Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в гориста местност край Сухозем

Снимка: РДПБЗН Пловдив

Горят стотици декари гора и сухи треви между селата Сухозем, Стрелци и Отец Паисиево, информира на Фейсбук страницата си Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Пловдив.

Огъня гасят 7 коли на пожарната от Пловдив, Хисаря, Раковски и Брезово. Помагат им три екипа служители на Горското стопанство Хисаря, както и групи доброволци от Калояново, Бегово, Сухозем, Долна Махала и Отец Паисиево.

Заради силен вятър е възникнала опасност огънят да засегне вилната зона на село Отец Паисиево, но към момента ситуацията е овладяна. Усилията на огнеборците са насочени във вилната зона на Сухозем, където горят храсти на труднодостъпно място.

От община Калояново се готови да осигурят храна и вода на групите по гасенето, ако се наложи да дежурят през нощта.

На място са директорът на РДПБЗН- Пловдив- комисар Георги Мангараков и началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в регионалната дирекция - главен инспектор Димитър Бришимов.

По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.