Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Стоян Георгиев: Семейните отношения са област, която не се случва от само себе си

Стоян Георгиев
Снимка: Добринка Добрева

"Психотерапевтите се увеличават и в България и се наблюдава едно по-сериозно ниво на осъзнаване на този вид услуги и от българите, като че ли все повече хора имат нужда от пътеводител в тази объркана среда, сподели за "Нощен Хоризонт" Стоян Георгиев, фамилен психотерапевт.

"Хората имат повече нужда от външен поглед, който да им помогне да се ориентират в тяхната лична или семейна ситуация. Имат нужда от подкрепа и съпричастност, която да им помогне да намерят надежда, да бъдат окрилени да продължат със свежи сили напред.

Най-честите причини, за да ме търсят са семейните взаимоотношения, защото аз съм тясно специализиран в работа с двойки, с техните деца, цялото семейство, проблеми с разширеното семейство, как те взаимодействат, защото и там се появяват пробойни... Това е моята тясна експертиза, каза още Георгиев.

"До голяма степен семейството е една от най-дълбоките области в живота на човека, които са свързани с неговото удовлетворение. За цялостното усещане за успех в живота.

Започнах практика си през 2007 година и към днешна дата ми прави впечатление, че хората вече си дават сметка, че семейните отношения са област, която не се случва от само себе си, че изискват също толкова време и инвестиция, както която и да е друга сфера от нашия живот.

Първоначално хората не го разбираха така, трябваше много да им повтарям, че това е така, че една връзка, едно семейство, за тях трябва да се полагат усилия.

Все повече хора чувам, които казват при мен, че те са готови да положат усилия. Това изисква личностно развитие и осъзнаване, поемане на отговорност, силна мотивация за подобряване на взаимоотношенията във връзката, в семейството, с децата, поясни още психотерапевтът.

Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Еленко Попов - Клиника по Урология и Андрология на  УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”

Доц. Еленко Попов: Над 25-30 на сто хората срещат уринални проблеми

Наред с лесната уморяемост и промените в паметта, едно от неудобствата на напредналата възраст е изпускането на урина . "Причините са комбинация от няколко проблема , това са възрастовите процеси, заседнал начин на живот и намалена подвижност, промените в долните пикочни пътища, като това се случва и при мъжете, и при жените , каза за..

публикувано на 02.12.23 в 15:18

"След края на историята" с Александър Сивилов: Кисинджър между доброто и злото

През 1973 г. Хенри Кисинджър получава нобеловата награда за мир за приноса си към прекратяването на войната във Виетнам. Заради номинацията двама членове на комитета демонстративно го напускат. Целият живот на американския политик е точно такъв низ от противоречия. Днес след смъртта му всички говорят само за постиженията му, но рядко се споменава,..

публикувано на 02.12.23 в 13:55

"По ръба" с Калина Андролова: Схемата "Топлофикация" и войната срещу БЕХ

Схемаджиите очакват бюджетът на ПП да мине в парламента. След което БЕХ ще продължи да потъва тихичко, а "Топлофикация София" ще се окаже с нов собственик. "Булгаргаз" има вземания от "Топлофикация София" в размер на 750 млн. лева. Отделно БЕХ има вземания от "Топлофикация София" в размер на около 800 млн. лева. Общо това са 1 милиард и 550 млн...

публикувано на 02.12.23 в 13:45

Коментар на Петър Волгин: Кириак Стефчов – вдъхновител на външната ни политика

Колко хубаво щеше да бъде, ако в международните си контакти нашите управляващи се държаха с достойнство и поставяха на първо място интересите на България. Ако успяваха да съчетаят съюзническите задължения със свободата да имат различно мнение от това на партньорите, когато се налага. Ако се държаха независимо и не съгласуваха всяка своя реплика с..

публикувано на 02.12.23 в 12:40

платена публикация
Какви са ползите от използването на стойки за монитори?

В днешния бързоразвиващ се технологичен свят ергономията и комфортът на работното място придобиват все по-голямо значение. Един от ключовите елементи в създаването на оптимална работна среда е използването на стойки за монитори. Тези елементи не само подобряват ергономията, но и допринасят за повишаване на продуктивността и намаляване на риска от..

публикувано на 01.12.23 в 17:08
Доброслав Димитров

Доброслав Димитров: Ще трябват все повече IT специалисти. Ръстът не е достатъчен

"Хората в нашия сектор не търсят реализация в чужбина . Даже напротив – при нас има нетно връщане на хора от чужбина към България . Наши сънародници, които завършват западни университети, се връщат, за да правят кариера тук." Това заяви в интервю за БНР Доброслав Димитров, председател на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ)...

публикувано на 01.12.23 в 08:45

„Желание“ – магия в анимацията и анимация в магията?

„Желание “ връща към най-добрите времена на анимацията . По повод 100- годишнината от създаването си, едно от най-обичаните студия Дисни ни представя „Желание“. Филм с красива анимация и вдъхновяваща музика , подобно на толкова много любими приказни истории . Рекламната кампания на филма започна с излизането на песента „Пожелавам си“ в..

публикувано на 29.11.23 в 17:19