Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Кисьов: Да се върнем на пътя на европейската интеграция, другото ще е престъпление

Владимир Кисьов
Снимка: Стопкадър , NOVA NEWS

"Дано да се върнем на пътя на европейската интеграция, защото другото ще е престъпление от всякакъв характер".

Това каза пред БНР Владимир Кисьов, бивш заместник-министър на външните работи и главен преговарящ за членството на България в ЕС. Той е и един от над 100-те общественици, подписали апел за обединение в 49-ия парламент. Така той коментира решението на ГЕРБ и ПП-ДБ да съставят правителство с ротационно управление.

Според него случващото се в прокуратурата не е причината, за да се стигне до общо управление на ГЕРБ и ПП-ДБ, а "съвестта на някои хора, че трябва да има правителство, за щото виждаме всички кризи, в които е държавата".

Той изтъкна, че е можело това да се договори в самото начало, а не да се чака вторият мандат за формиране на правителство.

Като член на СДС той изрази учудване, че още не е свикан Национален съвет, на който да се обсъди предложеният днес вариант на кабинет с ротационен премиер:

"Надявам се в най-скоро време да се съберем и да обсъдим тези неща, да се видят плюсове и минуси. Защото, ако такова правителство се разпадне в ход, ще бъде още по-лошо, защото ще обезвери всички хора. ... Шести избори ще са престъпление към българите".

Кисьов изказа надежда да има спешна промяна в съдебната система.

Интервюто на Людмила Железова с Владимир Кисьов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът и папата: Предизвикателството пред света е спирането на войните в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев обяви, че по време на днешната му аудиенция пред папа Франциск двамата са се обединили около мнението, че най-голямото предизвикателство пред човечеството е да бъдат спрени кръвопролитните войни в Украйна и в Ивицата Газа. Румен Радев подари на папа Франциск икона на Светите братя Кирил и Методий "Разбира се, това..

публикувано на 23.05.24 в 13:28

770 секции в чужбина, в 1/3 - машини. МВнР изпраща 700 представители

Над 700 представители на държавата ще бъдат командировани за изборите на 9-и юни, за да помагат в работата на секции в чужбина, съобщиха от Министерството на външните работи.  Секциите зад граница са близо 770 в 60 държави. В около една трета от тях ще има и машина за гласуване.  Най-много по традиция ще има в Турция - 166, като в 2/3 от тях..

публикувано на 23.05.24 в 13:17
Министерство на енергетиката

Владимир Малинов и Джеймс О'Брайън обсъдиха във Вашингтон напредъка по общите енергийни проекти

Стратегическото сътрудничество между България и САЩ е потвърдено по време на среща на министъра на енергетиката Владимир Малинов и помощник държавния секретар Джеймс О'Брайън във Вашингтон, са казва в съобщение на Министерството на енергетиката.  Двамата са обсъдили напредъка по общите енергийните проекти, сред които е изграждането на нови мощности в АЕЦ..

публикувано на 23.05.24 в 13:15

Кола падна от мост в столицата, двама са пострадали

Автомобил е паднал от мост на столичната улица "Самоковско шосе".  При катастрофата са пострадали двама души - мъж на 33 години, който е бил пътник във возилото, и шофьорката - 44-годишна жена. Водачката е с контузия на гръдния кош, а спътникът ѝ - с контузия на главата. И двамата са откарани в УМБАЛ "Света Анна".  Сигналът за инцидента, станал..

публикувано на 23.05.24 в 12:58

Пострадалият от мълния в столицата младеж е добре, утре ще бъде изписан

Младежът, пострадал вчера от паднала в близост мълния, ще бъде изписан  утре от Клиника по кардиология на УМБАЛ "Св. Анна", съобщават от болницата. Няма опасност за живота му, но остава в болницата за наблюдение на състоянието му. Младежът е контактен и адекватен. Не са констатирани изгаряния по тялото му. Припомняме ви, че при..

публикувано на 23.05.24 в 12:07

В Троян и Априлци разчистват след пороя, унищожена е реколта

В общините Троян и Априлци продължава разчистването след падналия вчера пороен дъжд, придружен с градушка. Няма пострадала пътна инфраструктура, но е унищожена селскостопанската реколта. В Априлци ледените късове са били с диаметър 4 см. В момента екипи на общината разчистват наноси по пътната настилка в кв. "Зла река".  Кметът Тихомир..

публикувано на 23.05.24 в 11:53

Шествие на близки на загинали на пътя започна в София

Две шествия - автобилно и пешеходно - под надслов "СТОП на беззаконието по пътищата!" организират в София от сдружението "Ангели на пътя". Протестиращите се събраха в подкрепа на родителите на 14-годишния Филип, който беше убит на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" в София през миналата година. Протестът е подкрепян от редица..

публикувано на 23.05.24 в 11:45