Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Процесът "аптечни карти" - рестартиран

Снимка: Ани Петрова

Преди дни здравният министър утвърди методика за изработването на областни аптечни карти. Въз основа на тях ще бъде съставена националната карта с актуални данни за действащите аптеки на територията на всички области, както и за изпълняваните от тях дейности.

На база нуждите и потреблението на населението ще се регулира разкриването на аптеки. Тези промени се дискутират поне от 2015 година, като намесата на държавата среща съпротива от страна на Асоциацията на собствениците на аптеки.

Мнения по темата обобщи кореспондентът на БНР в Габрово Велина Махлебашиева. Повече - чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има достатъчно ваксини за подлежащите на редовна имунизация за коклюш

За всички, които подлежат на редовна имунизация за коклюш, има достатъчно ваксини . В това увери пред БНР Димитър Маринов - председател на Българския фармацевтичен съюз.  "За тези, които се налага някакво допълнително бустериране, допълнителна ваксинация - също се очаква внос днес, има и в момента налични . Но ако сега всички хукнат да търсят..

публикувано на 25.04.24 в 08:50

СОС решава: Да бъде ли отстранен съветникът Благовест Георгиев?

Столичният общински съвет (СОС) ще обсъди освобождаването на общинския съветник от "Спаси София" Благовест Георгиев от всички заемани от него постове. На 5 април той предизвика тежка катастрофа, избяга от местопроизшествието, след като беше открит отказа да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици. В дневния ред на днешното заседание,..

публикувано на 25.04.24 в 08:29
Недялко Калъчев

Д-р Недялко Калъчев: Омерта срещу диагностичните тестове, покривани от НЗОК. Диагностика - йок!

"Чак опашки не може да кажем, че има за тестване за коклюш, но има многократно повишен интерес към тестовете . Това е нормално предвид ситуацията в момента." Това каза пред БНР д-р Недялко Калъчев - собственик на голяма верига лаборатории. Тестват се най-вече деца във възрастовия периметър от 2-3 до 12 години, уточни д-р Калъчев...

публикувано на 25.04.24 в 08:29
Снимката е илюстративна

Двама министри откриват инвестиция за 800 млн.лв. в медодобивния завод край Златица

Медодобивният завод при Златица и Пирдоп прави нова инвестиция на стойност 800 млн. лв.  Парите ще бъдат вложени в разширяване на рафинерията за катодна мед и в изграждане на два нови фотоволтаични парка. На официална церемония по този повод ще присъстват министрите на икономиката и на енергетиката Петко Николов и Владимир Малинов...

публикувано на 25.04.24 в 08:22
Иван Таков

Иван Таков: БСП трябваше да е спойката за тези избори, но явно няма да се получи

" Винаги ще работя за БСП - БСП е моята партия. БСП трябваше да е обединителната сила, трябваше да е спойката за тези национални избори 2 в 1 . Явно няма да се получи. Разочарован съм, че лявото в момента е раздробено на тези парламентарни избори ".  Това коментира пред БНР Иван Таков - бивш председател на Софийската организация на БСП и..

публикувано на 25.04.24 в 08:18

СЕМ избира нов председател – изтече мандатът на Соня Момчилова

Съветът за електронни медии ще избере на днешното си заседание председател на медийния регулатор за следващата една година.  Мандатът на досегашния председател Соня Момчилова изтича в края на този месец. Соня Момчилова беше избирана за председател на Съвета за електронни медии два поредни мандата. Съгласно закона за радиото и телевизията,..

публикувано на 25.04.24 в 08:15
Гледка към Чернобил от град Припят

Жива верига със свещи в Никозия за годишнината от аварията в Чернобил

Жива верига със свещи ще образуват днес кипърски гърци и кипърски турци пред Дома за сътрудничество в буферната зона в Никозия. Така по инициатива на Кипърската антиядрена платформа ще бъде отбелязана 38-ата годишнина от аварията в Чернобил. Представителите на неправителствените организации и гражданскиактивисти от двете кипърски общности,..

публикувано на 25.04.24 в 08:02