Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон в ООН: Това, което Русия прави, е завръщане към империализма

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес пред ООН, че нахлуването на Русия в Украйна е връщане към по-ранната епоха на империализма.

"Това, на което станахме свидетели от 24 февруари насам, е завръщане към епохата на империализма и колониализма. Франция отхвърля това и ще работи упорито за възстановяване на мира", заяви френският президент пред Общото събрание на ООН.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петър Банков: Връзката е разкъсана между граждани и политически партии

Има разкъсана връзка между граждани и политически партии. В НС се водят дебати, за които хората не разбират, защо се водят и каква е причината и последицата. От друга страна изглежда , че политическите партии не се интересуват от това – от какво се вълнуват хората в своето ежедневие. Тази връзка и разрушена. Това предупреди политологът..

публикувано на 13.05.24 в 10:01

Трима задържани при акция срещу търговията с гласове в Бургас

Двама мъже и една жена бяха задържани при специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове за изборите в бургаския квартал "Горно Езерово".  Малки търговски обекти и частни домове бяха претърсени в района на улица "Каваци". Тетрадка с имена беше иззета от една от къщите, а собственикът и отведен в полицейското управление...

публикувано на 13.05.24 в 09:52
областният управител на Монтана Ивайло Антонов

Среща за организация на изборите в Монтана

Няма сигнали за купуване на гласове в Монтанско. В града предстои работна среща при областния управител с директора на полицията относно организацията на предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни. Нормално и без затруднения преминава организацията в област Монтана за изборите на 9 юни за европейски и национален парламент. Финансиране от държавата е..

публикувано на 13.05.24 в 09:52
 Центъра за компетентност

Първата за България и региона водородна зарядна станция откриха в София

Първата за България и региона водородна зарядна станция бе официално открита в София. Проектът е част от лабораторията за тестване и развитие на системи за чиста енергия. Но и крачка към това в България да има повече инфраструктура за водородни автомобили. В България все още има само един водороден автомобил. И той част от проекта на..

публикувано на 13.05.24 в 09:50
Олена Зеленска

Олена Зеленска е на посещение в Белград

Съпругата на украинския президент Олена Зеленска и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба са на посещение от вчера в Сърбия, съобщи Танюг, цитирана от БТА. Това е първото посещение на високопоставен украински представител в Сърбия от началото на руската инвазия в Украйна през 2022 г., отбелязва сръбската редакция на Радио..

публикувано на 13.05.24 в 09:41
Биляна Гяурова

Биляна Гяурова: Младите хора влизат в системата с манталитета на чиновници, не на магистрати

Абсурдите са доста на терена на реформите, които трябваше да бъдат направени ,  заяви пред БНР Биляна Гяурова от Българския институт за правни инициативи. "Нежеланието идваше и идва най-вече от тези системни партии, които години наред се биеха в гърдите с това, че ще прокарат тази съдебна реформа. Наистина се надявам да се окажа лош пророк. От..

публикувано на 13.05.24 в 09:40

БПЦ включва в православния календар - 12 май ден за молебен за здравните служители

Молебен за здравните служители ще бъде включен в българския православен църковен календар. Той ще се извършва всяка година във всички епархии в страната. Решението е взето на заседание на Светия синод на Българската православна църква (БПЦ) след предложение на проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия. Първият..

публикувано на 13.05.24 в 09:33