Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири проекта на Община Плевен ще получат финансиране от Бюджет 2024

| Репортаж
Снимка: БГНЕС-архив

За област Плевен в Държавния бюджет за 2024-та са предвидени над 98 млн. лева за капиталови разходи. За Плевен средствата са над 13,7 млн. лева. 

Четири проекта на Общината ще получат финансиране от Бюджет 2024. Общата им стойност е близо 13 734 000 лева. Това съобщи кметът на Плевен д-р Валентин Христов. 

Този месец в Общината ще бъдат сключени договорите за саниране на многофамилни жилища, които се намират във всички части на Плевен.

По повод постъпили запитвания за сумата от 6,6 млн. лева с ДДС по проектното предложение за Многофункционална спортна зала в Плевен от Общината уточниха, че тя е за различни дейности във връзка с успешната реализация на проектното предложение. Тези средства са за проектиране, строителен надзор, одит, инвеститорски контрол, оценка за съответствие, държавни такси и всичко, което съпътства реализацията на проекта в цялост.

Още две проектни предложения за саниране и прилагане на мерки за енергийна ефективност на сгради в Плевен са получили одобрение.

Обектите, които предстои да бъдат реновирани, са Драматично-куклен театър "Иван Радоев" и зала "Спартак". Финансирането се отпуска по Националния план за възстановяване и устойчивост. За Плевенския театър безвъзмездното финансово подпомагане е в размер на малко над 1,9 млн. лева, за зала "Спартак" са предвидени близо 2,5 млн. лева безвъзмездно финансово подпомагане. 

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Транспортният бранш излъчи Николай Рашков като кандидат за евродепутат

Ще бъде ключово кои са хората, които оттук нататък представляват нашия държавен интерес. Това каза пред БНР Николай Рашков, издигнат от транспортния бранш у нас за кандидат за евродепутат. Той е част от гражданската квота в листата на ГЕРБ. ГЕРБ-СДС се регистрира за евроизборите: Води Росен Желязков, без Мария Габриел В европейските..

публикувано на 09.05.24 в 08:06

Спешно заседание в Плевен заради щетите от бурята

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов свиква спешно заседание на всички ангажирани с почистването и реда в града. Ще бъдат оценени и нанесените щети след снощната продължителна буря от силен дъжд и градушка. Около 20 часа снощи падна силен дъжд с градушка, с големина на лешник, 3-4 см на места. Те бяха придружени със силен вятър и порой в..

публикувано на 09.05.24 в 07:47
Павел Вълчев

Павел Вълчев: Формации под чертата могат да направят кампания, която да ги вкара в парламента

"Политическите формирования под чертата са на старта на кампания, в която тепърва ще се популяризират. Могат да направят кампания, която да им позволи да присъстват в парламента . Не говорим за радикални скокове." Това мнение изрази в интервю за БНР социологът от "Алфа рисърч" Павел Вълчев. Като каза, че именно по време на предизборната..

публикувано на 09.05.24 в 07:46
Гордана Силяновска

Гордана Силяновска и ВМРО-ДПМНЕ с убедителна победа на президентските и парламентарните избори

Гордана Силяновска Давкова, издигната от ВМРО-ДПМНЕ, спечели втория тур на президентските избори в Северна Македония срещу настоящия държавен глава  Стево Пендаровски. Силяновска обяви, че ще бъде президент на всички. Тя коментира и отношенията с България: "Не мога да кажа, че смятам ветото за инструмент за изграждане на добросъседство с..

публикувано на 09.05.24 в 07:42

Без представители на "неприятелски страни" на Парада на победата в Москва

Русия не е поканила на днешния Парад на победата в столицата официални представители на "неприятелски" страни, заяви говорителят на външното министерство Мария Захарова. От Москва съобщиха за 8 пострадали при украинска атака с дрон в Белгородския регион и за нападение срещу петролна база в Анапа в Краснодарския край. ЕС: Страните членки..

публикувано на 09.05.24 в 07:32

От днес започва изплащане на украинската помощ за фермерите

Седмица по-рано от обещаното от служебното правителството днес започва изплащане на украинската помощ към земеделските производители. Над 51 000 фермери ще получат 295 млн. лева  компенсаторната помощ заради негативите, предизвикани от войната в Украйна. Средствата са разпредели в две направления: 166 млн. лв. от тях са  за градинари,..

публикувано на 09.05.24 в 07:26

Отбелязваме Деня на Европа

Днес, 9 май, отбелязваме Деня на Европа. Датата бележи годишнина от историческата Декларация на Шуман, с която през 1950 г. тогавашният френски външен министър Робер Шуман залага идеята за днешния Европейски съюз. В тържествено отбелязване на Деня на Европа у нас ще участват държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Те..

публикувано на 09.05.24 в 07:20