Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аякс вкара четири на Лудогорец в Разград

Аякс победи с 4:1 Лудогорец в Разград
Снимка: БТА

Нидерландският Аякс (Амстердам) победи с 4:1 в Разград Лудогорец в първа среща от плейофния кръг на Лига Европа.

Отборът от Амстердам нарпактика си гарантира участие в групите на турнира, а за българите остава мач-реванш на честта другата седмица и място в Лигата на Конференциите.

Хеттрик за победителите реализира Мохамед Кудус, а едно попадение добави Брайън Броби.

Лудогорец върна един гол чрез точно изпълнена дузпа от Оливие Вердон.

Гостите от Амстердам нанесоха съкрушителен удар в рамките на минута и половина между 16-ата и 18-ата.

И двете попадения бяха дело на Мохамед Кудес, който първо вкара с левия, а след това с десния крак.

Първото попадение стана заради грешка на Бърнард Текпетей, който загуби топката от Дивайн Ренш. Мохамед Кудус изтича и му отне топката, продължи да дриблира успоредно на наказателното поле и с левия крак по диагонала я прати в мрежата.

Минута и половина по-късно гостите от Аякс направиха показно изпълнение за втория гол.

Кенет Тейлър тръгна с топката, подаде на Брайън Броби, който успя да я запази и върна на Тейлър. Халфът с номер 8 успя да чукне елегантно към Кудус, който елиминира вратаря Серджио Падт.

Лудогорец можеше да отговори с попадение след още две минути, но пробивът на устремилия се на скорост Кирил Десподов беше спрян от трима и с решаващия шпагат на Дивайн Ренш.

В 26-ата минута заучено изпълнение на ъглов удар едва не донесе успех. Иван Йорданов центрира на десния фланг, където Аслак фон Витри я посрещна и стреля, но кълбото излезе в аут.

Домакините от Разград продължиха да опитват различни варианти в атака, но пет минути преди края на първото полувреме Брайън Броби вкара с глава, останал сам срещу вратаря Падт.

Левият бранител Оуен Вейндал проби и подаде в наказателното поле, но кълбото се отклони в тялото на Фон Витри.

Бившият футболист на Левски Ноа Сонко Сундберг не прецени топката и остави тарана на Аякс Брайън Броби непокрит, който от два метра я мушна между краката на Серджио Падт за 3:0.


Две минути след началото на второто полувреме влезлият като резерва Доминик Янков отне топката от Кенет Тейлър, напредна бързо и изведе по прекрасен начин Руан Крус, който обаче не успя да преодолее вратаря на Аякс.

Малко по-късно Аякс осъществи прекрасна контраатака, при която Боржес подмина елементарно Иван Йорданов и от аутлинията върна топката назад.

Стивън Бергвайн можеше да опита изстрел, но за да избегне шпагата на Фон Витри даде на Кудус, който от още по-чиста позиция по диагонала оформи хеттрика си.

Само минута по-късно Бърнард Текпетей с мощен изстрел затрудни максимално вратаря Гортер, който отрази.

В 68-ата минута Лудогорец стигна до дузпа благодарение на Спас Делев.

Той проследи центриране от ляво на Марсел Хайстер, и от въздуха опита да върне топката в наказателното поле.

На аутлинията беше застанал Йорел Хато, който спря удара с ръка. След кратка проверка cъс системата за видеоповторения (ВАР) съдията Ди Бело потвърди наказанието, а Вердон не сбърка.

По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Черно море победи Хебър в Първа лига

Черно море се наложи над Хебър в Първа лига

В слаб мач Черно море успя да победи Хебър с 1:0 в дебюта на Бруно Акрапович начело на пазарджишкия тим. Единственото попадение в срещата вкара Дуду в 75-ата минута. С успеха си Черно море има в актива си вече 22 точки и измести от четвъртото място градския съперник Спартак 1918 Варна. Хебър пък остава последен със 7 точки. Преди началото на мача с..

публикувано на 20.10.24 в 18:50
Александра Фейгин

Александра Фейгин С шесто място на турнир по фигурно пързаляне в Ница

Александра Фейгин се класира на шесто място, а Кристина Григорова е 23-а в крайното подреждане при жените на международния турнир по фигурно пързаляне от сериите "Challenger" в Ница (Франция). Фейгин събра 157.47 точки, след като се нареди пета в кратката и десета във волната програма. Григорова има 112.49 точки и завърши 23-а от 27 фигуристки...

публикувано на 20.10.24 в 18:46
Радослав Росенов с европейска титла по бокс при мъжете до 23 години

Радослав Росенов с европейска титла по бокс при мъжете до 23 години

Радослав Росенов донесе на България първа титла от европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години в София. Във финала в категория  60 килограма в столичната зала "София" 20-годишният българин надигра арменеца Артур Сахакян с пълно съдийско единодушие.  Европейският вицешампион при мъжете от тази година Росенов и неговият съперник Сахакян..

публикувано на 20.10.24 в 18:02
Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм

Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм

Американецът Томи Пол победи Григор Димитров с 6:4, 6:3 във финала на тенис турнира в Стокхолм. До момента и двамата имаха по една титла в това състезание от сериите АТП 250, което е с награден фонд 767 455 евро. От днес обаче Томи Пол е двукратен победител, а Димитров остава с един трофей и три загубени финала. Номер 3 в схемата на турнира обаче остава..

публикувано на 20.10.24 в 18:00

Боряна Калейн: Платих много голяма цена в сълзи

Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн призна, че е преминала през трудности в кариерата, но целта й винаги е била да постигне нещо голямо. На Игрите в Париж 2024 тя завоюва сребърно отличие с многобоя. Така тя донесе втори медал за България в историята в индивидуална надпревара при жените след среброто на Адриана Дунавска от Сеул 1988...

публикувано на 20.10.24 в 11:44

Меси заби хеттрик, Интер Маями с рекорд в МЛС

Лионел Меси отбеляза хеттрик, вкарвайки три гола за 12 минути при убедителната домакинска победа на Интер Маями с 6:2 над Ню Инглънд Революшън в американската Мейджър Лийг Сокър. С успеха Интер Маями подобри рекорда по спечелени точки за един сезон във футболното първенство на САЩ. Меси влезе като резерва в 57-ата минута и се разписа..

публикувано на 20.10.24 в 10:16

Реал се наложи над Селта, Модрич подoбри рекорд

Реал (Мадрид) се наложи при гостуването си на Селта Виго с 2:1 в среща от десетия кръг в испанската футболна Ла Лига. Лука Модрич влезе като резерва и стана най-възрастният играч в историята на клуба, участвал в официален двубой - 39 години и 40 дни. Хърватинът беше в основата на победното попадение. Отборът на Реал (Мадрид) събра 24 точки на..

публикувано на 20.10.24 в 08:59