Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Андреев: За редовните дарители не е нужно да дойде Коледа, за да помогнат!

Много е важно държавата да повиши културата на хората и да започне да има превенция

2
Павел Андреев
Снимка: Личен архив

"Това, което съм забелязал през годините работа в сферата на дарителството е, че даряват хора от всички прослойки на обществото, но общото при тях е, че те са достигнали до някакво ниво в живота си, което ги удовлетворява лично и имат нужда да помогнат, каза в "Нощен Хоризонт" Павел Андреев, създател на платформата PavelAndreev.BG.

PavelAndreev.BG е най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании за набиране на средства за лечение и за социални каузи в България.

280 са активните до момента кампании на платформата.

Тя свързва успешно хората, които имат нужда от помощ с хората, които имат нужда да помогнат. Платформата е високо технологична и предлага шест удобни метода за дарение, които обхващат нуждите на всички дарители по цял свят. Отличава се с конкретно и ясно дефинирани правила за изплащане на средствата по здравните кампании и екип, който е до бенефициентите от пускането на тяхната кампания до успешния й завършек.

"За платформата мога да кажа, че тя беше създадена не затова, за което е в момента. Това се направи, за да мога по-лесно да дигитализирам на едно място пари с мои приятели, с които сме разделени от дистанция, за да можем с тях да не си превеждаме пари по сметки, а дигитално на едно място това да бъде обединено. 

След това обаче това нещо съвпадна с моите мисли и с една жена, с която се открихме взаимно. Тя искаше да се направи кампания в помощ на две деца по време на пандемията, така започнахме всичко с тяхното подпомагане и изведнъж нашата платформа стана видима за обществото.

Всичко в едни момент си съвпадна, разказа още Павел Андреев. 

Павел Андреев

Той посъветва хората, че щом има нещо или мисъл, с която "ставате и лягате, значи трябва да го осъществите".

"Бих казал още, че хората не знаят как да водят благотворителни кампании и това е нормално. Ние винаги водим разговори с хората, които пожелаят да стартират кампания при нас. 

Даваме им насоки как да разкажат емоционално личната си история, да покажат реално какви са проблемите им, пред дарителя не е нужно да показваш сила, той е за да ти помогне и той ще ти помогне, защото вижда, че ти си в труден момент.

Бъдете прозрачни към дарителите, давайте отчети за събраните средства, отговаряйте на всяко обаждане, аз вдигам на всеки - дарител, бенефициент, правете го и вие. Дръжте хората в течение с развитието на каузата - добро, лошо - всичко си казвайте, както е, посъветва още дарителите и търсещите помощ от кампании хора, Павел Андреев.

По думите му - "За редовните дарители не е нужно да дойде Коледа, за да помогнат!". 

Павел Андреев
Някои от хилядите успешно реализирани кампании са: 

"Живот за бебе Кристин" - тя страда от сърдечна недостатъчност и има нужда от трансплантация на сърце. В рамките на 10 дни бе събрана сумата от почти 1 милион лева и детето беше транспортирано с медицински самолет до Индия, където бе извършена успешно трансплантацията. Днес тя е в България със семейството си. 

"Дари живот на Митко" - той страда от левкемия и за лечението му бе събрана сумата от почти 1,3 милиона лева. Лечението все още е в ход. 

Към платформата има стартиран и Фонд за лечение на деца, който представлява месечен абонамент или еднократно дарение по сметка и цели да подкрепи лица до 18 г., които се борят с онкологично заболяване или имат нужда от трансплантация. Целта на Фонда е да подкрепи кампаниите в самото начало или в момента, в който спадне дарителската подкрепа. По този начин се гарантира мигновения старт на лечението и това то да не бъде прекъснато в даден момент. 

Също, има редица социални каузи, които са успешно реализирани или са в ход като: строителство и ремонти на храмове, кампании в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, кампании за издаване на книги, за спасяване на животни и изграждане на приюти за тях. 

Амбициите и целите на екипа са през 2024 г. платформата да се утвърди не само в България, но и в цяла Европа и да добие авторитета и ранга на най-големите благотворителни организации. Това би бил огромен успех не само за тях, но и за прославянето на България. 

Павел Андреев
Павел Андреев е роден на 17 септември 1991 г. в град Добрич. Завършва “Първа езикова гимназия” гр. Варна с немски език, а след това Университет по архитектура строителство и геодезия (УАСГ) специалност строителство на сгради и съоръжения (ССС). Професионалната му практика стартира с редица стажантски позиции още с идването му да следва в гр. София на 19 години. След завършването си на 24 години стартира работа като ръководител на проекти в строителна компания в гр. Варна като там работи 7 г. до навършване на 31 годишна възраст. Успоредно успява да развие и малък бизнес в сферата на имотите. На 20 години за първи път се среща с благотворителността под различни форми и не спира да активен в това. На 7 октомври 2021 г. учредява Фондация Павел Андреев, която е и юридическото лице зад платформата PavelAndreev.BG.

Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сдружение "Добро сърце" е създадено, за да помага на хората

В рубриката „Горещи сърца“ ви предлагаме среща с Борислав Павлов. Той е на 35 години, от Пазарджик, и е председател на сдружение „Добро сърце“, което е създадено, за да помага на хората в нужда.   Идеята за създаването на  благотворителната организация е на трима млади хора, които в годините на Ковид пандемията, решават, че трябва да бъдат..

обновено на 12.05.24 в 06:09
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова иска да остане в България, а преди всяка партия се обажда на майка си

"Засега съм тук и се надявам, че ще остана. От най-ранна детска възраст съм казвала, че искам да стана световен шампион с българското знаме. Работя за това и се надявам, че няма да има пречки по пътя ми". Това заяви пред БНР шахматиската Нургюл Салимова и  призна, че е получавала покани да се състезава за друга държава. Важно е шахът да става..

публикувано на 10.05.24 в 19:45
Райна Кабаиванска

Райна Кабаиванска: Стремя се да има предаване на знанията между поколенията!

"Христос Воскресе! Макар че, нямам навика да казвам това, защото съм комунистическо дете, родена съм 1934 г., израснала съм в комунистически режим и нямах понятие от религиозните празници, сподели за БНР оперната прима Райна Кабаиванска, един от най-значимите сопранови гласове през втората половина на XX век, музикална педагожка и общественичка. Тя живее..

публикувано на 07.05.24 в 11:35

С инжекция, утеха и песнопение медицинската сестра и презвитера Калина Митева слави Бога

Калина Митева работи в Спешното отделение на Врачанската болница. Тя е хирургична медицинска сестра. От 25 години е презвитера. Тогава съпругът й Димитър е бил ръкоположен за свещеник. "Или както близките ме наричат - баба попадия". От малка е впечатлена от лекарите и медицинските сестри, които са я лекували, тъй като много е боледувала...

обновено на 05.05.24 в 17:30
Мария Антонова

Мария Антонова: Блага притежаваше най-ценното качество - да имаш дълг към близки, към приятели!

"Бъдете изобретатели, откриватели в любовта! Не бъдете епигони, чиновници и бюрократи в собствените си чувства!" Това е едно от завещанията на Блага Димитрова – една от изключително талантливите български поетеси , чиито творби носят необичайна дълбочина на прозренията и вдъхновяват поколения читатели.  Родена през 1922 г., тя от ранна..

публикувано на 29.04.24 в 15:00

Младен Мисана вълнува с поезията си

Младен Мисана започва да пише в ранна детска възраст. Когато бил на 4 години, на стиховете му се е радвала баба му Райна, която го е отгледала. Тя събудила и интереса му към математиката, и към литературата. Росица Копукова и Младен Мисана са неразделим поетичен дует Публикува творбите си през 2013 -та година, дотогава те..

публикувано на 28.04.24 в 06:15

Силвия Кацарова празнува 70-годишен юбилей

Любовта на публиката е най-големият дар , каза пред БНР любимата на поколения българи певица Силвия Кацарова, която днес празнува 70-годишен юбилей . По този повод тя подготвя нов албум, който скоро ще бъде готов. Нейното желание е хората да не я приемат само като човек на изкуството, а като човек от техните редици. "Всички сме еднакви,..

публикувано на 26.04.24 в 14:54