Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха домашния арест на Габриела Славова, обвинена за убийството на Пейо Пеев

Близки на Пейо Пеев на протест пред Съдебната палата, 30 януари 2024 г.
Снимка: БГНЕС

И двете жени - майка и дъщеря, заподозрени за убийството на Пейо Пеев, ще чакат развитието на разследването в ареста, след като Софийският апелативен съд отмени домашния арест на Габриела Славова.

Част от мотивите бяха свързани с тежестта на обвинението, именно, че обвинението срещу Славова и майка ѝ Красимира Трифонова е за съучастие в убийството на Пейо Пеев заради наличието на достатъчно преки и косвени доказателства за тяхната вина и заради тежестта на самото престъпление. Другите аргументи на съда бяха свързани с анализ на това какво ще се случи с двете деца.

По-рано СГС определи домашен арест за Габриела Славова, именно заради това тя да се грижи за децата.

Междувременно, обаче, те бяха предадени от социалните служби на роднините на убития Пейо Пеев, така че съдът ще прецени, че има кой да гледа децата и затова Славова трябва да се върне в ареста.

Иначе, съдебният състав определи като изключително брутално престъпление срещу близък - в случая баща на детето й действията на Габриела Славова и майка ѝ Красимира Трифонова.

След съдебното заседание никой не коментира мотивите на съда, освен Велико Минков. Знаете, че той твърди, че е биологичен баща на малкото дете, който каза, че ще се бори за детето си и призова това, неговото припознаване да стане час по-скоро, за да може той да бъде в живота на детето си.

Важна подробност е, че Габриела Славова избра да не бъде днес в съдебната зала, така че предстои съдебна охрана да я вземе от дома ѝ и да я откара в ареста.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борислав Сандов, Стефан Тафров, Андрей Ковачев и Илхан Кючюк

Как да направим Европа територия на мир, сигурност и устойчиво развитие за поколенията?

Как да направим Европа територия на мир, сигурност и устойчиво развитие за днешното и следващите поколения? Това беше един от централните въпроси, дискутирани в Деня на Европа от кандидати за евродепутати и млади хора в Националния студентски дом в София.  Участие в дискусията "Европейски диалог: Идеи за по-добра Европа" взеха четирима..

публикувано на 09.05.24 в 14:55
Гордана Силяновска-Давкова

Гордана Силяновска-Давкова - първата жена президент на Северна Македония

Гордана Силяновска-Давкова ще бъде първата жена президент на Северна Македония. Гордана Силяновска и ВМРО-ДПМНЕ с убедителна победа на президентските и парламентарните избори Кандидатът на опозицията печели втория тур на изборите с над 65% или 300 000 гласа повече от опонента си настоящия държавен глава Стево Пендаровски. ВМРО-ДПМНЕ е първа..

публикувано на 09.05.24 в 14:41

До 25 май се подават искания за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес

До 25 май избирателите български граждани  с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места  в страната могат да подадат  писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията там .  При подаване на заявлението избирателят се вписва и в двата списъка - за..

публикувано на 09.05.24 в 14:18

"Лъжеш ли" ще гледа под лупа за неточни изказвания в предизборната кампания

Платформата "Лъжеш ли" отново ще следи за неточни изказвания по време на предизборната кампания. Изданието ще бъде седмо за платформата, която съществува от 2021 г., посочи пред БНР Даниел Янев от екипа. По думите му в страниците им в социалните мрежи тече анкета за това кои избори хората предпочитат да бъдат проследени – дали парламентарните..

публикувано на 09.05.24 в 14:10
Михаил Миков

Михаил Миков: "Левицата" ще компенсира неспособността на БСП да генерира смислена лява политика

"Левицата" ще компенсира неспособността на БСП да генерира по-смислена лява политика.  Това заяви пред БНР Михаил Миков, бивш председател на БСП, кандидат за депутат от коалиция "Левицата". "Безспорната неспособност на БСП да генерира някаква по-смислена лява политика в последните 6-7 години ни води до един упадък на представителството на левите..

публикувано на 09.05.24 в 13:51

Задържаха 21-годишен мъж за кражба на гориво от чешки тир край Монтана

Задържаха 21-годишен жител от област Видин за кражба на дизелово гориво от спрял за почивка тир край Монтана. При акцията е иззет и лек автомобил. Това е втората кражба на гориво за последните два дни. При обход на тирове, спрели да почиват на отбивка "Сухата чешма", край монтанското село Винище патрул на Пътната полиция - Монтана забелязали мъже да..

публикувано на 09.05.24 в 13:49

1 633 лв. е средният осигурителен доход през март

1 633,53 лева е бил размерът на средния осигурителен доход за страната през март, изчисляват от Националния осигурителен институт. От там уточняват и че 1 498,44 лева е средномесечният осигурителен доход у нас за периода от 1 април миналата година - 31 март тази година.  Той служи за изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец..

публикувано на 09.05.24 в 13:36