Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Препятствията в живота са ме карали да ставам по-добър, сподели пред БНР авторът на музиката за песента "Не остарявай любов"

Хайгашод Агасян за музиката, която идва от сърцето

Тази година композиторът отбелязва 70-годишнина

Хайгашод Агасян
Снимка: Пламена Бачийска

"При всеки свой юбилей човек прави някакви равносметки. Аз съм извървял един дълъг път, за който не съжалявам...", разказа за БНР Хайгашод Агасян, специален гост в "Нощен Хоризонт". Само преди месец и нещо Агасян навърши 70-ет години. И срещата с него в ефира на БНР по програма "Хоризонт" е един своебразен празник, на който отбелязваме неговия юбилей.

Музика, която идва от сърцето! Така може да се определят творбите, които създава композиторът Хайгашод Агасян.

Неговата музика и песни вълнуват, завладяват, превръщат се в хитове. Повечето от нас помнят „Не остарявай любов”, „Добри познати”, „Хей, приятелю, здравей”, „Светът е хубав, светът е прекрасен”, „Бог да пази България” и още много, много други.

"На този 70 годишен юбилей, аз си спомних за т.нар. препятствия. Защото човек има неща, които понякога трябва да преодолее, за да върви напред и си дадох сметка, че тези препятствия всъщност не са ме препъвали, а са ме карали да се усъвършенствам, да бъда по-добър.

В учебниците по "Музика"  за пети клас на "Просвета" са ме сложили между първото поколение български композитори. И може да си представите