Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тадей Погачар отново най-бърз в Обиколката на Франция

Тадей Погачар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тадей Погачар спечели седмия етап от колоездачната обиколка на Франция.

23-годишният словенец измина 176.3 километра от Томблен до Ла Планше дьо Бел Фил за 3:58:40 часа.

Погачар постигна втори пореден етапен успех в престижната надпревара, за да увеличи преднината си на върха в генералното класиране. 

В планинския етап втори, със същото време, се нареди, датчанинът Йонас Вингегор, направил силен финален спринт.

Трети завърши Примож Роглич. Словенецът изостана на 12 секунди след своя сънародник Погачар.

На четвърта позиция остана Ленард Камна. Германецът е на 14 секунди зад днешния победител.

Тадей Погачар, който за втори път печели две поредни етапни победи, води в генералното класиране с 24:43:14 часа.

На втора позиция е Вингегор, който има да навакса 35 секунди. Трети до момента е Герайнт Томас. Британецът е на 1:10 минути зад Погачар. 
По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национален отбор на България по футбол

Националите започнаха подготовка за контролите с Румъния и Словения

Националният отбор по футбол на България започна днес подготовката си за двата мача през юни, които се явяват и генерална репетиция за началото на турнира Лига на Нациите, който започва от септември. "Лъвовете" гостуват на Румъния на 4-и юни, а четири дни по-късно ще срещнат друг финалист на Евро 2024 – Словения на стадион "Стожице" в Любляна. Отборът..

публикувано на 31.05.24 в 06:26
ЦСКА София - ЦСКА 1948

ЦСКА София и ЦСКА 1948 в битка за Европа, пряко по "Хоризонт"

Отборите на ЦСКА София и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в баража за участие в Лигата на конференциите тази вечер от 20.00 часа. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще предаваме пряко по програма "Хоризонт" на БНР. Той ще определи последния български участник в евротурнирите през следващия сезон. Лудогорец вече си осигури участие в..

публикувано на 31.05.24 в 06:19
Ботев (Вр) победи Марек след дузпи

Ботев (Вр) запази мястото си в елита

Отборът на Ботев (Враца) запази мястото си в Първа футболна лига, след като победи с 4:2 след изпълнението на дузпи Марек в баража на собствения си стадион „Христо Ботев“. Редовното време и продълженията завършиха 1:1. Домакините от Ботев започнаха по-активно, а в 17-ата минута грешка на защитата на Марек позволи на Браян Переа да влезе в..

публикувано на 30.05.24 в 21:54
Рилски спортист е новия баскетболен шампион

Рилски спортист е новият баскетболен шампион

Отборът на Рилски спортист (Самоков) детронира Балкан (Ботевград) и спечели първа титла на България по баскетбол за мъже в историята си. Рилски спортист се наложи над Балкан с 81:69 (18:18, 12:9, 20:21, 31:21) като гост в „Арена Ботевград“ в четвъртия двубой от финалния плейоф в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и триумфира в серията с..

публикувано на 30.05.24 в 21:25

Никола Цолов пред БНР: Треперех на българския химн в Монако

Българският пилот във Формула 3 - Никола Цолов, спечели първата си победа в шампионата. Той бе начело от старта до финала на спринтовото състезание в Монако. След година и половина в шампионата, изпълнена с много проблеми и трудности, Никола отново показа талант и характер и то точно на едно от най-емблематичните трасета в автомобилния спорт...

публикувано на 30.05.24 в 14:35
Мигел Анхел Лопес

Мигел Анхел Лопес бе наказан за 4 години заради допинг

Колумбийският колоездач Мигел Анхел Лопес бе наказан за четири години за употреба на допинг, съобщава агенция АП, цитирайки Международния колоездачен съюз (ЮСИ). Неговото име е изскочило по време на разследване на испанските власти срещу лекаря Маркос Майнар, който е работил дълги години в колоезденето. Анхел Лопес бе трети на обиколките на..

публикувано на 30.05.24 в 07:34
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас с трудна победа над квалификант

Испанецът Карлос Алкарас се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция с победа с 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 срещу нидерландския квалификант Йеспер де Йонг, но показа изненадващ спад във формата си в средата на мача. Алкарас, поставен под номер 3 в схемата, изгради преднина от два сета на закрития корт "Филип Шатрие", но..

публикувано на 30.05.24 в 07:03