Манолова

Мая Манолова: "Солидарна България" ще защити работещите хора в следващото НС

Ние сме единствената коалиция, която е на обикновените, работещи хора, които получават по 700 лв. на месец. Това са 700 000 души на минимална работна заплата и не могат да си платят сметките за ток и парно, и са ограбвани от монополистите. Това заяви Мая Манолова от "Солидарна България" в интервю пред БНР. "Тези хора не са само..

публикувано на 08.05.24 в 13:47
Снимката е илюстративна, архив.

Източиха 400 литра дизелово гориво от резервоара на полски тир, спрял край Монтана

Отново започнаха кражбите на нафта от спрели за почивка тираджии край Монтана, свидетелства кореспондентът на БНР в региона. Вчера неизвестни са източили 400 литра дизелово гориво от резервоара на полски тир. Последната кражба бе в началото на април. Служители на Районното управление в Монтана работят по установяването на извършител на кражба на..

публикувано на 08.05.24 в 13:45
Яд Вашем, Залата на паметта с имена и снимки на убити

Спомен за тези, които са спасявали евреи през Втората световна война

Американският президент Джо Байдън говори вчера за "надигащия се бич на антисемитизма" в Мемориалния музей на Холокоста. Това става в момент, когато страната е залята от студентски протести срещу правителствената подкрепа за Израел в конфликта в Ивицата Газа - нестихващи протести, които разделят студентството не само в Америка, но вече и в..

публикувано на 08.05.24 в 13:44
Румен Христов

Румен Христов: Мария Габриел не е в листите за ЕП, но остава ценен кадър. Надяваме се, че ще се изяви на други позиции

Мария Габриел не е в листите за ЕП, но остава ценен кадър за нас и се надяваме, че ще има възможност да се изяви и на други позиции. Това обясни пред БНР Румен Христов, лидер на СДС. " Росен Желязков е достатъчно разпознаваем в страната ", коментира Христов водача на евролистата на ГЕРБ-СДС. Самият Румен Христов води листата за..

публикувано на 08.05.24 в 13:27