Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недялко Недялков: Ако спечели изборите, пътят на Терзиев е МС и превземането на ПП

Най-мъжкото присъствие в битката за София е това на Ваня Григорова, смята журналистът

| Интервю

"Дали е Хекимян, дали е Георгиев, дали е Терзиев – това са едни и същи кандидати на правителството. Това са кандидати на некоалицията, на сглобката, те имат едни и същи послания, те имат едни и същи евроатлантически цели и ценности - за мен това е един и същи човек в неговото многообразие, това са едни и същи кандидати за по-розова София". Това заяви пред БНР Недялко Недялков – собственик на Агенция ПИК.

"Бях много скептичен към анонса, че Антон Хекимян ще бъде кандидат-кмет на ГЕРБ. След като видях огъня, който се изсипа върху гърба на горкия колега Хекимян от розовия комунизъм и неговите жълтопаветни медии, наистина ми дожаля за него и вече започвам да смятам, че той е бил добра кандидатура дотолкова, доколкото извади на повърхността лицемерието на българските медии и грантоядната журналистика от "Америка за България"", коментира той. И продължи:

"Хекимян беше много добър, готин, приемлив, един от нас до вчера, докато съучастваше в подмяната на обективността в журналистиката, доколкото той също съучастваше в писането на черни списъци с неудобни събеседници. Той беше ок, когато беше в синхрон с правата линия и изведнъж, когато реши да поеме по свой собствен път, той стана лош и неудобен. Когато Хекимян беше част от т.нар. "Божков тв" по време на протестите, беше добър, сега стана лош, неприемлив, беше отлъчен, стигматизиран от стадото. Как става този катарзис за една нощ – това искам да питам жълтопаветната общност, негови колеги – настоящи и бивши, които изведнъж го припознаха като предател".

Според него най-неприятното е отново съотносимо към БТВ – как в рамките на няколко дни един ключов служител в телевизията е освободен доброволно, без никакви санкции, без предизвестие. 

"Искам да видя договора на Хекимян, искам да разбера – имало ли е съглашение между ръководството и собствеността на бТВ и политическа партия ГЕРБ. Искам да разбера кой е реалният собственик на телевизията. Това е голямата тема, а не частното решение за г-н Хекимян".

По думите му Георги Георгиев е подготвен и компетентен човек по темите на София. Той би продължил линията на Фандъкова, смята Недялков.

"Хекимян е поредното самопризнание на Борисов, че хората около него не стават за номинация. Той бяга от това да номинира активисти на ГЕРБ. Не разбирам защо Борисов се плаши да номинира активна партийна кандидатура. Това означава ли, че той няма доверие на своите приближени?".

В предаването "12+3" журналистът изказа мнение, че най-мъжкото присъствие в битката за София е това на Ваня Григорова

"Смятам, че нейните шансове за балотаж са значими. Липсва ми силов, консервативен профил, човек, който да излезе с ясна и силна програма за СофияПо-консервативна София няма своето представителство на тези избори".

Според него Терзиев ще се опита да подмени компрометираните Кирил Петков и Асен Василев

"Тези момчета се провалиха, идва на дневен ред тяхното надграждане, по-добрата версия. Г-н Терзиев не е за подценяване. Той е една подобрена версия на същото. Ако спечели изборите, неговият път напред е ясен – Министерският съвет и превземане на "Продължаваме промяната"".

Недялков е категоричен, че при нови избори коалицията ПП-ДБ няма да вземе повече от 10%. Според него коалицията ще последва съдбата на ИТН. 

Всеки ще обяви тези избори за победа, изказа мнение още Недялко Недялков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Урсула фон дер Лайен

Урсула фон дер Лайен ще бъде председател на Европейската комисия за втори мандат

Европейските лидери одобриха номинациите на Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Еврокомисията, Антониу Коща за председател на Европейския съвет и Кая Калас за върховен представител по външната политика и сигурност.  С одобрението на номинациите, както и с приемането на стратегическия дневен ред за следващите 5 години, приключи..

обновено на 28.06.24 в 03:17
Урсула фон дер Лайен

Урсула фон дер Лайен: EС се нуждае от 500 млрд. евро инвестиции в отбрана

Eвропейският съюз се нуждае от 500 милиарда евро инвестиции в отбрана през следващите 10 години. Това е заявила председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред лидерите на 27-те еврочленки, които заседават в Брюксел. За това съобщава изданието "Политико", позовавайки се на три независими източника. Фон дер Лайен е призовала лидерите..

публикувано на 27.06.24 в 20:37
Йенс Столтенберг

Столтенберг: НАТО е много издръжлив отбранителен съюз и няма да има заплаха за оцеляването му

НАТО е много издръжлив отбранителен съюз и няма да има заплаха за оцеляването му нито от евентуално завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, нито от победа на крайната десница на изборите във Франция. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за агенция Франс прес. Защото според него силна НАТО е в интерес и на Франция, и на..

публикувано на 27.06.24 в 20:25
Димитър Главчев

Премиерът Главчев ще води делегацията на срещата на върха на НАТО във Вашингтон

Премиерът Димитър Главчев ще води делегацията на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това стана ясно от негово изявление пред журналисти в Брюксел, след като президентът Румен Радев отхвърли предложението на служебния кабинет да ръководи българската делегация на срещата. "Водени от това, че става въпрос за държавни дела, за върховния главнокомандващ..

публикувано на 27.06.24 в 20:02
Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев

Министерството на отбраната: Позицията на България е синхронизирана със съюзниците от НАТО

В приетата от Министерския съвет позиция на страната ни за срещата на върха на НАТО във Вашингтон идния месец няма нищо, което да накърнява националния ни интерес или да застрашава националната сигурност. Това заяви заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев по повод на отказа на президента Румен Радев да води делегацията на страната ни във..

публикувано на 27.06.24 в 19:20
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Карадимов (вляво) и кметът на Сливен Стефан Радев

Близо 14 милиона лева ще бъдат дадени на Сливен по ПВУ

Близо 14 милиона лева ще бъдат дадени на община Сливен по Плана за възстановяване и развитие за изграждане на довеждаща инфраструктура в новия индустриален парк. Той е планиран да заема площ от 450 декара в района летище „Бършен“. Днес министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов бе в Сливен, за да проведе работна среща по този повод с..

публикувано на 27.06.24 в 19:02

МВР даде още подробности за Брендо

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов потвърди на брифинг, че последната информация, свързана с Евелин Банев-Брендо, води към сепмеври 2021 година, когато той беше задържан близо до Киев. Министърът уточни, че след ареста на Банев българската държава е изпратила до бюрото на Интерпол в Украйна всички необходими документи за екстрадицията му в..

публикувано на 27.06.24 в 18:53