Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Болярово, избран с над 70% подкрепа, ще работи за откриване на туристическо КПП в района на село Странджа

"Аз съм работил добре с много правителства"

| Интервю
Община Болярово
Снимка: Радио Стара Загора

Някои от кметовете бяха избрани с рекордна подкрепа на проведените местни избори. Сред тях е досегашният кмет на община Болярово Христо Христов, който спечели  убедително изборите за осми пореден път. Той получи подкрепата на 77,75% от гласоподавателите.

"Хората преценяват кой им решава проблемите. Всичко е много труд и внимание", разкри той формулата на успешното управление пред БНР. 

Много неща са случиха на територията на общината в предишните 7 мандата, посочи кметът. 

"Приоритет са социалните услуги. Голяма част от населението е възрастно. Ние бяхме и една от първите малки общини, които отмениха таксите за детските градини. Имаме 4 социални заведения, които изградихме в този период. Проектът "Топъл обяд“ вече обхваща над 320 човека от нашата община. Осигуряваме социален асистент и домашен помощник. Подпомагаме социално слабите деца в началото на учебната година".

По време на осмия си мандат кметът е обещал да се захване с още няколко неща

"Сред тях е отварянето на малко туристическо КПП в района на село Странджа, който може да се оживи. Достъпът до Истанбул ще е по-пряк.

Ще работим и на територията на община Болярово, в село Стефан Караджово, където има минерална вода, да бъде отдадена на концесия. 

Успяхме да сменим водопроводните системи на 5 села, има още 15, които трябва да се подменят. В 4 места имаме готови технически проекти". 

Христо Христов отчете, че бежанският поток в граничната община е увеличен. Смята, че е необходима по-сериозна охрана на района и трябва да бъде върнато граничното полицейско управление, което е било закрито по времето, когато Бойко Рашков беше вътрешен министър.

Аз съм работил добре с много правителства, посочи кметът. 

Бюджетът на община Болярово за 2023 година, приет през септември, е в размер на 14 милиона, каза той. 

"Не са малко, но са недостатъчни. Имаме подготвени проекти. За 4 години бяха реализирани около 18 милиона по проекти в инфраструктура, образование и култура".

Цялото интервю на Снежана Иванова с Христо Христов може да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Терем" - на първо място в конкурса за основен ремонт на двигателите за МиГ-29

"Терем" е класирана на първо място в конкурса за основен ремонт на шест двигателя за МиГ-29. Това става ясно от публикуваните в портала за обществените поръчки документи. Ремонтът  ще струва 23 544 000 лева.  На второ място е класиран завод от Полша, който традиционно участва в подобни процедури.  Заради липса на кандидати, миналата година МО..

публикувано на 15.06.24 в 21:23

Туристическият бранш в Гърция иска ограничаване на круизните кораби до няколко острова

Туристическият бранш в Гърция настоява за ограничаване на круизните кораби до няколко острова. Премиерът Кириакос Мицотакис обеща да въведе мярката от следващата година. Островите не могат да поемат и да обслужат всички туристи от круизните кораби, коментират представители на бизнеса от Санторини и Миконос- най посещаваните дестинации. От..

публикувано на 15.06.24 в 21:18
На 14 юни 2024 г. САЩ обявиха, че кейът ще бъде отделен от брега на Газа за втори път в рамките един месец поради бурното море

Временно премахнато е пристанището на американските военни за хуманитарна помощ в Газа

Пристанището за хуманитарна помощ в Ивицата Газа, изградено и управлявано от американските военни, е временно премахнато. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на данни от сателитни снимки.  8 израелски войници са били убити в южната част на Ивицата Газа Според агенцията - причината са очакваните лоши условия в морето. Временното..

публикувано на 15.06.24 в 20:41

Десетки се включиха в Похода за семейството в София

Десетки граждани се включиха в Похода за семейството в София, като се обявиха за утвърждаване на брака като добродетелен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешките семейни ценности и добродетели. Основното, което събра хората в Похода за семейството, са християнските добродетели, които са в основата на всяко едно..

публикувано на 15.06.24 в 19:16

Германия въведе временен контрол на границата с Нидерландия

Германия въведе временен граничен контрол на границата с Нидерландия като част от засилените мерки за сигурност преди утрешния мач от Евро 2024 между Полша и Нидерландия в Хамбург. Това съобщи АФП. Една от целите на контрола е да се разпознаят възможно най-рано потенциалните извършители на насилие и да се предприемат мерки за отказ на влизане..

публикувано на 15.06.24 в 19:10

За мюсюлманите започва Курбан Байрам

От днес започва Курбан Байрам за мюсюлманите. Празникът продължава до 19-и юни.  Арифе – денят, в който мюсюлманите се подготвят за Курбан байрам Това е най-големият мюсюлмански празник, в памет на пророка Ибрахим, който е бил готов да пожертва сина си, за да покаже отдадеността и вярата си към Аллах.  За празника се раздава курбан на близки и..

публикувано на 15.06.24 в 19:07

Зеленски: Трябва да решим заедно какво означава справедлив мир за света

Американска финансова помощ за Украйна, надежда за бързо постигане на "справедлив мир" от Киев и отхвърляне на поставените от Владимир Путин условия за примирие. Това са част от ключовите моменти от първия ден на започналата днес в Швейцария двудневна среща за постигане на мир в Украйна. Междувременно Швеция съобщи за прихванат в нейното въздушно..

публикувано на 15.06.24 в 19:05