Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев - наследникът на Борислав Михайлов, посочен от самия него?

Това съмнение изрази пред БНР адв. Георги Градев

| Интервю
Снимка: БГНЕС

В 13 часа днес се очаква заседание на Изпълкома на БФС. Дневният ред обаче не е обявен.

Не е ясно дали ще има оставка на Борислав Михайлов. Това, че ще има заседание, нищо не означава, подчерта в интервю за предаването "Преди всички" Владислав Стоянов от "Спортна редакция" на БНР. Той не е оптимист, че днес Михайлов ще подаде оставка и че ще има дълбоки промениОчаква обаче кадрови промени в ръководството. 

Вече се коментира дали това заседание ще бъде легитимно или не. Според журналиста, то най-вероятно ще бъде легитимно, независимо кой от двата състава на Изпълкома ще присъства. Единият е избраният на последния конгрес. Неговият състав се оспорва в съда, подчерта Стоянов. 

Най-вероятно той ще бъде предпоследният, предположи в интервю за БНР адв. Георги Градев. 

"При всички случаи законният състав - този, който е оповестен в Търговския регистър, не е поканен. Моята вътрешна информация е, че той не желае да се вижда с Петър Величков, който е от екипа на Димитър Бербатов. От друга страна в закона има една опция - че ако всички членове на Изпълкома се подпишат под протокол от заседанието, то е легитимно. Така че допускам, че е възможно те да вземат в по-ограничен състав това решение и след това неприсъствалите биха могли да подпишат този протокол. Нямаме мандатност в устава в момента". 

Според него в момента не е толкова важно дали Борислав Михайлов сега ще подаде оставка, защото през декември и януари няма мачове. 

"Кой ще подготви тези избори - тук е заровено кучето. Много е важно тази комисия да бъде съставена от независими експерти, от хора, които не са били в предишни конгреси, в подготовката", категоричен бе адв. Градев. И добави:

"Това означава, че лица като Борислав Попов, Емил Костадинов, Йордан Лечков, които винаги сме ги виждали в тези комисии, те не трябва да фигурират там. Смятам, че хората, които са заявили желание да се кандидатират, от сорта на Димитър Бербаров, Христо Крушарски - трябва да им се даде възможност да излъчат свой представител в тази комисия". 

Той изрази опасението си, че ще има опит да се наложи някой, който Михайлов си е харесал:

"Аз лично предполагам, че това е лицето Красен Кралев. Твърдя, че в правораздавателните органи има достатъчно документи както за финансови злоупотреби, така и за черно тото. Крайно време е държавният апарат да си свърши работата". 

Според Владислав Стоянов към момента статуквото печели. За фаворит може да бъде посочен човекът, който ще бъде избран от Боби Михайлов за негов наследник, изказа мнение и той в предаването "Преди всички".

Според него мандатност на президента на Съюза трябва да има. "Както БФС, така и УЕФА и ФИФА дълги години бяха структури, които се управляваха от едни сплотени малки общества, които бяха трудно сменяеми", коментира още спортният журналист.
Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Надежда Рангелова-Бояджиева: Дългосрочната перспектива на Детската болница е ключовото, не срокът

" Най-голямата причина за трудности и проблеми в процеса на изграждане на Националната детска болница е постоянната смяна на екипите, които работят по този проект, постоянната смяна на правителствата и липсата на последователни действия. За съжаление, всеки следващ или министър на здравеопазването, или директор на здравната инвестиционна компания..

публикувано на 03.06.24 в 10:56
Стефан Георгиев

Стефан Георгиев: Негласуващите отказват да легитимират елит, който не защитава интереса им

" Голяма част от българските граждани казват - този политически елит не защитава нашият интерес, поради което отказваме да го легитимираме . Не е просто – отегчих се или понеже са шести поредни избори, няма да гласувам. "Всички са маскари" е клише. Зад "Всички са маскари" се крият множество фактори – това, че не живея по-добре, въпреки..

публикувано на 02.06.24 в 10:07
Служебният министър председател Димитър Главчев (вдясно) се срещна в МС с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Форум на НАТО в София, жп инцидент и други теми от отминаващата седмица

Седмицата започна с кулминационната част от заседанието на парламентарната асамблея на НАТО и участието на генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг. Още преди обичайните финални снимки на участниците, се разпалиха и политическите страсти у нас. Парламентарната асамблея прие декларация за подкрепа на Киев и призова страните,..

публикувано на 02.06.24 в 10:04
Марк Галеоти

Марк Галеоти: Арестите в Русия не отстраняват основните проблеми на системата

Украйна и съюзниците ѝ с право могат да бъдат притеснени от правителствените промени, предприети от Владимир Путин в началото на петия му президентски мандат. Промените ще направят руската военна машина по-ефективна в близките месеци, но нито те, нито арестите на висши военни и бюрократи от министерството на отбраната изтръгват из корен..

публикувано на 30.05.24 в 17:34

"Затворник №1 съм." Защо националната програма за достъпна среда не помага на хора с увреждания?

Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с увреждания се оказва трудна или неприложима за някои от потенциалните ѝ бенефициенти. 76-годишният Кольо Колев от Ловеч живее затворен в апартамента си . За да излезе навън, съпругата му и приятели го изнасят на ръце в инвалидната му количка. "В блоковете..

публикувано на 30.05.24 в 10:55
Ирина Манушева

Ирина Манушева: Да скъсаме с масовото и задължително кандидатстване с външни оценявания!

Националното външно оценяване разтваря изключително много ножицата между училищата . Това заяви в интервю за БНР Ирина Манушева, бивш учител и граждански активист. " Образованието трябва да отваря врати, а не да затваря, както е в момента ", смята тя. Според нея е необходимо " да скъсаме с масовото и задължително кандидатстване с външни..

публикувано на 30.05.24 в 07:59

Асоциацията на екскурзоводите ще обжалва становище на КЗК

Ще обжалваме становището на Комисията за защита на конкуренцията , обяви пред БНР Николай Миндов от Асоциацията на екскурзоводите относно  документ на КЗК, според който нормативната уредба, регулираща дейността на екскурзоводите, съдържа ограничение на конкуренцията. В становището се казва, че всеки може да направи подробно проучване на..

публикувано на 29.05.24 в 12:36