Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Impossible- Повярвай в невъзможното“ - една история за добро и зло, за любов и омраза

Уникално магично шоу с премиера на сцената на Музикалния театър

StarBoy Ayvon: Потопете се в магията и знайте, че всичко е възможно!

StarBoy Ayvon - Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”
Снимка: Музикален театър

В началото на новата 2023 година Музикалният театър е сцена за най-мащабния илюзионен спектакъл в историята на българското магично изкуство – Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”.

Спектакълът е със специалното участие на младата звезда на илюзионното изкуство StarBoy Ayvon.

Постановката и режисурата са дело на успешния тандем хореографа Татяна Янева и режисьора Александър Мутафчийски, който стои зад нашумелия спектакъл на театъра – „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта“.

Автор на сценографията е Пеньо Пирозов, художник на костюмите - Донка Боева.

Участват солистите: Боряна Йорданова, Християна Лоизу,  Десислава Николова, Александър Панайотов,  Денко Проданов. Балета и оркестър на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев.

С езика на илюзионното изкуство, на музиката и танца Музикално магично шоу „Impossible- Повярвай в невъзможното“ разказва една история, в която има и добро, и зло, любов и омраза, но накрая оптимизмът и вярата тържествуват.

"Илюзията е преплетена с танца, пеенето, и така се полува един прекрасен и фееричен спектакъл на сцената на Музикалния театър", каза за БНР Александър Мутафчийски, режисьор на новия спектакъл.

"Идеята се появи съвместно с StarBoy Ayvon след предишното ни вариететно негово участие, затова решихме да се предизвикаме още веднъж", допълни пред БНР хореографа Татяна Янева.

"Много се надявам да докоснем хората и да покажем едно ново, вариететно и илюзионно изкуство, което досега не се е правило точно по този начин. Аз искам хората да се порадват, да се посмеят, да ги погъделичкаме, да искат да се върнат отново и да гледат постановката...да усетят обич...", каза още Янева.

"Надявам се зрителите да са останали с топли, позитивни спомени от това шоу. Постарахме се да създадем спектатъл с изключително емоционална и зрелищна сюжетна линия! Да представим едни от най-зрелищните илюзии на нашето време.

Солистите и балета на Музикалния театър влязоха в пълния си блясък в едни от най-сложните и пищни хореографии, правени до моментна. Едни от най-известнвите музикални хитове от нашето време са включени. Както множество жанрове на магичното изкуство, оперетата и танца ги обединихме в едни синкретичен продукт, като създадохме шоу, което е иновативно и невиждано до момента", сподели специално за "Нощен Хоризонт"  StarBoy Ayvon.
"Всеки един от нас се нуждае от усещането, че всичко е възможно. Потопете се в магията, не търсете тайната, а търсете смисъла,  за да усетите, че в невъзможното е скритата силата на всеки супер герой в нас! ", каза още за БНР младият илюзионист.
Музикалното магично шоу „IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”

На сцената на Музикалния театър публиката ще стане свидетел на зрелищни илюзии. Сред тях са най-бързите метаморфози и телепортации, жена, която ще полети, разрязване на човек на две и други спиращи дъха илюзии, изпълнени от младата звезда на българското илюзионно изкуство StarBoy Ayvon.

Спектакълът ни поднася вълнуващ разказ за свят, изпълнен с хаос, в който царуват зли сили, а хората са изгубили своята вяра. Вечната борба между доброто и злото е разказана зрелищно със средствата на илюзионното изкуство, музиката и танца, които се сливат в един синкретичен спектаъл.

Действието преминава през десетки тематични и приказни зони, които пренасят публиката в един футуристичен и магичен свят. Айвън се появява в този свят като лъч светлина, който със силата на илюзията и магията ще унищожи злото и ще върне на хората вярата в любовта и доброто.

За реализацията на спектакъла се използват множество визуални, пиротехнически и дигитални ефекти, 3D мапинг, модерна осветителна техника и авторска музика на композитора Артур Надосян. Модернистичните визии на костюмите, атрактивната хореография и едни от най-известните музикални хитове на 21-ви век са само част от елементите, които изграждат това впечатляващо шоу.

Създателите на спектакъла си поставят за цел да изведат българското илюзионно и вариететно изкуство на ново високо ниво и да предложат на публиката едно различно изживяване.

Още по темата в звуковия файл.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трето издание на фестивала LUNAR

Третото издание на фестивала на светлините LUNAR започва днес. До неделя над 20 артисти от 12 държави ще провокират въображението на посетителите чрез 3D мапинг проекции и светлинни инсталации. Заради фестивала метрото ще работи извънредно до един и половина през нощта Произведенията на творци от България, Великобритания, Германия, Индонезия,..

публикувано на 09.05.24 в 09:51
Стефка Станчева

Стефка Станчева с дебютния си роман "Добруджанския феникс"

Ще започнем с първата книга от една много българска трилогия, кръстена с красивото име "Благословената земя" . Автор на този красив проект е преподавателката по Български език и литература Стефка Станчева , която ни представя дебютния си роман "Добруджанския феникс" .  История, посветена на един от най-големите общественици в района на Добруджа..

публикувано на 08.05.24 в 15:02
Вокално инструментална група

Вокално инструментална група "Гергьовден" и уникалната ни фолклорна музика

Гергьовден е не просто празник, а символ на българската национална гордост и уважение към нашата история и култура. Заедно ще отпразнуваме този важен ден с богатството на българската традиция и наследство съхранени в света на вокално инструментална група "Гергьовден" с ръководител Христина Начева към НЧ "Св. Георги Победоносец 1999г.", София...

публикувано на 08.05.24 в 11:39
Рустем Скибин

Рустем Скибин възстановява в керамиката си насилствено ликвидирани от Съветския съюз традиции

Рустем Скибин е грънчар, произхождащ от кримските татари. Той възстановява в своята керамика традиции, насилствено ликвидирани от имперските амбиции на Съветския съюз, а днес – от постсъветска Русия. Днес – 8 май, от 18 часа в галерия "Мисията" към Държавния културен институт към министъра на външните работи на Република България се..

публикувано на 08.05.24 в 10:54

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В празничното великденско издание на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: - Гостува ни журналистът, член на екипа на УНИЦЕФ и опероман Ивайло Спасов. Разговаряме на една от любимите ни теми – културен туризъм, а разказът му ни пренася на спектакъл на операта “Тоска“ от Пучини на..

обновено на 05.05.24 в 23:11
Виктория Бешлийска

Виктория Бешлийска: Ние много по-често се молим за нещо, отколкото да благодарим на Бога!

"Най-ярките ми спомени като дете са от празнуването на Великденските празници , както и Лазарицата от предната седмица, сподели за "Хоризонт" писателката Виктория Бешлийска . " По нашия плевенски край този празник е много тачен и обичан . Момичетата се обличат в носии, окичват се с цветя и лазаруват, което ще рече, че обикалят съседните къщи,..

публикувано на 05.05.24 в 16:55
д-р Елена Алекова

Читателите потъват в неповторимата поезия на Елена Алекова

Дошла само на 22 години от с. Мугла, след Института за учители в Смолян, Елена Алекова като цяло се установява в София, омъжва в София и живее тук и досега. Стихосбирката й "Сянка на ангел" / "Щрихи от София" е създавана от 1989 година досега, като през 2024 г. са написани само две стихотворения. Десетилетия любов, взиране в обикновения..

публикувано на 05.05.24 в 06:23