Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Генков: В планината виждаме себе си

Снимка: Личен архив

"Планината е най-доброто място да видим себе си такива, каквито сме – без маски и преструвки. Това е място, на което можем да работим върху своето израстване, себепознаването".

Това сподели в интервю за предаването "Хоризонт за вас" Атанас Генков, който провежда обучения по себепознаване повече от десет години.

Преди близо 5 години той решава да реализира своя идея - да съчетае работата си с любовта към природата. Така се ражда концепцията за обучения по личностно развитие в планината.

"Концепцията на моите преживявания е, че хората не знаят къде отиваме, какво ще правим, как ще се случват нещата, работи се с неизвестното, интуицията. Стремя се да намеря баланса между сигурността и несигурността".

По думите му много хора не търсят помощ, а се опитват да се справят сами. 

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама пострадали след бой в заведение в Брезник

Мъж и жена са пострадали след бой между две празнуващи групи в заведение в Брезник, съобщиха от полицията. Жената е с травми на ръката. Тя е прегледана в пернишката болница и освободена за домашно лечение, а мъжът е със счупена челюст и е настанен за лечение в  столично лечебно заведение. Задържани са четирима души - двама от Брезник и двама..

публикувано на 03.07.24 в 13:16
Николай Марков

Николай Марков: Наближава часът на истината

Наближава часът на истината. От гласуването за правителство маските на истинските предатели и лъжци ще станат ясни. Това написа във Facebook председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков по-малко от час преди да започне разглеждането на точката за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. "Ще стане ясно и кой е тотално зависимия човек, влязъл..

публикувано на 03.07.24 в 12:59
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Ако трябва да се залага, не би трябвало да имаме правителство

Според мен правителството няма да мине. Бих се доверил на Борисов и оценката му като двигател на този процес, трудно е да се предвиди ситуацията. Нито една политическа партия не иска предсрочни избори, но това не означава, че ще намерят основания да подкрепят правителство. Това прогнозира политологът и преподавател в НБУ  Христо Панчугов в..

публикувано на 03.07.24 в 12:57

Пенсионерите с ниски доходи ще запазят правото си на помощ за отопление

Пенсионерите с ниски доходи ще запазят правото си на помощ за отопление за предстоящия зимен сезон въпреки ръста на пенсиите.  Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов подписа заповед за актуализиране на коефициент, с който се намаляват доходите от пенсии при определяне на правото на целевата помощ.  В новия коефициент е отчетено..

публикувано на 03.07.24 в 12:52
Емилия Милчева

Емилия Милчева: Отиваме на избори! Борисов направи превъзходен спектакъл

Отиваме на избори! Прогнозата направи пред БНР журналистката Емилия Милчева и добави, че това, което направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, е "наистина превъзходен спектакъл, чудесно изигран и с цялата мощ на партията , номинираните за министри и тяхното желание да управляват и да поемат политическата отговорност". Борисов търси..

публикувано на 03.07.24 в 12:52
Областна администрация - Пазарджик

Рокада: Назначен е нов зам. областен управител на Пазарджик

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев е освободен заместник областният управител на Пазарджик Стефан Димитров. На негово място е назначен Осман Мурадов, който е бил народен представител от ДПС в 48-о НС. Стефан Димитров бе назначен от бившия министър-председател Николай Денков през август 2023 година. Мотивите за освобождаването му..

публикувано на 03.07.24 в 12:50

Десетгодишно дете е в болница, след като е блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е пострадало тежко, след като е било блъснато от лек автомобил в град Раковски.  По данни на полицията детето е излязло внезапно с велосипеда си на кръстовище и било ударено от преминаваща кола. С множество травми то е откарано в пловдивска болница, където лекарите се борят и за живота му. Автомобилът е управляван..

публикувано на 03.07.24 в 12:50