Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има отделни места, които все още са без ток

Ком. Николай Николаев: Издирва се още един човек

"Не се налага включването на армията, това е по преценка на Кризисния щаб"

| Интервю
Снимка: БГНЕС

"Издирва се още един човек. Три жертви са намерени".

Това съобщи пред БНР комисар Николай Николаев, началник на Пожарната в Бургас, след проведено заседание на Кризисния щаб в Царево.

Той посочи, че ситуацията е овладяна, основно се извършва отводняване и възстановяване на пътни артерии. Освободено е движението на юг от Царево по обходен път през "Нестинарка" и квартал "Василико".

"Преди Синеморец нивото на водата е високо и там се минава само с високопроходима техника", обясни ком. Николаев.

Има отделни места, които все още са без ток, екипи работят за отстраняване на авариите, съобщи началникът на Пожарната в Бургас и уточни, че техните екипи участват в акциите на територията на Царево, Лозенец, "Арапя" и село Фазаново.  

Къмпинг Арапя, 6 септември 2023 г.; Снимка: Даниела Костадинова

"Няма сигнали, които да не можем да обслужим в момента. Събрали сме екипи и от съседни общини. Не се налага включването на армията, това е по преценка на Кризисния щаб", каза ком. Николаев.

Щетите от наводнението, Арапя; Снимка: Даниела Костадинова

Интервюто на Даниела Големинова с комисар Николай Николаев и репортаж на Даниела Костадинова от къмпинг "Арапя" в предаването "12+3" можете да чуете от звуковите файлове.

По публикацията работи: Наталия Кръстева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Слънчев бряг

Очаква се по-добър туристически летен сезон

Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през миналата година, но ръстът на туристите няма да е много висок. Това прогнозира за БНР Иван Грошев – председател на асоциацията на агенциите за входящ туризъм преди официалното откриване на сезона през следващата седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, каза Иван Грошев:..

публикувано на 12.05.24 в 16:38
Дейвид Камерън

Камерън: Забрана за продажба на британско оръжие за Израел би укрепила "Хамас"

Забрана Обединеното кралство да продава оръжие на Израел само би укрепила “Хамас”, заяви британският външен министър Дейвид Камерън за Би Би Си. Камерън посочи, че въпреки че няма да подкрепи голяма наземна офанзива в град Рафах в Ивицата Газа, Обединеното кралство няма да копира плановете на САЩ за спиране на някои продажби на оръжие. Той каза,..

публикувано на 12.05.24 в 16:11

Искат изграждане на ракетни площадки за противоградова защита в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил инж.Огнян Атанасов и областният управител инж.Александър Пандурски инициират среща с Изпълнителната агенция “Борба с градушките”. Ще се настоявя за изграждане на ракетни площадки и противоградова защита. За това настояват и земеделски прозиводители и най-вече овощари и черешопроизводители от района. Над 20  хил. декара са..

публикувано на 12.05.24 в 16:06

Израелски танкове са влезли в две предградия на град Газа

Израелската армия е изпратила танкове в две предградия на Газа. Съобщава се за тежки бомбардировки и разрушени няколко жилищни постройки. Междувременно от здравното министерство в анклава съобщиха, че над 35 хил. души са жертвите от началото на продължаващия вече седем месеца конфликт. Израелски танкове са щурмували отново южното предградие на Газа..

публикувано на 12.05.24 в 15:36
Гордана Силяновска, президент на Република Северна Македония

Гордана Силяновска положи клетва като президент на Северна Македония

Новоизбраният президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова положи клетва пред парламента на страната. В словото си пред депутатите тя заяви: "Да имате разбиране за мое евентуално вето, за моите предложения, за моята меритокрация и накрая - за върховенството на правото и това ще може да направи тази страна европейска държава"...

публикувано на 12.05.24 в 15:16

Най-малко 19 души са пострадали при украински удар в Белгород

Най-малко 19 души, сред които две деца бяха ранени при частично срутване на 10-етажен жилищен блок в руския град Белгород вследствие на украински удар.  Според руските служби за справяне с извънредните ситуации, поне още 10 души са затрупани под развалините на сградата. Белгород, който се намира близо до границата с Украйна, често става обект на..

публикувано на 12.05.24 в 14:57

ОИК- Кюстендил отказа да прекрати правовощията на кметовете на Жабокрът и Долна Гращица

Общинската избирателна комисия-Кюстендил отказа да прекрати правомощията на кметовете на селата Жабокрът Юлиян Максимов и на Долна Гращица Екатерина Николова, които в деня на полагане на клетва не са се били отписали като съдружници и в управителните органи на дружество с ограничена отговорност и на кооперация. Решението може да се обжалва в..

публикувано на 12.05.24 в 14:40