Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Байдън може да посети Израел още тази седмица

Джо Байдън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Джо Байдън сериозно обмисля да посети Израел още тази седмица. Това съобщи американската телевизия Ен Би Си, като се позова на три източника от администрацията. Планирането на визитата вече е в ход, включително и на място в Израел. Не е ясно дали Байдън ще посети и други места в региона. 

Визита от страна на америнския президент в Израел би била от "стратегическа важност", посочи по този повод говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари. 

В понеделник Байдън отмени пътуване до щата Колорадо, за да се срещне със своя екип по национална сигурност и да обмисли поканата да отиде в Израел, припомня Гардиън.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Байдън: Ще е голяма грешка, ако Израел окупира отново Газа

Израел трябва да елиминира терористите от "Хамас" в Ивицата Газа, но би било голяма грешка, ако отново окупира тази територия, след като се изтегли от там през 2005 година. Тази позиция изрази ясно и публично снощи президентът на  Съединените щати Джо..

публикувано на 16.10.23 в 18:18
Британският премиер Риши Сунак.

Сунак: Като приятел ще продължим да призоваваме Израел да избегне нараняването на цивилни

Британският премиер Риши Сунак потвърди, че най-малко шест британци са били убити в Израел при нападението на "Хамас". В обръщение към депутатите в Камарата на общините Сунак отново заяви, че правителството подкрепя правото на Израел да се защити и прави..

публикувано на 16.10.23 в 20:00

Пред Би Би Си се проведе протест заради отразяването на конфликта между Израел и "Хамас"

Около 400 демонстранти се събраха пред сградата на Би Би Си в централен Лондон с развети израелски знамена и лозунги: "След като кралят може да нарече "Хамас" терористи, можете и вие".   Официалната политика на Би Би Си е, че не може да нарече "Хамас"..

публикувано на 17.10.23 в 02:17
Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан.

Иран предупреди за възможна атака срещу Израел

Иран предупреди за възможна изпреварваща атака срещу Израел в следващите часове. Министърът на външните работи на Ислямската република Хосейн Амир Абдолахиан предупреди, че подобно превантивно нападение може да се очаква. "Всички опции са налични..

публикувано на 17.10.23 в 02:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Швейцария спечели "Евровизия"

Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия". Изпълнителят Немо триумфира в шведския град Малмьо с песента "Кодът". Хърватия остана на второ място с песента "Рим Тим Таги Дим" на Бейби Лазаня, а на трето място е Украйна с песента "Тереза и Мария"...

обновено на 12.05.24 в 02:50
Министерство на иновациите и растежа

До 15 май компаниите да кандидатстват по процедурата за разработване на иновации

До 15 май български компании могат да кандидатстват по процедурата за разработване на иновации, която е с бюджет 127 милиона лева. Наближава крайният срок, през които български компании могат да кандидатстват по процедурата "Разработване на..

публикувано на 11.05.24 в 21:28

Икономически песимизъм властва сред европейците преди евровота

Според проучване, проведено от "Би ви ей Ексайт" (Bva Xsight) за медиен консорциум начело с френско-германската телевизия Арте, 41 на сто от европейците се безпокоят основно за здравето си. На второ място се нареждат войната и покупателната способност..

публикувано на 11.05.24 в 21:26

Нов конкурс за управител на болницата в Дупница

Обявен е нов конкурс за управител на общинската болница в Дупница по решение на съветниците, след като проведеният на 4 април избор се провали и никой от двамата кандидати не получи минималната оценка и бал. Новият конкурс е обявен за 12 юни.  5..

публикувано на 11.05.24 в 21:09

Ден на работодателя в гр. Рила

Ден на работодателя беше организиран в гр. Рила- инициативата е на Бюрото по труда в Дупница, след като от години безработицата в малката община е около и над 10 %. На борсата се явиха и безработни от съседната община Кочериново.  В общината и в..

публикувано на 11.05.24 в 20:59

Черни лешояди вече отглеждат потомството си на територията на Природен парк "Врачански Балкан"

Три двойки черни лешояди вече имат потомство и отглеждат малките си на територията на Природен парк "Врачански Балкан". В района от години се работи активно за възстановяването на този защитен вид птици.  След изчезването на черния лешояд от..

публикувано на 11.05.24 в 20:39

Празник на яйцето в Павликени

Яйцето като символ на живота празнуват днес в Павликени. В 11-ото издание на празника акцент са традициите и обичаите на населените места и екологията. Репортаж на кореспондента ни Здравка Маслянкова. Хиляди гости се събраха на традиционният вече..

публикувано на 11.05.24 в 20:36