Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Пампоров: ПП не би оцеляла като партия при коалиране с ГЕРБ

"БСП умира бавно с Корнелия Нинова начело, а завръщането на ИТН е изненадващо"

Алексей Пампоров
Снимка: Ани Петрова

"Виждат се поне две правителства, въпросът е дали партиите, които могат да ги съставят, искат. В резултатите от изборите няма изненада, освен завръщането на ИТН".

Това каза пред БНР социологът доц. Алексей Пампоров. И допълни, че ПП не би оцеляла като партия при коалиране с ГЕРБ.

"Възможна коалиция изглежда - ако ГЕРБ успее да убеди ДПС, ИТН и БСП. Такова правителство може да се опакова като правителство на сигурността, срещу Румен Радев".

Той припомни за многото предупреждения към ПП и ДБ, че механичният сбор в коалиция няма да доведе до 28-29%, както те смятаха.

"Всички анализи показваха, че ще има спад".

В предаването "12+3" социологът посочи, че потенциалът на "Възраждане" е около 400 000 души, таван, който още не е достигнат от партията.

"В България има цикли, горе-долу 10-12-годишни, в които се редуват антиевропейски, консервативно-патриотични вълни с по-либерални вълни. "Възраждане" имат поне още едни избори, на които ще привличат електорат".

Според него БСП умира бавно с Корнелия Нинова начело, а завръщането на ИТН е изненадващо.

Интервюто на Снежана Иванова с доц. Алексей Пампоров в предаването "12+3" можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Палестинци напускат Рафах с вещите си след заповед за евакуация, издадена от израелската армия,11 май 2024 г.

Израел нареди нови евакуации в Рафах

Израел нареди нови евакуации в град Рафах, който се намира в южната част на Ивицата Газа, докато се подготвя да разшири офанзивата си, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Хората трябва да се насочат към "разширената хуманитарна зона в Ал Мауаси", съобщи в X говорител на израелската армия, цитиран от Ройтерс. Сраженията в Газа се..

публикувано на 11.05.24 в 11:25
Гасене пожар след нощен  ракетен удар върху частни сгради в Харков, 10 май 2024 г.

За последните 24 часа: 30 селища в Харковска област под обстрел, 1 800 души са напуснали домовете си

30 селища са били подложени на артилерийски обстрел през последните 24 часа в украинската Харковска област, където руската армия започна офанзива . Местните жители се евакуират  - вече близо 1 800 души са напуснали домовете си, съобщи областният управител Олег Синегубов. Една от целите на руското командване е да отклони вниманието и силите на..

публикувано на 11.05.24 в 11:14
Момент от протестите в Грузия срещу закона за чуждестранните агенти

Вано Чхиквадзе: В Грузия има битка между миналото и бъдещето

"Въпреки обещанията от 2008 година Грузия и Украйна не бяха приети в НАТО и бяха оставени на произвола на съдбата. Всички тези решения се взимат от глобалната партия на войната, която има решително влияние в НАТО и Европейския съюз. И за която Грузия и Украйна са пушечно месо. През 2008 г. те принудиха Грузия да се конфронтира с Русия. А през 2014..

публикувано на 11.05.24 в 10:50

11-о издание на Празника на яйцето в Павликени

Десетки ястия с яйца ще бъдат раздадени на посетителите в Павликени за 11-ото издание на Празника на яйцето. Той се провежда днес в градския парк "Кирил Ракаров". Празникът тази година продължава два дни, с акцент върху традициите и екологията. "Превръщаме празника в общностен с представяне на всички населени места в общината и с екологична..

публикувано на 11.05.24 в 10:48
Лидерът на ВМРО ДПМНЕ Християн Мичковски празнува с привърженици победата на парламентарните и президентските избори в Скопие

Противник на разбирателството с България взима властта в Скопие, нов фронт на войната в Украйна

„Победа, която заплашва да усложни преговорите за членство в ЕС“. Така Файненшъл Таймс обобщи резултатите от парламентарно-президентския вот, който се състоя в сряда в Република Северна Македония. Западните медии не пропускат да изтъкнат, че за първи път в историята си страната ще има за свой държавен глава жена, след категоричната победа на..

публикувано на 11.05.24 в 10:23
Тамара Ейделман

Тамара Ейделман: В Русия гайките се затягат все повече

На тържествена церемония в Големия дворец на Кремъл на 7 май Владимир Путин официално встъпи в петия си президентски мандат. След като положи клетва и прие парада на кремълския полк, Путин отиде в Благовещенския събор, където патриарх Кирил отслужи молебен в негова чест. За първи път молебенът беше показан по телевизията. "Дай Боже, краят..

публикувано на 11.05.24 в 10:15

Проф. Бранислав Сланчев: Украинците ще успеят да спрат руснаците, но няма да е лесно

" На украинците им трябват повече хора. Ще успеят да спрат руснаците, но няма да е лесно ". Това заяви пред БНР проф. Бранислав Сланчев, преподавател по международни отношения и военно дело в Калифорнийския университет в Сан Диего, в коментар за новата офанзива на руснаците в Харковска област. Според него е рано е да се каже каква е целта :..

публикувано на 11.05.24 в 10:14